הפועל ירושלים הודיעה היום (שישי) כצפוי על פרידה מיונתן אלון, אחרי שלוש שנים כמאמן הראשי. הקבוצה אמור למנות את סשה אוברדוביץ' למאמנה החדש, כאשר אלון עצמו עשוי להצטרף להפועל העמק כמנהל מקצועי.
בהודעה נכתב: "במהלך תקופתו הוביל יונתן, אוהד הפועל עוד מימי מלחה, את המועדון לרגעי שיא, ביניהם זכייה בגביע המדינה בעונת 2023/24 וכן הגעה לגמר גביע המדינה ולסדרת גמר הפלייאוף בעונה שלאחר מכן. לאורך כל תקופתו על הקווים התמודד יונתן עם אתגרים יוצאי דופן מחוץ לפרקט, והוביל את הקבוצה בתקופות מורכבות.
"יונצ'וק, תודה על הדרך המשותפת, על המקצועיות חסרת הפשרות, על המחויבות, ועל רגעי האושר שהענקת לכולנו. המון בהצלחה בהמשך הדרך, תמיד תהיה חלק ממשפחת הפועל!".
הבעלים מתן אדלסון כתב: "אני מודה ליונתן על תקופה ארוכה ומשמעותית, שבה ניווט את המועדון מבחינה מקצועית והותיר חותם עמוק. לזכותו נרשמו הישגים מרשימים ורבים, ומעבר לכך הוא לימד את כולנו מהי מנהיגות אמיתית, יכולת להוביל ברגעים מאתגרים, אמונה בדרך ומחויבות בלתי מתפשרת. יונתן היה שותף אמיתי לדרך וחבר. תודה על המסירות, ההשקעה האינסופית, המקצועיות והרגעים המרגשים שנזכור עוד שנים רבות. יונתן הוא הפועל, תמיד היה ותמיד ויהיה. המון בהצלחה בהמשך".
לאחר ההפסד אמש להפועל תל אביב וההדחה בחצי גמר הפלייאוף, אמר אלון: "לא חדרה אליי ההחתמה של המאמן לעונה הבאה. היה לי את הגב של הפועל ירושלים. הייתי נותן אותו דבר גם אם הייתי ממשיך וגם אם לא. עדכנו אותי כל הזמן, נתנו לי את הגב והכול היה מאוד פתוח. נישאר חברים טובים".
מה דעתך על הכתבה?