Sport1 Banner

דרמת הענק בדרך לסיום: הסיבה שים מדר בחר במכבי תל אביב נחשפת

אם לא יקרה משהו בלתי צפוי, הגארד יצטרף לצהובים: על ההצעה שטרפה את הקלפים, ומה עמד מאחורי ההחלטה מעבר לפן הכלכלי. מאחורי הקלעים של אחת הדרמות הגדולות בכדורסל הישראלי, ובספורט בכלל

(גודל טקסט)

אם לא יקרה משהו בלתי צפוי, אחת הסאגות המטורפות שנראו בכדורסל הישראלי ובספורט הישראלי בכלל, תושלם בקרוב מאוד, כאשר ים מדר ישלים את המעבר מהפועל תל אביב ויהפוך לשחקנה החדש של מכבי תל אביב. הגארד המצוין כבר סיכם את תנאיו בשורות האלופה אמש (רביעי), כאשר גם שיחות עם אנשי האדומים והבעלים עופר ינאי לא צפויים לשנות את ההחלטה.

בסביבתו של מדר סיפרו כבר במהלך אתמול כי "ים קיבל החלטה שהוא רוצה לשחק אצל עודד קטש אחרי השיחה איתו". אחרי ששלשום יצא מהחוזה שלו בהפועל תל אביב, ולמרות המגעים שהמשיך לנהל מול אנשי הפועל, הוא העדיף את הצעת מכבי – כ-4.3 מיליון דולר לשנתיים עם אופציה לעונה נוספת. גם במועדון הצהוב ההחלטה לא הייתה פשוטה.

היכנסו למשחק הניחושים, השתתפו בחידון ובכל שבוע תוכלו לזכות בפרסים שווים

עודד קטש מאמן הפועל ירושלים עם ים מדר שחקן הפועל תל אביב
עודד קטש מאמן הפועל ירושלים עם ים מדר שחקן הפועל תל אביב | דני מרון

מדר מנהל מריגה, שם הוא נמצא עם נבחרת ישראל לקראת המשחק נגד גרמניה מחר, שיחות קדחתניות עם אנשיו ונציגי שני המועדונים שהתחרו עליו. הוא התקשה לישון לאחר ההחלטה לצאת מהחוזה בהפועל תל אביב, אבל למרות זאת היה חלק מאימון הערב של הנבחרת, ועל פי הנוכחים במקום גם נראה טוב.

בהפועל היו אופטימיים לאורך כל היום שיצליחו בסופו של דבר לסגור את החוזה מולו, כשההצעה הסופית התקרבה ל-3 מיליון דולר לעונה, כמעט מיליון דולר יותר ממה שמכבי אמורה לשלם לו, אבל ההחלטה של מדר לא השתנתה.

לאחר שבהפועל הבינו כי מדר מכוון לחתימה אצל היריבה העירונית, הם הפעילו עוד מכבש של לחצים ועוד שיחות עם סוכנו, מישקו רזנטוביץ', שאף הוציא הודעת הבהרה שרומזת כי מדר לא סגר באף קבוצה. אלא שאז עופר ינאי צייץ פעם נוספת ודרש מסוכן העל לחתום על מסמך כי לא יעשה "שופינג" עם ההצעות שלו. לאחר אותה הודעה, הסתמן כי בהפועל השלימו עם הבחירה של מדר.

במקביל, האדומים צפויים לחתום על חוזה רב-שנתי עם תמיר בלאט כמחליפו של מדר. בלאט צפוי להשתכר כ-5 מיליון דולר לשלוש שנים, ולחזור למועדון שבו שיחק בתחילת הקריירה שלו. בהפועל צפויים לקיים ישיבה מקצועית בקרוב, ובה צפויים להחליט גם על הבאת גארד זר בכיר נוסף, לאחר שהתקבלה החלטה שלא לעשות זאת כדי לקדם את מדר.

ההחלטה של מכבי תל אביב ללכת אול אין עם ההצעה לים מדר היא לא טריוויאלית עבורה. לא כל הנהלת הצהובים הייתה נעולה על המהלך, והתקיימו מספר שיחות כדי לסגור את הקצוות, שייסגרו סופית עם חתימה על החוזה, בהנחה שלא יהיו הפתעות של הרגע האחרון.

מי שעמדו מאחורי הדרישה להביא את מדר הם המאמן עודד קטש והמנהל המקצועי קלאודיו קולדבלה, שמסתמן כי ימשיך בתפקידו למרות המגעים מול רומא האיטלקית. השניים בטוחים כי מדר יכול להיות שחקן מוביל ביורוליג במכבי, והגארד הזר הנוסף שישלים את הסגל צפוי להיות כזה שיכול לשחק לצד מדר וג'ימי קלארק.

במכבי לא שילמו עד היום לשחקנים ישראלים סכום כפי שמדר צפוי להרוויח, והתוצאה הישירה של המהלך היא שדרוג צפוי בשכרו של רומן סורקין, שנכון להיום אמור להרוויח בעונה הבאה 900 אלף דולר, פחות ממחצית מהחוזה הצפוי של מדר. במכבי יציעו לסורקין שדרוג משמעותי, כאות הערכה ליכולתו וכדי למנוע בעיות עתידיות.

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי