משחקי המחזור הראשון בליגת העל בכדורסל ננעלו אמש (שני) עם שלושה משחקים. ההפתעה הגדולה ביותר של המחזור הגיעה בהיכל הקריה באשדוד, שם מכבי אשדוד ניצחה את עירוני נס ציונה שמכוונת לצמרת הגבוהה 62:76.
הקבוצה של דן קציר ברחה לכתומים בתחילת הרבע הרביעי כשרוברט טרנר עם 23 נקודות ו-7 ריבאונדים מוביל אותה. "לנצח זה תמיד כיף. כל משחק בליגות התחרותיות הוא בעיניי בר ניצחון", סיכם קציר, "הגנתית היינו במשחק הכי טוב שלנו, ברמה הטקטית והמאמץ. התקפית לא שיחקנו משחק שנרצה להמשיך אותו, אבל בסוף 16 אסיסטים ו-6 איבודים, נחיה עם זה", אמר המאמן המנצח דן קציר, "משמח אותי שהראינו אופי. רצנו 0:17 והשתלטנו על המשחק, זה יכל ללכת לכיוונים אחרים. אנחנו קבוצה שצריכה אנרגיות מהקהל, מהמשחק הבא אנחנו מצפים לראות אותם פה".
בנס ציונה אכזבה גדולה מההפסד. הכתומים אמנם הובילו בתחילת המחצית השנייה, אבל החזיקו ביתרון לקצת יותר מ-5 דקות נגד יריבה נחותה על הנייר, "אשדוד עשתה עבודה יפה מאוד, לא שיחקנו את המשחק הכי טוב שלנו", אמר המאמן פול קורסארו, "אני לא אוהב להפסיד, אבל זה פחות ההפסד, ולא שיחקנו ביחד כקבוצה. אני לא חושב שעשינו את הדברים שאנחנו עובדים עליהם ביום יום וזה מבחינתי הדבר המאכזב".
מיני הפתעה נוספת נרשמה באולם היובל. בני הרצליה אחרי שנתיים בצמרת הגבוהה פתחה עם הפסד ביתי למכבי רמת גן, שהפסידה את כל משחקיה בהכנה, 89:79. הקבוצה מרמת גן שלטה במשחק מהפתיחה והובילה בהפרשים משמעותיים, כשהרצליה מחזיקה ביתרון לפחות מדקה במהלך כל המשחק.
ברמת גן היו מאושרים ופרגנו בעיקר לליאור קררה שרשם משחק יוצא מן הכלל עם 19 נקודות ב-23 דקות. "נכון שבאנו למשחק הזה אחרי הכנה מורכבת", סיכם המאמן המנצח אלעד חסין, "מעבר לפציעות היה לנו עניינים אישיים של שחקנים, אני יכול לספור על שניים שלוש אצבעות כמות האימונים שהתאמנו ביחד. אמרתי לשחקנים לפני המשחק, כשהלב על המגרש, כל הדברים האחרים נשארים מאחור. שיחקנו עם לב ומשמעת, ביצענו את רוב הדברים בצורה טובה מאוד. הרצליה קבוצה מצוינת עם מאמן מצוין. זה מוריד מאיתנו תחושות ולחץ, אף אחד לא אוהב להפסיד, בטח לא בתחילת עונה, בטח קבוצה שאוהבת אחד את השני, אני מרגיש את זה".
בהרצליה יצאו מתוסכלים. הקבוצה סבלה מיום חלש מאוד של כמה שחקנים, בראשם נואה קרטר וגם די ג'יי ברוטון שאמנם קלע 16 נקודות, עשה זאת באחוזים רעים. "בכל משחק רשמי מסתכלים על התוצאה, אנחנו הפסדנו היום, בטח בבית זה מאוד מאכזב", אמר המאמן יהוא אורלנד, "שיחקנו לא טוב, צריכים להשתפר. זה נשמע קלישאתי. כולם מדברים על המשכיות, אבל שוכחים שלוקאס גולדנברג פה יומיים, ושוהם גת שבוע. אנחנו צריכים את כולם, ולחבר את כולם. לפעמים שחקן טוב יש לו משחקים לא טובים. לכן צריך את כולם, וכרגע אנחנו לא מחוברים, ואולי נצטרך לעשות שינויים בתפקיד של שחקנים כדי להתייצב. אנחנו לא הראשונים שנעשה את זה. אני לא דרמטי ועם פניקה, אבל אני כן חושב שנצטרך לעבוד ולשפר דברים. יש לנו עכשיו משחק חשוב נגד נס ציונה ביום ראשון".
המשחק השלישי אמש היה בראשון לציון. הפועל אילת הגיעה לבית מכבי, וניצחה 80:89. הקבוצה הדרומית הובילה ב-15 הפרש במהלך המחצית הראשונה, ראשון לציון הצליחה להפוך, וסמוך לסיום כבר הובילה 71:73, אלא שאילת יצאה לריצת 0:9 וניצחה את המשחק.
אילת קיבלה 30 נקודות מהישראלים שלה, כשלא מעט מהם הגיעו במאני טיים עם שלשות גדולות של צוף בן משה ודניאל רוזנבאום. "ניצחנו קבוצה מצוינת עם מאמן מצוין", סיכם המאמן אורן אהרוני, "בחצי הראשון שלטנו ושיחקנו בשני צידי המגרש בצורה מאוד טובה. היה לנו משבר ברבע השלישי שנבע מבעיית עבירות שנקלענו אליה, וגם מזה שראשון לציון הוציאה אותנו מהמשחק וגרמה לנו לאיבודי כדור. ברבע הרביעי עשינו פעולות גדולות, ומגיע קרדיט גדול לשחקנים – לצוף, לדניאל, לקנדל מקולום, לבריאן, לג'בונטה. ידענו לצאת מזה עם אופי ופעולות גדולות".
בראשון לציון מאוכזבים. הכתומים סיימו את המשחק עם מספר גבוה מאוד של איבודים – 22, ולמעט הקפטן ג'וש פרוינד, קשה לציין שחקן לטובה. "אווירה מדהימה של הקהל כמו שהוא יודע לתת לנו", אמר המאמן גיא קפלן, "התחלנו נרגשים, ונוצר פער גדול. מצאנו את הדרך להיכנס לקצב, לתפוס ביטחון. הצלחנו להפוך את המשחק, בסוף הוא מוכרע התקפה לפה, התקפה לשם. זה מוכרע על שקט נפשי, לא עשינו את זה מספיק טוב והם הכניעו אותנו במהלכים האחרונים. פספסנו ונתכונן למשחק הבא".
מה דעתך על הכתבה?