הטוב משלוש: הצגה של מיציץ', הפועל פירקה 87:105 את מכבי

play
ואסיליה מיציץ' שחקן הפועל תל אביב | אודי ציטיאט
דני אבדיה נבר על ידי מאמן פורטלנד לשחקן המצטיין 00:25

ההיכל נצבע באדום: מיציץ' התפוצץ עם שיא מועדון של 9 שלשות ו-31 נקודות, בדרך לערב קליעה יוצא דופן שבו הפועל ת"א השוותה את שיא השלשות הקבוצתי (19). בלייקני הוסיף 18 ובלאט חגג בבכורה ב-87:105 המוחץ. 18 של מדר לא הספיקו למכבי ת"א המתרסקת עם הפסד חמישי ברציפות

(גודל טקסט)

הפועל תל אביב הוכיחה הערב (ראשון) מי הקבוצה הבכירה בעיר בדרבי הראשון מבין שלושה בתוך 11 ימים, כשהביסה את מכבי תל אביב 87:105 בהיכל מנורה. האדומים נהנו מערב קליעה יוצא דופן מחוץ לקשת, עם 19 שלשות שהשוו את שיא המועדון, ונעזרו בהצגה של ואסה מיציץ', שקבע שיא מועדון אישי עם 9 שלשות ו-31 נקודות. אנטוניו בלייקני הוסיף 18 נקודות ותמיר בלאט חגג בכורה מוצלחת באדום דווקא מול האקסית, עם 9 נקודות. מנגד, 18 נקודות של ים מדר לא הספיקו לצהובים, שספגו הפסד חמישי ברציפות בכל המסגרות והמשיכו את הקריסה של עודד קטש וחניכיו.

הקצב בהיכל היה מסחרר כבר מהפתיחה. שתי הקבוצות חיברו 7 שלשות משותפות בתוך 3 דקות וחצי, כשהפועל נהנתה מפתיחה טובה של אמיר קופי וריצת 0:9 שהעניקה לה יתרון של 6 נקודות. בונזי קולסון ניסה להשאיר את מכבי בתמונה, אך מיציץ' כבר התחמם עם 3 שלשות ברבע הראשון. תמיר בלאט, במשחק הבכורה שלו באדום, חתם את 10 הדקות הראשונות עם שלשה נוספת וקבע 22:26 להפועל.

גם ברבע השני לא נרשמה ירידה בקצב הקליעה. ים מדר ותמיר בלאט המשיכו לצלוף, אך אוטורו ניצל את החולשה של מכבי בצבע ושמר את היתרון האדום. רומן סורקין אמנם סיפק ריבאונדים התקפיים וניסה להשאיר את הצהובים במשחק, אך ההגנה של עודד קטש התקשתה מאוד לעצור את היריבה. גינת קלע את השלשה העשירית של הפועל, בלייקני הוסיף 5 נקודות רצופות ומיציץ' המשיך להפגיז. האדומים ניצחו גם ברבע הזה, 25:33, וירדו להפסקה ביתרון 47:59.

ואסיליה מיציץ' שחקן הפועל תל אביב
ואסיליה מיציץ' שחקן הפועל תל אביב | אודי ציטיאט
אנטוניו בלייקני שחקן הפועל תל אביב מול מכבי תל אביב
אנטוניו בלייקני שחקן הפועל תל אביב מול מכבי תל אביב | אודי ציטיאט

מכבי קיוותה לחזור למשחק אחרי ההפסקה, אך הפועל לא אפשרה לה להתקרב. קופי פתח בריצת 0:4 אישית, מיציץ' הוסיף 2 שלשות נוספות והפער צמח ל-16 נקודות. מדר הסתבך עם עבירה שלישית עוד לפני אמצע הרבע, בעוד הצהובים התקשו למצוא פתרונות התקפיים והגנתיים. ג'ון דיברתולומיאו עוד קלע שלשה לאחר ריבאונד התקפי, אבל הסרבי של איטודיס המשיך בשלו, הגיע ל-20 נקודות והוביל את האדומים ליתרון של 20 נקודות. גם גינת הצטרף לחגיגה עם ריבאונד התקפי חשוב, והפועל סגרה רבע נוסף בשליטה, 16:24, בדרך ליתרון 63:83.

ברבע האחרון מכבי עוד ניסתה לצמק את הפער. מדר הגיע לספרות כפולות, וקולסון וקיטון וואלאס סיפקו כמה פעולות טובות שהורידו את ההפרש ל-16 נקודות. אלא שמיציץ' היה בלתי ניתן לעצירה ודאג להרגיע את הניסיונות הצהובים מהקו, ואודיאסי סיפק הטבעה עוצמתית. גם כשהמשחק כבר הוכרע, הסרבי נשאר על הפרקט והתכבד בשלשה התשיעית שלו, שהעמידה אותו על 31 נקודות והעניקה לו שיא מועדון ושיא שלשה אישי בליגה הסדירה. הפועל המשיכה לשלוט עד לסיום וחגגה ניצחון משכנע, ובכך גמלה ליריבה על ניצחונה בסופרקאפ החברתי.

מיציץ' סיים עם 31 נקודות ו-9 שלשות בערב בלתי נשכח מבחינתו, בלייקני הוסיף 18, אודיאסי תרם 17 ובלאט רשם 9 נקודות בבכורה מול קבוצתו לשעבר. חמישה שחקנים של איטודיס סיימו בספרות כפולות, והאדומים השוו את שיא המועדון עם 19 שלשות. מנגד, מדר הוביל את מכבי עם 18 נקודות, סורקין הוסיף 15, אך קלארק (5) והורד (4) לא הגיעו לדרבי. עבור קטש מדובר בהפסד חמישי ברציפות בכל המסגרות, בעוד הפועל מגיעה עם הרבה ביטחון להמשך סדרת הדרבים, שתכלול עוד 2 מפגשים בשבועיים הקרובים.

עודד קטש מאמן מכבי תל אביב מול הפועל תל אביב
קטש חסר אונים | אודי ציטיאט

מהלך המשחק

רבע 1:

קטש עלה עם ים מדר, קיטון וואלאס, בונזי קולסון, ג'יילן הורד ורומן סורקין. איטודיס התחיל עם בר טימור, ואסה מיציץ' אמיר קופי, תומר גינת ודן אוטורו. שתי הקבוצות פתחו עם הרבה אנרגיות בהיכל, ובעיקר עם ידיים לוהטות מעבר לקשת – שתי הקבוצות חיברו 7 שלשות משותפות בשלוש וחצי דקות, כשהאחרונה הגיעה מידיו של טימור (11:14). לשם שינוי, קופי טס למתפרצת וסיים צעד וחצי עם עבירה כדי לקבוע 11:17 אדום בזכות ריצת 0:9. מנגד, קולסון היה הגו-טו-גאי של קטש, וגם קלארק התעורר, אבל מיציץ' פתח רותח עם שלוש שלשות כדי לשמור על פער מזערי (17:20). אקורד הסיום של הרבע היה שייך ללא אחר מאשר תמיר בלאט, עם שלשה 11 בסך הכל ונקודות ראשונות באדום מול האקסית – 22:26 להפועל.

רבע 2:

חשבתם שהקצב ירגע? אז טעיתם. שתי הקבוצות המשיכו לצלוף מעבר לקשת, מדר בצד הצהוב ובלייזר בצד האדום, וגם אודיאסי נכנס לעניינים מול הצבע הפרוץ של קטש (27:34). סורקין שאב ריבאונד התקפי תשיעי (!) ותירגם לשתיים קלות, אך בלאט דייק פעם נוספת מעבר לקשת (31:39). גם מדר הגיע טעון מול האקסית, אך שוב אודיאסי היה שם עבור איטודיס כדי לשמור על מרווח ביטחון (33:41). וואלאס החטיא פעם אחר פעם, וגינת ניצל זאת כדי לדייק בשלשה העשירית (!) של האדומים, שכבר עלו לדו ספרתי (35:45). ההגנה של הצהובים איפשרה ליריבה העירונית לעשות ככל העולה על רוחה, בלייקני קלע חמש רצופות, בעוד סורקין עשה הכל כדי לשמור על הצהובים במרחק סביר (52:44). בייקוט היה מנקודות האור של קטש במחצית הראשונה, אבל מי אם לא בלייקני עם השלשה השלישית שלו סגר עוד רבע התקפי אדיר (25:33) – 47:59 לאדומים.

בונזי קולסון שחקן מכבי תל אביב
היה חם בפתיחה. קולסון | אודי ציטיאט
תמיר בלאט שחקן הפועל תל אביב מול וויל ריימן שחקן מכבי תל אביב
תמיר בלאט שחקן הפועל תל אביב מול וויל ריימן שחקן מכבי תל אביב | אודי ציטיאט

רבע 3:

קופי הוביל ריצת 0:4 פרטית בפתיחה, מיציץ' המשיך מהיכן שהפסיק עם שתי שלשות נוספות והפער טיפס כבר ל-16 הפרש, כשהחבורה של קטש נראית חסר פתרונות ליכולת ההתקפית של האדומים (53:69). אם הבור אליו נקלעו הצהובים לא הספיק, מדר ספג עבירה שלישית עוד לפני אמצע הרבע. עוד ריבאונד התקפי של מכבי הובילה לשלשה של דיברתולומיאו, ואז הגיע הנקודה ה-20 של מיציץ' הבלתי עציר (58:73). הרוחות התלהטו, שתי הקבוצות לא אהבו את השריקות נגדן, והפועל הייתה היחידה שידעה לתרגם אותן לנקודות ולפער מבטיח של 20 (58:78). הסרבי של איטודיס קלע את השלשה השביעית שלו, גינת השיג ריבאונד התקפי והותיר את היתרון על עשרים הפרש – 63:83 לאיטודיס. עוד רבע בשליטת אדומה – 16:24.

רבע 4:

מדר העלה את מאזנו לדו ספרתי, קולסון ו-וואלאס עם פעולות טובות צימקו ל-16 הפרש (86:70). מיציץ' מהקו ופולו דאנק עצום של אודיאסי הרגיעו את איטודיס. מיציץ' נותר על הפרקט גם בגארבג' טיים והתכבד בשלשה התשיעית שלו בערב יוצא דופן עם שיא בליגה הסדירה של כל הזמנים ושיא מועדון (81:103). בסיומו של ערב ענק של האדומים – 87:105.

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי