הכי דרמטי שיש: סל ניצחון לקלארק, מכבי ת"א גברה 93:95 על פרטיזן

play
ג'ימי קלארק, שחקן מכבי תל אביב | דני מרון
דאבל דריבל, עונה 1 פרק 41 01:11:13

הצהובים השאירו את חלום הפלייאין בחיים ונותרו מושלמים בהיכל עם סל גדול של הרכז בשנייה האחרונה (שיא קריירה של 21 נק') מול הסרבים. לונדברג סייע עם 21

(גודל טקסט)

יותר דרמטי מזה לא יכול להיות. מכבי תל אביב דאגה להכנסת אורחים נעימה לפרטיזן בלגרד עם טקס הוקרה ויכולת הגנתית חלשה, אבל התעלות גדולה של ג'ימי קלארק וסל ניצחון העניק 93:95 על הסרבים. חלום הפלייאין עדיין קיים והצהובים נותרו מושלמים בהיכל מאז החזרה לארץ בדרך למאזן 15:11.

הפתיחה של הצהובים דווקא הייתה חיובית עם ריצת 2:14 בהובלת איפה לונדברג, אבל מהר מאוד החבורה של פניארויה התעשתה, חזרה לעניינים הודות לרכות הגנתית אופיינית של המארחת ולמחצית ירד עודד קטש בפיגור של שתי נקודות. המאבק בין הקבוצות המשיך להיות צמוד, ובכל בריחה של הסרבים, הגיעה התשובה התל אביבית, בעיקר מידיהם של ג'ימי קלארק ומרסיו סנטוס, במחצית שנייה אדירה, במהלכה נפצע טי ג'יי ליף שירד לחדר ההלבשה.

הכל התנקז לדקות סיום סופר דרמטיות ביד אליהו. ברונו פרננדו הענק השתלט על הצבע וקמרון פיין לקח את המושכות, כשבצד הצהוב, היו אלה סנטוס ואושיי בריסט שלא נתנו למשחק לחמוק. בדקה האחרונה, קלארק הנהדר, שתפס פיקוד פעם נוספת בהיעדרו של לוני ווקר, השיג חטיפה קריטית, קלע פלואטר קשה ונעל רצף פעולות מנצחות עם סל אדיר על הבאזר, שנתן את האות לחגיגות הצהובות.

קלארק סגר ערב פנטסטי עם שיא קריירה של 21 נקודות, אליו הצטרף לונדברג עם 21 משלו, אחרי שלא קלע ולו נקודה ברבע השלישי. סנטוס עם אחד המשחקים הטובים בצהוב (17 נק') דאג להשאיר את ה-W בהיכל, ומכבי תצא למפגש חשוב מול הכוכב האדום ביום שישי הקרוב מעודדת בתקווה לסגור שבוע כפול מושלם. בצד השני, פרטיזן יכולה להיות מאוכזבת במיוחד אחרי פייט אדיר, כשגם 19 נקודות של סטרלינג בראון לא הספיקו.

ג'ימי קלארק, שחקן מכבי תל אביב
הערב שלו. קלארק | דני מרון
ג'ימי קלארק, שחקן מכבי תל אביב
התפרצות רגשות בסיום בהיכל | דני מרון

סטטיסטיקה

בלטו במכבי ת"א: ג'ימי קלארק ואיפה לונדברג 21 נק' כ"א, מרסיו סנטוס 17, רומן סורקין 10, אושיי בריסט 9.

בלטו בפרטיזן בלגרד: סטרלינג בראון 19, ברונו פרננדו ודילן אוסטקובסקי 17 כ"א, איסק בונגה 14.

איפה לונדברג, מכבי תל אביב
סחב את מכבי במחצית הראשונה. לונדברג | דני מרון
טקס הוקרה מכבי תל אביב
מכבי ת"א ערכה טקס ליריבתה כהוקרת תודה על הסולידריות | דני מרון

מהלך המשחק

רבע 1:

עודד קטש פתח בחמישייה עם איפה לונדברג, ג'ימי קלארק, וויל ריימן, ג'יילן הורד ורומן סורקין. דילן אוסטקובסקי פתח עם חמש נקודות מהירות, אך קלארק ולונדברג הפכו עם שתי שלשות פנויות. קלארק נראה נפלא בפתיחה עם סל ועבירה בדרך ל-7:11, ואחריה לונדברג עם השלשה השנייה הקפיץ ל-7 הפרש. אוסטקובסקי המשיך לצלוף ופרננדו קלע על סורקין בדרך ל-14:12. קלאתיס נכנס לפרקט והקטין ל-20:18. דאוטין נעל את הרבע עם צעד וחצי והצהובים ביתרון קטן – 22:27 למכבי.

רבע 2:

המומנטום הצהוב נמשך עם סל ועבירה של אושיי בריסט, ולאחר מכן גם בלאט עלה על הלוח בדרך ליתרון דו ספרתי – 24:34. אוסטקובסקי להט, פיין הפציץ ומשום מקום הסרבים רצו 0:11 ועלו ליתרון. לונדברג עצר את הסחף ועלה לדאבל פיגרס. הקרב בין לונדברג לאוסטקובסקי נמשך והקבוצות בשוויון 38:38 באמצע הרבע. היתרון חזר לצד הצהוב עם מהלך אישי נהדר של קלארק, אך בונגה ניצל את ההגנה הרכה של קטש ושמר על משחק צמוד. הדני של מכבי חתם את הרבע והוריד את המארחת בפיגור קטן – 48:50 לפרטיזן.

ג'ימי קלארק, שחקן מכבי תל אביב
ווינר שוט. קלארק | דני מרון

רבע 3:

פרטיזן פתחה טובה יותר עם שלשה של בראון שהקפיצה ל-9 הפרש, אבל קלארק לא אמר נואש עם חמש רצופות (60:54). פרננדו המשיך בחגיגה בצבע הפרוץ של הצהובים, אך ההתקפה המשיכה לתפקד עם שלשות של בריסט וסורקין. קצב התקפי אדיר ברבע הזה. סנטוס הכריח זריקה קשה שנכנסה והפער ירד לנקודה בלבד. בראון השתלט על העניינים עם שתי שלשות רצופות והסרבים ירדו ב-72:77 לקראת הרבע המכריע.

רבע 4:

לונדברג עם נקודות ראשונות במחצית השנייה הקטין ל-79:76. דאנק עוצמתי של סנטוס מריבאונד התקפה הכניס את הקהל לטירוף, אבל הקבוצות נתקעו והפער של פרטיזן נותר על 3. לונדברג החזיר ל-83:83 לקראת ארבע הדקות האחרונות. אחרי כניסה חזקה של פרננדו, ליף ספג פגיעה חזקה בכתף וירד לחדר ההלבשה. סנטוס הגיע בענק למחצית השנייה ושלשה שלו העבירה את היתרון למכבי – 87:88. פיין עם שלשה אדירה והמטוטלת שוב עברה לצד של פרטיזן (88:91). סנטוס דייק פעם אחת מהעונשין כדי להקטין ל-91:89. קלארק עם חטיפה קריטית סחט בלתי ספורטיבית מבראון, וסנטוס תרגם ל-91:91 סופר דרמטי. קלארק לקח אחריות ועם פלואטר פנטסטי העלה ל-91:93. הסרבים השוו מהקו ומי אם לא קלארק הכריע עם סל ניצחון אדיר – 93:95 סופר דרמטי לצהובים בסיום.

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי