נבחרת ישראל בכדורסל רשמה אמש (חמישי) את אחד ההפסדים הקשים שלה בשנים האחרונות, כשהובסה 106:86 בידי נבחרת פולין במוקדמות אליפות העולם. ההפסד חיסל כמעט סופית את סיכוייה של הנבחרת לעלות לאליפות עצמה, כשביום ראשון הסיפור עשוי להפוך לרשמי.
על אף הגרלה סבירה מאוד, כנראה הטובה ביותר שהייתה לנבחרת מאז פתיחת עידן החלונות, סיימה ישראל את סיכוייה לעלות לאליפות העולם הכי מוקדם אי פעם. בפעם הראשונה היא הגיעה למשחק האחרון בשלב הבתים השני עם סיכוי מסוים. בקמפיין השני היא סיימה את סיכוייה שני משחקים לסיום. כעת היא תצטרך לשחק, כנראה, שני חלונות שלמים כשאין לה על מה לשחק.
לנבחרת תירוצים רבים. שחקנים משמעותיים מאוד לא נמצאים, גם אם נוציא מהמשוואה את דני אבדיה. היא לא משחקת בישראל כבר שלוש שנים. אמש הופיעה ללא שחקן בעמדה מספר 4, וכשמתחת לסל יש לה בעיקר את רומן סורקין. ועדיין, נבחרת כל כך נרפית, ללא רוח אמיתית, לא נראתה הרבה מאוד שנים בכדורסל הישראלי.
"יש תקופות רעות בתוך הנושא הזה של נבחרת ישראל, זה כבר קרה לנו בעבר היותר רחוק והיותר קרוב", ניסו בסביבת הנבחרת להסביר, "אין ספק שאנחנו נמצאים כעת בתחתית. זה היה משחק רע מאוד. צריך להסתכל במראה, כולם. השחקנים, הצוות, האיגוד. כולם. להבין מה השתבש ואיך חוזרים למסלול שהיינו בו רק לפני שנה".
לאחר החזרה מהחלון צפויים בצוות המקצועי למסור את המסקנות מהחלון הנוכחי לאיגוד. לאחר מכן יחשבו בוועדה המקצועית האם צריך לנקוט פעולות מסוימות לקראת העתיד.
ביום ראשון הקרוב תעלה ישראל למשחק נוסף בריגה, נגד לטביה. הנבחרת המקומית גם היא עם רגל וחצי מחוץ לאליפות העולם, והובסה אמש ב-35 הפרש בקרואטיה. בנבחרת מקווים איכשהו להתרומם.
"קשה עכשיו להצביע על מה זה. בסוף, במבחן התוצאה, היינו חייבים לנצח", סיפר אמש רומן סורקין, "הסיכויים לא לטובתנו. צריכים לבוא למשחק הבא, לשחק עם גאווה, להציל את הכבוד. לשחק על הכבוד שלנו, על המדינה שלנו, על האנשים שצופים בנו בבית. אני בטוח שכולם מבואסים, ואנחנו מצטערים על זה, באמת. אנחנו לא יכולים לזרוק משחקים, ונעשה את המיטב שאנחנו יכולים ממה שנשאר".
"בדיעבד קל להצביע על הרבה דברים. אני חושב שכמו שאמרת, התחלנו לא טוב וצריך גם לתת קרדיט לפולין. ברכות לפולין, אבל מסתכלים על עצמנו. צריך ללמוד מזה לעתיד. אנחנו נלמד מזה, אנחנו נצא מזה חזקים. יש לנו שתי אופציות: להתבאס על זה ולא ללמוד, או ללמוד מזה. לקמפיין הבא, לכל קמפיין הבא שיגיע, נגיע יותר מוכנים, יותר מאוחדים. אני בוטח בכולם, מאחרון השחקנים ועד אחרון אנשי הצוות, בכולנו".
מה דעתך על הכתבה?