מכבי תל אביב והפועל תל אביב ייפגשו מחר (שני, 20:55) בגמר גביע ווינר סל בהיכל הטוטו בחולון, והיום נערכה מסיבת העיתונאים לקראת הדרבי השני בין הקבוצות בתוך תשעה ימים, רגע לפני שייפגשו שוב ביום חמישי במסגרת היורוליג.
המפגש בשבוע שעבר במסגרת הליגה הסתיים בניצחון מוחץ של האדומים, 87:105 בהיכל מנורה, בערב שבו ואסילייה מיציץ' הצטיין עם 31 נקודות והפועל השוותה את שיא המועדון עם 19 שלשות. האדומים אמנם הפסידו לברצלונה במחזור היורוליג האחרון, אבל נמצאים בעמדה מצוינת לזכות בתואר מקומי ראשון מאז גביע המדינה ב-1993. כמן העבר השני, הצהובים במשבר עמוק, עם שישה הפסדים רצופים בכל המסגרות וחשש אמיתי לאבד תואר ליריבה העירונית.
כאמור, מכבי תל אביב מגיעה למשחק בעיצומו של משבר גדול. הצהובים לא ניצחו מאז הפציעה של איפה לונדברג, ועוד לא הגיע לדני מחליף. בקבוצה עוסקים בניסיון לצרף שחקן, אך אפשרות אחרי אפשרות נופלת בתקופה האחרונה. במכבי מקווים כי העבודה הקשה באימונים תתורגם לניצחון בדרבי מחר, כשמי שעשוי להירשם לראשונה במסגרת המקומית הוא דניאל תייס, שאמנם לא נרשם עד כה בליגה, אך יוכל לשחק בגביע ווינר מבלי לבזבז לצהובים רישום.
בהפועל תל אביב אמנם המצב בליגה מצוין, אבל ביורוליג הפסידו האדומים פעמיים ברציפות, והם רואים שוב פער קטן בינם לבין הצמרת הגבוהה. האדומים נחתו כבר ביום שישי בארץ וערכו הכנה ארוכה לקראת המשחק. בהפועל עשויים גם כן לרשום שחקן שלא רשום לליגה, זאק לידיי, להתמודדות, במה שיאפשר להם יותר גמישות באפשרות לרשום את שלושת הזרים הבולטים במשחק החוץ – ואסה מיציץ', אלייז'ה בריאנט ואנטוניו בלייקני, ביחד.
עודד קטש: "אנחנו בתקופה פחות טובה, גם הזיכרון של הדרבי האחרון עדיין יושב לנו בראש. המשחק הזה הוא הזדמנות גדולה עבורנו לחזור לנצח, יש לנו חוב לקהל וגם לעצמנו. אנחנו עושים את המקסימום להיראות הרבה יותר טוב, כרגע לא בהצלחה יתרה. עם כל העומס והחוסרים אנחנו קצת מתקשים, אבל חשוב לשמור על ביטחון. כולנו יודעים שאנחנו שווים יותר מזה. יש פה גם עניין מנטלי וגם מקצועי. לשתי הקבוצות יש סגל איכותיים מאוד ועמוקים, אני לא בטוח שאיכות הסגלים הישראלים זה מה שיעשה את ההבדל. אנחנו גאים בסגל הישראלי שיש לנו, וגם להפועל יש סגל ישראלי איכותי מאוד".
ג'ון דיברתולומאו: "כולם יודעים שאנחנו במומנטום פחות טוב, זו הזדמנות מצוינת לשנות את זה. היה לנו מזל רע, אלה לא התוצאות שרצינו, צריך להתרכז בעצמנו ולשלוט במה שאפשר לשלוט. זה מרגיש כמו משבר, אבל אנחנו רק בנובמבר. זה התואר הראשון של העונה ונשאר עוד הרבה כדורסל לעונה, צריך להישאר ביחד וחיוביים ולקחת את זה יום אחר יום".
דימיטריס איטודיס: "אין פה עניין של הפתעות, אנחנו רוצים להביא תואר לאוהדים שלנו ולבעלים. נפגוש קבוצה מצוינת, כל משחק נגד מכבי הוא אחר. אנחנו מכירים היטב, אבל אני מאמין שמחר המנצחת תהיה זו שבאמת רוצה את זה. אני חושב רק על המשחק הקרוב, לא על יום חמישי. יש חוקים שונים, אני עדיין לא מבין למה. במקרה הזה אין הגבלת זרים, בליגה זה אחרת. מי שיהיה מוכן לתת מחר הכל יהיה בסגל – בין אם הוא זר או ישראלי".
בר טימור: "זה משחק חשוב מאוד למועדון ולקהל, זה תואר רשמי – בלי קשר מדובר במבחן חשוב מאוד עבורנו, בטח כשמדובר בדרבי. נבוא הכי מוכנים שאפשר. אנחנו רוצים לנצח ולזכות בתארים, יש הרבה חבר'ה שהמשיכו מהשנה שעברה וזה נותן מוטיבציה לנצח".
מה דעתך על הכתבה?