בריאיון שהעניק אתמול (רביעי) לפודקאסט "קיק טוק" מבית אול אין, רן בן שמעון, מאמן נבחרת ישראל, התייחס לאי זימונו של דיא סבע לסגל בתקופה האחרונה – כשברקע עדין סערת הפוסט של אשתו, המעבר המתוקשר לטורקיה והאירוע האחרון שבו ביצעו אלמונים ירי אל עבר ביתו.
בן שמעון הבהיר: "אני אתן לכם את התשובה האמיתית והפתוחה ביותר שאני יכול לתת. אני מתחייב שרק חמישה אחוז אני אשאיר בחוץ, שזה כבר בינינו, אבל אני באמת אגיד את המצב האמיתי: דיא היה בשיא הכושר שלו כשהגעתי לנבחרת, זומן בכל פעם, היו פעמים שהוא לא יכול היה להגיע מכל מיני סיבות. לא יכול היה להגיע לנבחרת, פעם אחת פציעה ופעם אחת הוא היה צריך לנסוע".
המאמן המשיך לתאר את השיחה ביניהם: "מאותו רגע ישבתי איתו, הוא אמר לי, 'רן, תשמע, אני כבר לא ילד, באהבה ובחברות, אם אתה לא מתכוון לבנות עליי להרכב בשני המשחקים, אז תגיד לי את זה. הפגרה הזו מאוד חשובה לי, אני מתאושש בגוף וזה חשוב לי מאוד להיות עם המשפחה שאני בקושי רואה אותה'. אמרתי לו: 'אני מכבד את זה מאוד, אני לא אעשה את זה עם כל שחקן, אבל מכיוון שאני מבין את המורכבות אני מתחייב שבאמת כשאצטרך אותך אקרא לך'".
"כשהוא עבר לטורקיה וקרה מה שקרה, הוא התקשר ואמר: 'רן שמע, כרגע קשה לי קצת לבוא'. אמרתי לו שאני מכבד את זה אבל שיזכור שכשאני אצטרך אותו אני אקרא לו", סיפר בן שמעון.
המאמן הוסיף: "תוסיף לכל הדברים האלה, שבעמדה מספר 10 משחק כרגע אוסקר גלוך, ואם לא אוסקר גלוך אז אני משתמש בדור פרץ כמספר 10 שמצטרף להתקפה. אני מאוד אוהב את דיא, אני מאמין שיהיו משחקים שבהם נצטרך אותו ושם הוא יהיה. למה? כי אני בקשר רציף איתו, אני תמיד זמין לו ותמיד כשהוא צריך תכנית משדו תמיד אני אשלח את ערן מיד".
בן שמעון הדגיש: "אני לא זימנתי אותו לבקשתו, אני חייב להגיד את זה. ירי לכיוון הבית? לא ידעתי, קראתי יחד איתכם. אתה לא מקשה עליי. מבחינתי, הוא ביקש בפעמיים האחרונות 'רן, בבקשה אל תזמן אותי, אני לא יכול, המצב מורכב'".
"למה הדלת שלו נשארת פתוחה?" נשאל בן שמעון וענה: "הוא לא אמר שהוא לא רוצה, הוא מאוד רוצה לשחק בנבחרת ישראל. הוא אמר: 'רן, זו התקופה הכי יפה שלי ונהניתי איתך והיה חיבור טוב'. כרגע, כנראה לשני הצדדים לא הכי דחוף ולוחץ להתחבר".
לסיום, המאמן אמר: "תשמע, יש מורכבויות בחיים וזה לא הכל שחור או לבן. יכול להיות שנבחרת ישראל תצטרך אותו. זה חלק מהחיים".
מה דעתך על הכתבה?