אלי אוחנה שובר שתיקה: "בית"ר ירושלים תילחם על זכייה בכל התארים"

אלי אוחנה
אלי אוחנה | דני מרון

יו"ר המועדון דיבר: "אין סרט בעולם שאנחנו יכולים להרשות לעצמנו לא לכוון למקומות הראשונים". רכש, "יגיע בלם", חוגג: "מה שהוא עשה בשנה, אחרים לא עשו בארבע שנים". וגם: בניון, מיכאל אוחנה והקשר עם הקהל

קבוצות: בית"ר ירושלים
(גודל טקסט)

בית"ר ירושלים קיימה היום (שלישי) יום פתוח לתקשורת, בו יו"ר המועדון אלי אוחנה והמנכ"ל מוני ברוש דיברו על שלל נושאים כגון פיתוח מחלקת הנוער, הקשר עם הקהל, היחס של התקשורת, השינוי שמוביל הבעלים משה חוגג, פציעתו של מיכאל אוחנה, תפקידו של יוסי בניון, המטרות של הקבוצה בעונה הקרובה ושחקני רכש עתידיים.

"אף אחד לא יתלה אותנו בכיכר העיר אם זה לא יקרה, אבל אין סרט בעולם שאנחנו יכולים להרשות לעצמנו לא לכוון לאחד משלושת המקומות הראשונים", הבהיר אוחנה בפתיחת דבריו והסביר. "אליפות? אנשים יכולים לדבר כמה שהם רוצים, אבל בתואר לא זוכים בדיבורים. אנחנו מכוונים הכי גבוה שאפשר. אני לעולם לא אגיד שהמקום הראשון הוא המטרה, אבל אנחנו בהחלט מכוונים למקומות 1-3. בית"ר ירושלים הולכת להילחם על כל התארים".

"משהו שונה לחלוטין קורה בבית"ר ירושלים וראינו את זה כבר בגביע הטוטו", ניתח אוחנה. "מי שאומר שגביע הטוטו הוא לא אינדיקציה, זה רק מי שנכשל בשלבים המוקדמים. זה מפעל חשוב ותמיד הוא היה ככה. לא הגענו לגמר כי גנבנו ניצחונות, אלא כי סיפקנו הצגות ומשחקים טובים. הקבוצה נראתה טוב גם ביחס לכל הקבוצות בארץ. אנחנו מכוונים הכי גבוה שאפשר. כשהגעתי לפני שנתיים בתקציבים יותר נמוכים, עם סגל שלא ברור מה יהיה איתו, אמרתי שאנחנו נקרא תיגר על כל התארים ולא אמרתי את זה סתם. בית"ר ירושלים, ואני קצת מכיר את המועדון הזה, חייבת לכוון הכי גבוה. תמיד לכוון לשלישייה הראשונה ובוודאי השנה. רכשנו שחקנים מהמובילים בכדורגל הישראלי, זרים איכותיים מאוד ויש בסיס נפלא".

על כך שהקבוצה לא זכתה באליפות מאז 2008: "בית"ר עברה ב-12 השנים האחרונות טלטלות שאני לא חושב שמועדונים אחרים היו קמים מהן. תזכרו שפעמיים בית"ר הגיעה לפירוק בבית משפט, ואל תשכחו את התקופה אחרי האליפויות של גאידמק. אני לא מבקר את הניהול של אלי טביב, הייתה לו גישה מסוימת. הוא לא רצה לקפוץ מעל הפופיק. הוא לא רצה להיות גולדהאר וזו הייתה זכותו המלאה. והיו גם תוצאות לא רעות. היינו במשך ארבע שנים באירופה. השאיפה עכשיו היא לזכות בתארים. היא הייתה ככה גם לפני, אבל היום מתאימה גם להשקעות שיש כאן. חוגג משקיע בחפץ לב, ואני מקווה שיהיו לנו מינימום תקלות בדרך כדי להגשים את הרצונות שלנו".


"טביב לא רצה להיות גולדהאר וזו זכותו" (דני מרון)

על יוסי בניון: "יש לו תפקיד מסוים בבית"ר ירושלים והוא שונה מהתפקיד שלי. הוא מלווה את הקבוצה ביום-יום ונמצא איתה בכל אימון. הוא בקשר רציף עם השחקנים ויש לו את היכולת להשפיע עליהם בהתנהגות שלו. הוא מחליט בשיתוף פעולה איתי, אבל יש לו סמכויות שהן כמעט בלתי מוגבלות. הערך המוסף של יוסי עבור המועדון הוא גדול ומשמעותי מאוד".

אוחנה התייחס לכך שהוא לא מרבה להתראיין לאחרונה: "יש את חוגג שאומר הכל ומשקף לחלוטין את רוח המועדון. אני יודע מתי לזוז הצידה. חוגג מאוד דומיננטי ומעורב והאמת היא שאני אוהב את זה. אנחנו מתעסקים בניהול השותף של המועדון, גם האדמיניסטרטיבי וגם המקצועי. חוגג לפעמים אומר את הדברים יותר טוב ממני ולפעמים גם בצורה יותר בוטה".

האיומים שספג חוגג: "הטענה לא עומדת במבחן המציאות. אם מישהו מאיים עליו בפייסבוק, מותר לו לתבוע אותו. אותו אדם עובר על החוק. גם אלי טביב תבע אנשים. אין לאדם כסף לשלם לתביעה? שלא יעשה את מה שהוא עשה. הוא תבע אנשים לאחר שפרצו למגרש או איימו עליו ומעולם לא תבע אוהד שלא עבר על החוק. המטרה היא להרתיע אנשים – שלא יעברו על החוק ולא יפגעו במוניטין של בית"ר. מעולם לא תבענו אוהד על חופש הביטוי. המאבק הזה הוא נכון עבור כל הכדורגל הישראלי, לא משנה באיזו קבוצה מדובר".

השינוי שחל בקבוצה: "קודם כל זה משה חוגג. בסופו של דבר יש פירמידה ובראשה עומד בעל בית שמתווה מדיניות, תקציבים וכדומה. צריך להגיד את האמת – בתקופה של אלי טביב הייתה גישה אחרת של ניהול, צורת השקעה אחרת וסכום השקעה אחר. עיקר השינוי הגיע מאז שחוגג לקח את הקבוצה. הדו שיח עם האוהדים והשיפור האדיר בתדמית שלנו ובהתנהגות של האוהדים. הוא לא מעורב במה שקורה בכל שנייה במועדון, אבל הוא בעל בית מעורב מאוד".


מתווה מדיניות בבית"ר ירושלים. משה חוגג (דני מרון)

שחקני רכש: "אנחנו עובדים על הבאת בלם חדש. הכל מתנהל בתקציבים אדירים. נבנתה בבית"ר קבוצה חזקה ואטרקטיבית מאוד, עם שחקנים מובילים. מספר בלמים זרים שינו את דעתם ברגע האחרון והחליטו לא לבוא לארץ. לא כל שחקן שאנחנו מדברים איתו מגיע גם לתקשורת. חלק בחרו מסיבות אישיות שלא להגיע לישראל. כששם לפעמים מודלף לתקשורת זה גורם לנו נזק. אנחנו בדיבור עם בלם ומקווים שזה ייסגר בסוף השבוע או מקסימום בתחילת השבוע הבא. זה לא תלוי רק בנו וזה לא עניין של כסף. יהיה בלם בבית"ר ירושלים. זו ההערכה שלי והשאיפה שלי".

פציעתו של מיכאל אוחנה: "במהלך עונה יש פציעות. להגיד לך שלשמחתי הן קרו עכשיו יהיה מוגזם ומופרך. אבל זה קרה וצריך להתמודד עם הסיטואציה. בחיים של קבוצת כדורגל יש פציעות וחלקן קשות מאוד כמו זו של מיכאל. זה שובר את הלב. הוא היה צריך להיות שחקן מפתח בבית"ר ירושלים, וזו פגיעה מאוד קשה מבחינה מקצועית. אם אגיד לך אחרת, אשקר. מצד שני, זו בית"ר וזה מועדון חזק עם סגל טוב. אנחנו עובדים קשה כדי להנחית כאן בלם. אני לא חושב שיש מישהו שיכול להחליף את מיכאל בתפקיד שלו. לא בכישרון, לא בסכום ששולם עליו ולא בתפקיד על המגרש".

איתור שחקנים: "אנחנו לא שונים ממקומות אחרים בארץ ובעולם. אם תסתכל על בני יהודה ותיקח לדוגמא את דולב חזיזה – הוא הגיע מליגות נמוכות והוא פשוט הצטיין. נצטרך לעקוב אחרי שחקנים בליגות נמוכות ונמשיך בהשקעה האדירה במחלקת הנוער. השאיפה שהם יהיו בשנים הבאות חלק מהקבוצה הבוגרת. אנחנו מסמנים לנו שחקנים בעלי פוטנציאל, ונותנים להם מספר כלים כדי להשתפר. כשקונים שחקן בשמונה מיליון שקל כמו מיכאל אוחנה, אנחנו לא מצפים לעשות עליו 'אקזיט'. אנחנו קונים ומצרפים שחקנים למחלקת הנוער בהנחה שבעוד שלוש-ארבע שנים נראה אותם בקבוצה הראשונה. זה לא תהליכים שקורים בחצי שנה. בסגל של בית"ר כיום נמצאים מספר שחקנים שגדלו במחלקת הנוער שלנו ואנחנו רוצים להגדיל את הכמות. שחקן אחד או שניים יעלו לקבוצה הבוגרת בקרוב".

מודל ניהולי: "אני לא חושב שיש מודל. אנחנו רואים מה קורה בעולם ובקבוצות אחרות בארץ. מעולם לא היה מנכ"ל בבית"ר ירושלים. היה את דמאיו כסוג של נציג בעלים. אמרתי את זה גם בתחילת הדרך שלי בבית"ר, מעולם לא ניהלתי גוף. מוני בא מהתחום הזה והמודל הוא לעשות מה שנכון ומה שטוב לבית"ר ירושלים. מה שנעשה כאן בשנה אחת, לא חושב שזה נעשה במקומות אחרים גם בשלוש או בארבע שנים".


"לא חושב שיש מישהו שיכול להחליף את מיכאל" (דני מרון)

החזרת הקהל הירושלמי: "צריך לזכור שירושלים בנויה בצורה מיוחדת. יש הרבה בני מיעוטים שמן הסתם לא מגיעים למשחקים שלנו. יש אחוז גבוה של דתיים וחרדים שלא מגיעים גם הם. אני חושב שזו נקודה שאנחנו עובדים עליה כבר היום. אם זה בפעילות חברתיות בבתי ספר, בעיתונות המקומית ובתשדירים ברדיו ירושלים. אנחנו רוצים להחזיר את הקהל הירושלמי למשחקים שלנו. זה יקרה בעזרת המדיניות של המועדון והתוצאות שנשיג".

הקשר עם האוהדים: "בטח לאחר העונה האחרונה, הנגישות והשיתוף של האוהדים זה משהו שהשתנה. לא היה לזה אח ורע בבית"ר בעבר. אני מקבל כל יום בין חמש לעשר הודעות מהאוהדים ודואג לענות לכל אחד. אני מנסה להסביר כמה שיותר למה הדברים קורים בצורה שהם קורים. כשמשה חוגג אמר בעת שרכש את הקבוצה שהיא שייכת לאוהדים, הוא באמת התכוון לזה. האוהדים מאוד מעורבים. אנחנו קשובים לכולם. בית"ר ירושלים היא משפחה אחת גדולה".

היחס של התקשורת לבית"ר: "התקשורת לא תמיד מדויקת, היא נוטה להבליט דברים שבמקומות אחרים לא בולטים. היא נוטה להבליט את הדברים השליליים ולא את החיוביים. כל זריקת אבן והדלקת אבוקה מקבלת כותרת. כל איזה קריאה של ילד שאפילו לא מבין מה הוא אומר, הופכים את זה לכותרות אדירות. אני חושב שבעניין הזה צריך להוריד את המינון, התקשורת צריכה להיות הרבה יותר עניינית. אבל אנחנו לא מתלוננים וחיים עם זה בשלום".

מוני ברוש התייחס להכנסות העתידיות של בית"ר ירושלים: "המטרה היא שבעל הבית יביא כמה שפחות כסף מעצמו והקבוצה תצליח להביא כספים מהמקורות שלה. השאיפה שלנו היא שמשה חוגג לא יביא את הכסף מהכיס שלו".


"רוצים להחזיר את הקהל הירושלמי (דני מרון)

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי