ההפסד להפועל ב"ש לפני כחודש הוביל את סלובודאן דראפיץ' ושי ברדה אולי לנקודה הבעייתית ביותר שלהם בארבע השנים שלהם במכבי נתניה. צוות המאמנים, שידע עד כה רק הצלחות בקדנציה המשותפת שלהם, שמע וחווה את הביקורות ומהצד גם ראה איך הדיבורים על מעמדם תופס תאוצה.
דראפיץ' וברדה לא נשברו. עשרות שעות במתחם האימונים, בהן ניסו להבין איך מוציאים את העגלה מהבוץ. הם שמעו את הדיבורים על השינוי באופן בו נהגו על הקווים עד עכשיו: שסלובו עומד על הקווים במחצית הראשונה וברדה ובשנייה, שמעו איך שכחו להם את שלוש השנים המוצלחות וניסו לחזק האחד את השני. המסר: "אף אחד לא יעזור לנו אם לא נעזור לעצמנו".
הבעלים אייל סגל והמנכ"ל ניב גולדשטיין גיבו ונתנו לעבוד. אפילו לא שיחה אחת שדנה במעמדם ובדיעבד, לאחר שלושה ניצחונות רצופים שהוציאו את נתניה מהמשבר לקראת המשחק מחר (שבת החל מ-19:30, ישיר בספורט4) מול מכבי ת"א, לא הרגישו עננה שמרחפת מעליהם.
"כל החלטה שתקבלו, אנחנו נלך איתכם", אמרו להם בשיחות סגורות. "אתם חושבים שצריך לשחק בשיטת היהלום ונפסיד? תשחקו בשיטה הזאת", ציינו באחת הישיבות שנערכות מדי שבוע בין צוות המאמנים למנכ"ל ניב גולדשטיין ולעתים גם בנוכחות הבעלים אייל סגל, בה מוגדרות המטרות למשחק הבא.
זכו לגיבוי מלא במהלך המשבר. דראפיץ' וברדה (עומרי שטיין)
"לא היה משבר מבחינתנו, הרי אנחנו רק במחזור ה-12. עדיין לא עשינו כלום וזה עדיין לא הכדורגל שאנחנו רוצים. חודשים דצמבר וינואר יהיו קריטיים מבחינתנו. להתייחס לזה שיצאנו ממשבר ומהלחץ? יש פה לחץ מהמחזור הראשון ועד האחרון", הסבירו השבוע גורמים במועדון.
בחזרה לצמד המאמנים: דראפיץ' וברדה הבינו שהם צריכים להביא את הביחד. שלמרות כל רעשי הרקע, הביחד והזוגיות זה הדבר החשוב ביותר עבורם. שכוחם באחדותם והמפתח להשארת המשבר מאחור הוא לא להישבר. "במשך שבע שנים עברנו את הכל ונעבור גם את זה", אמרו האחד לשני. "הביחד שלנו חייב לנצח". בינם לבין עצמם השתמשו במשפטים אותם הם אומרים לשחקנים: "בחיים אין רגעים קשים. יש רגעים מלמדים וצריך ללמוד מכל סיטואציה. אנחנו בתהליך ומאמינים שכולנו עושים הכל, אבל כן מאמינים שאפשר לצמוח מהדברים האלה".
וזה לא היה פשוט: השינוי בנוהל המחצית-מחצית הפתיע רבים. דראפיץ' הודיע לברדה על הנעשה, כאשר ברדה הבהיר שמבחינתו, הוא איש מערכת ולמרות השינוי הוא ממשיך כרגיל. לאחר מספר שבועות, שחקנים בקבוצה מעידים שמבחינתם העסקים ממשיכים כרגיל. הם סיפרו שבמחנה האימונים המקוצר בשפיים שנערך לפני כשבועיים, דווקא ברדה היה זה שהעביר את מרבית התכנים המקצועיים. היה בזה מעין מסר: לצד השינוי בנוהל המשחקים, מבחינתנו אין שום שינוי בהגדרות התפקיד.
מעמד המאמנים? "לא היה על הפרק"
"שחתמנו עם סלובו ושי על חוזה לשלוש שנים נוספות, זה נעשה מתוך מטרה להשלים חמש שנים ביחד. מעמדם לא עלה על הפרק כי קבענו DNA במועדון הזה וצוות האימון הנוכחי זה הצוות המושלם לממש אותו. אין סיבה שבגלל חודש אוקטובר רע או כי חלק מהאוהדים השתגעו, שנקטע את זה. אנחנו לא רוצים להתנהל כמו כל הכדורגל הישראלי אלא להתעלם מכל רעש רקע אפשרי. מי שרואה את ההתנהלות ביום-יום ואת חדר ההלבשה מבין, כמו שסלובו אמר: יש מכות בכנפיים או גל גדול אבל החוכמה היא לדעת להתכופף ולעבור אותו. אף אחד לא ציפה שנתחיל ככה את העונה אבל אנחנו שמחים שהוכחנו לעצמנו שהדרך שלנו היא הנכונה", הסביר השבוע גורם במועדון את השתלשלות האירועים במהלך התקופה הפחות טובה.
התנהלות מסוג אחר. דראפיץ' וברדה (אריאל שלום)
אז איך נתניה יצאה מהתקופה הקשה? התשובות לפניכם: לצד מערכת היחסים, דראפיץ' וברדה "שברו" את הראש כיצד להוציא את העגלה מהבוץ וחילקו את עבודתם: בצד המנטלי ובצד המקצועי. בפן המנטלי, הם הגיעו להחלטה ששיחות קשות לא יעזרו במקרה הזה. הם רצו להחדיר את האמונה באמצעות שיחות אישיות, רצו לחזור למקורות-"מכבי נתניה שמחה", כפי שהיה בעונות קודמות. עוד לפני התוצאות, היה חשוב להם לגבש את חדר ההלבשה, להביא את השחקנים אליהם, שלא יישברו. מעבר לשיחות האישיות שמתקיימות כדרך קבע, הם החליטו על צעד שונה: שיחות אישיות מחוץ למתחם האימונים.
לא רבים יודעים, אבל דראפיץ' וברדה לקחו מספר שחקנים לפגישות במקומות רחוקים, סגורים, שבטעות לא תיחשף אליהם התקשורת וניסו לפנות לנפש השחקנים, לראות איך הם מרימים אותם. באותה תקופה גם השחקנים הודו: "צריך לבוא לאימונים ולראות שהכול כרגיל, אבל משהו לא עובד לנו במשחקים".
היהלום חוזר
מה דעתך על הכתבה?