בתוכנית האחרונה של "סערה בממלכה" בספורט1 בהנחיית לירן שכנר, התארח כדורגלן העבר מאור בוזגלו ונזכר במקרה שאירע לו בתקופה שלו כנער במחלקת הנוער של קבוצת הפאר הצרפתית אולימפיק ליון: "אגב אנשים לא ממש מכירים את הסיפור הזה, שיחקנו שני משחקים ובחנו אותי האנשים של ליון ורצו לראות איך אני מתמודד והכל. באחד המשחקים, קיבלתי כדור עומק והגעתי מול השוער והחלטתי למסור ללא אחר מקארים בנזמה שהיה לידי והוא נתן גול".
צפו בקטע
מסתבר שהבישול הזה של כוכב העבר הישראלי משך את תשומת ליבו של החלוץ הצרפתי: "סיימנו את המשחק הזה ובנזמה הלך למאמן ואמר לו 'אני רוצה את השחקן הזה בחדר', וכך זה היה", תיאר בוזגלו והוסיף "ועברתי מחדר לבד להיות איתו בחדר ובנזמה לימד אותי כמה דברים בחיים בוא נגיד ככה והיינו בסך הכל בני 13".
באותם ימים בנזמה ובוזגלו היו יחד במחלקת הנוער של אולימפיק ליון, ובנזמה היה הכישרון הגדול של המועדון ובהמשך כיכב בקבוצה הבוגרת ומשם עבר לריאל שם עשה קריירה מפוארת ובין היתר זכה לא פחות מחמש פעמים בליגת האלופות ואף זכה בכדור הזהב (בלון ד'אור) ב-2022 שנחשב לפרס האישי החשוב בעולם הכדורגל. בוזגלו אומנם שיחק רק עונה אחת במחלקת הנוער בליון וחזר לישראל, אך עשה קריירה מרשימה בליגה שלנו וכיכב בין היתר בשורות מכבי תל אביב, מכבי חיפה ובית"ר ירושלים והגיע לשיאו במדי הפועל באר שבע בסוף העשור שעבר וזכה עימה שתי אליפויות, ופרש ב-2022, כאשר בנזמה עוד משחק באל-איתיחאד מהליגה הסעודית.
*סערה בממלכה עם מאור בוזגלו – חלק א' זמין החל מהסופ"ש הקרוב בחבילת הערוצים של ספורט1
מה דעתך על הכתבה?