סוכן השחקנים דודו דהאן, שיתף בחשבון הפייסבוק שלו סיפור נפלא מתוך הספר שלו "הסוכן", שמגולל את סיפור חתימתו של סייף בגנט הבלגית, ועל "הקשיים" שהערים אביב, פרג' ז"ל:
דהן כותב: בשל בריאותו של אבא של קני , פרג' סייף (אי ספיקת ריאות ומאה אחוזי נכות) הוא לא יכול היה להצטרף אלינו כשנסענו במאי 2014 לחתום בגנט: בדיקות רפואיות, חתימה על החוזים, צילומים ואחרי יומיים וחצי חזרנו חזרה ארצה כדי לטפל בשחרור מהצבא. האבא ביקש פגישה דחופה ומצאתי את עצמי שוב עולה לצפון, לעליות של דלית אל כרמל ולירידות של עוספיה.
פרג' סייף ישב שם על כיסא הגלגלים מתוח ועם מבט קשוח. "תגיד, דודו, החוזה הזה שקני חתם עליו, אני לא מבין כלום, איך אני יודע שמה שאמרת לנו שהוא מרוויח הוא באמת ירוויח?"
עניתי שאין לו מה לדאוג, שקני יקבל כל יורו שהבטחתי לו ושהחוזים חייבים להיות בשפה המקורית על פי חוק מדינה. הוא לא השתכנע והתחיל לצעוק ולאיים שהוא יפוצץ את העסקה. לראשונה הבנתי על מה קני דיבר (שאומנם הוא חותם, אבל עד שאבא שלו לא מאשר זה לא נגמר). הרמתי גם אני את הקול ו"הבקעה" (השכונה בה גדלתי בירושלים) יצאה גם ממני. היה מתח ונראה שאנחנו דקה לפני פיצוץ. קני, האחים והאמא היו עם פנים מודאגות, ואז האבא אמר: "תרשום לי עכשיו על נייר את הסכום שקני אמור לקבל בכל עונה. ואם הוא לא מגיע למספר הזה, אז אתה מחויב להשלים לו מכספך". רגע לפני שהכול התפוצץ, נשמתי נשימה ארוכה ועניתי, "אין בעיה, מר פרג', אני מוכן, אבל רק בתנאי שאם בסוף העונה יצא שהוא קיבל יותר ממה שהבטחתי, אז אני מקבל את העודף".
הוא הסתכל אליי בחיוך, נופף מולי באצבע ואמר, "וולאק אתה ממזר". לראשונה כולם בחדר צחקו. הקרח נשבר. רשמתי על נייר וחתמתי לו על כל מה שדובר. הוא לחץ לי את היד ואמר, "יאללה, עכשיו אוכל". עברנו לחדר השני שהיה מלא בכל טוב.
מספר חודשים לאחר מכן, כשקני היה בגנט, התקבלה הבשורה הקשה על מותו של פרג' סייף. הוא עוד הספיק לראות דרך המרקע את קני משחק ומבקיע בליגה, אבל את השאר ראה מהשמיים. הקטע המרגש היה לאחר מותו בדמות דקה של מחיאות כפיים (הוידאו בתגובות) ותמונה שלו על המסכים באצטדיון המלא עד אפס מקום בדרבי הגדול נגד ברוז', כשקני מתאבל בביתו עם משפחתו בעוספייא ורואה על המרקע את המחווה הנפלאה. רגע שאף אחד מאלה שהכירו את פרג סייף לא ישכח לעולם.
ומה לא עברנו יחד מאז אותה חתימה בגנט..!
אליפות. שלב הבתים ושמינית גמר בליגת האלופות. שלב הבתים ורבע גמר בליגה האירופית. אחרי ניצחון ואיש המשחק על טוטנהאם בוומבלי. זימון לנבחרת ארצות הברית ושירת ההמנון האמריקני באצטדיון מלא. ניתוח מציל חיים. הכדורגלן הישראלי הראשון באנדרלכט והוא ללא ספק הכדורגלן הדרוזי הגדול בכל הזמנים!
אתמול הוא חתם לשנתיים נוספות במכבי חיפה ובכך יסגור 4 עונות רצופות במועדון אותו הוא אוהד מילדות ![]()
אגב באותה עונה גנט זכתה באליפות הראשונה והיחידה בתולדותיה, וכך יצא שקני הרוויח הרבה יותר ממה שרשמתי בפתק המדובר ששמור עד היום אצל משפחת סייף בעוספייא.
ולא – לא ביקשתי את העודף.
מה דעתך על הכתבה?