"הטורניר הצליח לאחד בין אילן הצהוב לצחי האדום": הטקס המרגש בנחל עוז

קבוצת הכדורגל של נחל עוז | אתר רשמי, טום אורן-דננברג, דוברות נחל עוז

טורניר שער הנגב נפתח עם טקס מרגש בו הונצחו שניים מבני הקיבוץ - אילן פיורנטינו הרבש"ץ שנפל ב-7 באוקטובר וצחי עידן, שנחטף ונרצח בשבי חמאס. המשחק מול שועלי כפר עזה נעצר בדקה ה-59, אז מחאו שחקני שתי הקבוצות והקהל כפיים בקריאה להשבת החטופים שעדיין בשבי

(גודל טקסט)
טקס לזכרם של אילן פיורנטינו וצחי עידן מנחל עוז בטורניר כדורגל של שער הנגב
קבוצת הכדורגל של נחל עוז | אתר רשמי, טום אורן-דננברג, דוברות נחל עוז

קבוצת הכדורגל של נחל עוז, Nahal Oz F.C, פתחה את טורניר שער הנגב בטקס מיוחד ומרגש לזכרם של אילן פיורנטינו, רבש"צ הקיבוץ שנפל ב-7 באוקטובר, וצחי עידן – שנחטף מביתו בקיבוץ ונרצח בשבי חמאס. ניר שוובר, שחקן הקבוצה, אמר בטקס: "יש משהו מאחד בטורניר הזה, בקהילתיות שלנו, בכדורגל, שהצליח לאחד בין צחי האדום לבין אילן הצהוב".

במהלך הטקס הכריז שוובר על הוצאת החולצה מספר 11 לגמלאות ואימוץ הסיסמה החדשה של הקבוצה – FORZA FIORE: "אמרתם נחל עוז – אמרתם אילן פיורנטינו. אמרתם כדורגל – אמרתם אילן פיורנטינו", הוסיף שוובר. "זה כל כך מוזר שמתחיל טורניר ואילן לא איתנו כדי להלהיב את כל הקיבוץ, לקרוא לבני משק, סטודנטים, מכיניסטים. כל מי שאוהב את הכדור שיבוא לייצג את הבית שכולנו אוהבים. לא משנה התוצאה, העיקר שכולנו נהיה יחד. גם בהפסדים, גם בניצחונות, אילן תמיד היה צועק 'אלוף' לכל פס או דריבל. כי אצלו האדם לפני השחקן. השחקן לפני התוצאה".

טקס לזכרם של אילן פיורנטינו וצחי עידן מנחל עוז בטורניר כדורגל של שער הנגב
החולצות של צחי ואילן בטקס | אתר רשמי, טום אורן-דננברג, דוברות נחל עוז
רס
"מוזר שמתחיל טורניר ואילן לא איתנו". פיורנטינו | אתר רשמי, טום אורן-דננברג, דוברות נחל עוז

על צחי עידן אמר שוובר: "למרות שכבר היה בגיל ששחקנים מקצוענים פורשים, היא היה הראשון להירשם לכל טורניר – כדורגל, כדורסל, כדורעף. גם אם היה מקבל 10 דקות על הדשא, היה נותן את כל כולו. אדום בנשמה, נחל עוז בדם".

טקס לזכרם של אילן פיורנטינו וצחי עידן מנחל עוז בטורניר כדורגל של שער הנגב
משפחתו של פיורנטינו עם החולצה | אתר רשמי, טום אורן-דננברג, דוברות נחל עוז
צחי עידן
צחי עידן | באדיבות המשפחה

במהלך המשחק מול שועלי כפר עזה, נעצרה ההתמודדות בדקה ה-59, אז מחאו שחקני שתי הקבוצות והקהל כפיים בקריאה להשבתם של עמרי מירן, גלי ברמן, זיו ברמן וכל החטופות והחטופים שעדיין מוחזקים בידי חמאס.

במשחק עצמו, שנערך בקיבוץ דורות, ניצחה קבוצת שועלי כפר עזה בתוצאה 1:6. הטורניר צפוי להימשך בשבועות הקרובים, כשהזיכרון והמחויבות להשבת החטופים עומדים במרכזו.

עוד באותו נושא: נחל עוז

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי