עמרי אפק: "אני רק חושב על זה, ועוברים לי זרמים בכל הגוף"

כדורגלן העבר שנאלץ לפרוש בגיל 32 בשל פציעה נדירה בירך חושף בראיון לפודקאסט "חולה על הכדורגל" את המשבר הנפשי והזהותי שחווה: "זה ריסוק לנפש, תלשו לי משהו מהנפש כשהבנתי שלא אוכל לעשות את מה שאני הכי טוב בו"

(גודל טקסט)

לכדורגלן העבר עמרי אפק הייתה קריירה מוצלחת למדי, זכייה בתארים בהפועל תל אביב ומסע מרשים איתה באירופה, הופעות בנבחרת וכמובן גם קריירה בחו"ל עם עונה אחת בליגה הספרדית הראשונה ועוד עונה בליגה השנייה, וחזרה לישראל לקבוצות הבכירות כמו מכבי חיפה ובית"ר ירושלים, אך בגיל 32 בעקבות פציעה נדירה בירך נאלץ אפק לתלות את הנעליים ולהסתגל למציאות ללא מה שהגדיר אותו עד כה: "הייתי אחד הראשונים שהלך לפסיכולוג ספורט" הוא סיפר בראיון חשוף בפודקאסט "חולה על הכדורגל" בהגשת יוסי עדני.

צפו בקטע המלא

בראיון אחרי פרישה שלו אפק אמר 'תלשו לי משהו מהנפש, ברגע שהבנתי שזה המצב, השלמתי עם זה שלא אוכל לעשות את מה שאני עושה הכי טוב'. "שאני רק חושב על זה עוברים לי זרמים כרגע בגוף", נזכר אפק באותה הודעה, "זה רגע שאני לא יודע אם יש ספורטאי שנפצע שלא עבר ועשיתי קריירה. שחקן כדורגל גם עם זה גיל 31-32 זה עוד 4-5 שנים לשחק בערך ואז שיחקתי בבני יהודה שהייתה אז בטופ הכדורגל הישראלי ושיחקנו גם באירופה וחוויתי כל מיני פציעות בזמנו וזה התחיל להתבלבל שם מבחינה פיזיולוגית".

כדורגלן העבר המשיך וסיפר על היום שבו הבין שהקריירה הגיע לסיומה ושיתף בהרגשה: "כשהודיעו לי יום אחד שאין לי מפרק ירך שזו פציעה גם נדירה בכדורגל וגמרתי את הסיפור.. אתה קם לתוך תחושת ריקנות שהיא לא רק ברמת הפרנסה, קודם כל ריקנות של להגדיר מי אתה. כל החיים שלי אני יודע שאני בנפש שחקן כדורגל, ואז לקום למחרת בבוקר ואתה לא הולך לאימון, אתה לא יכול ללבוש את הבגדים כשללבוש אותם נותן לך את ההרגשה שזה אתה. זה כולל את הנעלי פקקים, המגינים וללבוש את הבגדים של האימון עוד לפני המשחק, זה כאילו אתה מלביש את עצמך להיות מי שאתה".

שאין לך את הדבר הזה בבוקר, אז ביום אחד בהיר זה ריסוק לנפש", חשף את אפק את המציאות המרה של היום שאחרי: "זה רגע שוב אני לא מדבר על אלו שפרשו בגיל 37-39 שכבר מיצו את עצמם, אלה לאלו שצריכים לפרוש מוקדם זו מכה נפשית, מכה כלכלית ונקרא לזה גם מכה מקצועית של 'מה אני עושה עכשיו'".

עוד באותו נושא: הפועל תל אביב, עמרי אפק

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי