שני הענפים הבולטים ביותר בספורט הישראלי הם כדורגל וכדורסל והויכוח סביב איכות הספורטאים בין שני הענפים תמיד עוררה ויכוח. בפרק ה-50 של הפודקאסט "המאמי הלאומית" מבית הפודיום, התארח הראפר והיוצר רון נשר שידוע באהבתו ואהדתו ויחד עם הפאנל ניסו לפתור אחת ולתמיד את הסוגיה.
צפו בקטע המלא
יש לי שאלה לגבי כדורגלנים וכדורסלנים. סיים לנו את זה פעם אחת יש פה כדורגלן אחד וכדורגלן שני, אנחנו לא אינטגלנטיים מספיק בשבילך תסביר למה? הפנה כדורגלן העבר ליאור ברקוביץ' שאלה לנשר שהשיב: "הספורט בישראל הוא מראה מאוד גדולה ללאן אתה יכול לקחת עם סביבה – ענף שלם. עלה לנו איזה ויכוח שם כשהיינו בפליפינים (במסגרת צילומי גולסטאר) באתי ואמרתי 'עם כל הכבוד מה יש בכדורגל חוץ מפרשיות, בטים והימורים".
נשר המשיך והוסיף למה לדעתו הכדורסל הישראלי מצליח יותר: "יש סיבה למה הכדורגל הישראלי נשאר כל החיים מקום שלישי ומטה. המנטליות בכדורגל הישראלי לא מגיעה לקרסוליים של המנטליות של הכדורסל, זה למה אנחנו הולדנו את הספורטאי הגדול ביותר במדינת ישראל שעוד לפני השיא שלו כרגע וזה דני אבדיה, שעשה רבע מיליארד שקל בחוזה הראשון שלו".
הראפר סיפק בסיום הצהרה מפתיעה לגבי מי כן יכול להוציא את הכדורגל הישראלי וליתר דיוק את נבחרת ישראל לדרך אחרת: "אם אתה משנה מנטליות, ואמרתי את זה במשך עשור ולא בגלל שליאור פה, אם היו נותנים לאייל ברקוביץ' את המפתחות לנבחרת הוא לא צריך להיות פפ גווארדיולה ולא ז'וזה מוריניו. במנטליות שלו הוא גם וגם. כמו שליאור גם אמר, במשחק הראשון שלו באירופה (טעות במקור, במשחקו השני), ברקוביץ' הבקיע שני גולים ובישל שלושה מול מנצ'סטר יונייטד הגדולה".
מה דעתך על הכתבה?