אח של איתי שכטר התפוצץ: "זה הזבל הכי גדול, אסור לו לדרוך במדינת ישראל"

ענר שכטר תקף בחריפות את עטאא ג'אבר: "מה שהוא עשה זה לירוק לבאר שהוא שתה ממנה, הוא גדל במכבי חיפה והולך לשחק אצל האויבים – פה תם הטקס". הקשר אמר בעבר: "הבנתי שאם אני רוצה לייצג את ערביי 48' יש דרכים טובות יותר"

(גודל טקסט)

אחרי הדיון הסוער על אחמד טאהא, שחקן מ.ס. כפר קאסם מהליגה הלאומית שכידוע בחר לייצג את נבחרת פלסטין, ענר שכטר, אחיו של כדורגלן העבר איתי שכטר, התייחס בפודקאסט "המאמי הלאומית" מבית הפודיום לכדורגלן ערבי-ישראלי נוסף שבחר לייצג את נבחרת פלסטין.

שכטר תקף את עטאא ג'אבר בחריפות: "זה הזבל הכי גדול. אני לא רוצה להשתמש במילים קשות. מה שהוא עשה, הוא ירק לבאר שהוא שתה ממנה. הוא היה קפטן נבחרת ישראל הצעירה. אם אני עכשיו יכול, אני רוצה גם להגזים: אסור לו לדרוך יותר במדינת ישראל, ברמה הזו. הוא גדל במכבי חיפה. כל מי שמשחק בנבחרת פלסטין לא יכול לשחק כדורגל על אדמת ישראל. אני לא יודע מה יש אצלו בנפש, אבל ברגע שהוא משחק בנבחרת פלסטין, במיוחד בתקופה הזו, תם הטקס. אנחנו חיים במדינה של מלחמה. עם מי אנחנו נלחמים? אתה הולך לשחק כדורגל אצל האויבים שלנו?".

שחקן נבחרת פלסטין עטאא ג'אבר | צילום מסך, מתוך טוויטר

כזכור, בנובמבר 2023, כחודש לאחר הטבח המזעזע שביצע ארגון הטרור חמאס, ג'אבר עלה אל כר הדשא עם כאפייה, שר את ההמנון והשתתף בדקת דומיה והשלים 90 דקות ב-0:0 של נבחרות פלסטין ולבנון במסגרת מוקדמות מונדיאל 2026. כדורגלנים, קבוצות ומשפיענים מישראל מיהרו לגנות את הצעד של הקשר, שכאמור גדל במכבי חיפה ואף שימש כקפטן נבחרת הנוער של ישראל.

כחודשיים לפני אותו משחק הסביר ג'אבר – שעבר כמעט בכל הנבחרות הצעירות של ישראל – מדוע החליט לעבור ולייצג את נבחרת פלסטין. "בישראל מנסים להאכיל את השחקנים הערבים בנרטיבים", אמר לאתר Arab News. "אומרים שהספורט לא צריך להתערבב עם הפוליטיקה, שאתה מייצג את הקהילה שלך בתוך המדינה, שיש לך קול. אבל זה לא נכון, והבנתי את זה בעקבות דברים שקרו בשייח' ג'ראח. שם הפנמתי שאי אפשר להפריד בין ספורט לפוליטיקה, ושאם אני רוצה לייצג את ערביי 48', יש דרכים טובות יותר מאשר ללבוש את המדים של נבחרת ישראל ולעמוד בהמנון".

ג'אבר הוסיף: "גיליתי שיש ליגה בגדה המערבית ושאני יכול לייצג את נבחרת פלסטין. לא היה לי דרכון, אז לא ידעתי בכלל שיש אפשרות כזו. אני גאה ללבוש את המדים של פלסטין, כי זו הזהות שלי, וזו הדרך שלי להעביר מסר לשחקנים שנמצאים בתוך תחומי הקו הירוק – יש עוד אפשרויות עבורכם".

עטאא ג'אבר, עידו שחר | מאור אלקסלסי

ג'אבר, שגדל במכבי חיפה ושיחק גם בבני סכנין, מ.ס. אשדוד וכיום משחק במועדון ספורט קטר, הסביר ש"הרבה שחקנים שמשחקים בתוך הקו הירוק חוששים, כי אם הם יחליטו לייצג את פלסטין, מקור ההכנסה העיקרי שלהם עלול להישלל מהם. לא כולם יכולים לשחק בחו"ל כמוני, אבל אם מישהו מקבל החלטה שמה שהוא רוצה זה לייצג את פלסטין, יכול להיות לו מסלול יותר נוח".

עוד באותו נושא: עטאא ג'אבר, ענר שכטר

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי