הפועל תל אביב על הגל. האדומים סופרים כבר חמישה ניצחונות רצופים בליגה, כשהם ניצבים במקום השלישי בטבלה, מעל היריבה העירונית מכבי. כבר הרבה מאוד שנים שלא היו תחושות כאלה בצד האדום של תל אביב, ובפודקאסט "מעל הליגה", גיל קנל, אופיר סער ואביחי קרבצ'יק פרגנו בגדול לאליניב ברדה וחבורתו, וגם הסתכלו כבר בראיה קדימה, איזה שחקן יוכל לשדרג את האדומים ולהפוך אותם למועמדים לאליפות בעונה הבאה.
אביחי קרבצ'יק פרגן למאמן האדומים: "אליניב ברדה בוחר את הזרים בפינצטה. הוא חונך בבלגיה, הוא גדל עם דה בריינה, הוא ראה מה זה אירופה, הוא היה כמה שנים בגנט. ברק יצחקי הלך לבלגיה, אחרי חצי שנה הוא נשבר, הוא מצטער על זה עד היום, כי הוא היה חלש מנטלית. הוא קיבל את כל הערכים האירופאים שצריך. אתה רואה שברדה משדר קור רוח, הוא לא נלחץ, הוא מקבל את ההחלטות, משנה, תראה לדוגמה את ברק בכר, הוא לחוץ, הוא משדר גם לחץ, עזוב את זה שהוא נותן וייב של מוטיבציה. מה שאתה משדר מהקווים לשחקנים, הוא סופגים את זה. הוא הכי אנדרייטד בארץ".
אופיר סער אמר: "אגב, שבוע שעבר, דורון ליידנר לא היה בסגל, והפעם הוא פתח. חלק מהעניין זה חינוך להגנה. מרקוס קוקו בה כשחקן התקפי, אבל קודם קודם הוא אמר לו תעמוד טוב בהגנה. הפועל תל אביב עשתה את הריצה הזאת בלי סתיו טוריאל, לא מרגישים את זה".
גיל קנל שם את הזרקור על הזר המשתפר של האדומים בחודש האחרון: "עוד שחקן שברדה מרוויח אותו שוב זה שאנדה סילבה, בכל ארבעת המשחקים האחרונים הוא נכנס מהספסל ועושה פעולה של גול", אופיר סער אמר: "אתה יודע איזה בעיה הוא יוצר לו? כשפרנאן מאיימבו חוזר, את מי הוא מוציא? כל הזרים כרגע בסגל. עד עכשיו היית אומר ששאנדה סילבה ייצא מהסגל. מי ייצא עכשיו?".
קרבצ'יק נתן זווית אחרת: "הצרות האחרות שלו יהיו את מי הוא משחרר בקיץ אם הוא רוצה לשדרג את הקבוצה", וסער ענה: "זו גם בעיה, כי עם הזרים הם פגעו, אבל הם יצטרכו להביא ישראלים, ואין ישראלים. הם מתעניינים ביאיר מרדכי מעירוני קרית שמונה, יונתן פרבר. אפשר לנסות להביא ליגיונרים, אבל אלה ב-MLS מקבלים הרבה יותר כסף".
קנל העלה רעיון: "רמזי ספורי תפור לכדורגל של אליניב ברדה. כמה הוא מרוויח בטורקיה?", סער: "אם אתה תשלם יותר, אתה יכול להביא. יכול להיות שפתאום הפועל תחליט לשבור את התקרה של ה-300 אלף דולר או שאולי תנחית זר ברמה גבוהה". ספורי (30) שגדל בהפועל תל אביב ושיחק תחת אליניב ברדה בהפועל באר שבע, משחק בשלוש השנים האחרונות באנטליהספור הטורקית, כאשר העונה לקשר יש ארבעה בישולים ב-18 הופעות. חוזהו מסתיים ביוני 2027.
מה דעתך על הכתבה?