הרכש שיביא לבית"ר ירושלים אליפות? "הוא נותן יותר ממה שציפו"

play
בלתי ניתנים לעצירה. שחקני בית"ר ירושלים | אודי ציטיאט
תקציר: בית"ר ירושלים – עירוני טבריה 2:3 02:16

בפודקאסט "הפודיום", אורי קופר ניתח את השחקן שלדעתו עושה את ההבדל בקבוצה מהבירה: "הוא ניתן לקבוצה משהו מאוד רבגוני"

(גודל טקסט)

בית"ר ירושלים על הגל. הקבוצה מהבירה המשיכה מאיפה שעצרה עם חזרת הליגה ביום שבת האחרון, כאשר חזרה מפיגור 2:0 בדרך ל-2:3 דרמטי במיוחד על עירוני טבריה. לאחר שהפועל באר שבע איבדה נקודות מול הפועל פתח תקוה, הפער של הקבוצה מהבירה מהמוליכה ירד לשתי נקודות בלבד. בפודקאסט "הפודיום", גל לפלר, אורן יוסיפוביץ' ואורי קופר ניתחו את הקבוצה מהבירה.

גל לפלר אמר: "אני טוען שהעובדה שלא היה קהל אתמול, מאוד סייעה לבית"ר בהקשר של היא פחות נכנסה לפאניקה. דמיינו את טדי מלא במצב של 0:2 לטבריה במחצית. בית"ר לא איבדה עשתונות וזו הגדולה פה, הגדולה של יצחקי והגדולה של השחקנים. ולדעתי העובדה שלא היה קהל שם, סייעה להם במובן מסוים".

אורן יוסיפוביץ' התייחס לכוכב ספציפי: "הדבר הראשון מבחינתי הוא שאצילי צריך לשחק. לא משנה מה. שיצחקי יעשה את זה איך שהוא רוצה, אצילי הכי חשוב בעיניי בבית"ר ירושלים. הוא כובש את הגולים, הוא מבשל את הבישולים, הוא מניף את הצלחות".

ירדן שועה, עומר אצילי שחקני בית"ר ירושלים | אתר רשמי, בית"ר ירושלים

אורי קופר הסביר: "אפשר לחבר את זה גם לשועה. העניין בבית"ר שיש לה שחקנים שגם אם הם לא עילאיים ביום מסוים, מה שיפה זה שהם לא צריכים להיות טובים כל המשחק. אתמול שועה, אני חושב שבתחילת המשחק, היה מאוד לא חד. המסירות לא היו טובות, אלא קצרות מדי, בעיקר במחצית הראשונה. בסוף, הוא סיים את המשחק עם הבישול והמסירה שהובילה לפנדל. בסוף, כשיש לך שחקנים כאלה, אז בית"ר יכול לעשות את אותם קמאמבקים".

אורי קופר התייחס להחלטה של המאמן ברק יצחקי לעלות שוב במערך של שלושה בלמים, בדיוק כמו בניצחון 2:8 על מכבי נתיה לפני הפגרה: "ברק יצחקי צריך כל הזמן לחשוב כל הזמן לפי א', איך שהיריבה משחקת, אולי מול קבוצות כמו טבריה שמשחקות נמוך, לא צריך לשחק ככה. ב', כרגע אין עדי יונה וירין לוי, אז אולי צריך שחקנים שיבואו מהצדדים כמו אצילי וטימטי מוזי. קבוצות טובות יודעות לשחק עם שני מערכים לפי התאמה ליריבה".

לאחר מכן, קופר דיבר על השפעתו הגדולה של הקשר שהצטרף לקבוצה בינואר: "בוריס אינו, אני חושב שהגנתית הוא היה רחוק מלהיות במשחק חף מטעויות, אבל הוא נותן דברים בהתקפה, וזה אולי האקסטרה שפחות ציפו שהוא ייתן, והוא נותן. בששת המשחקים האחרונים, לאינו יש שער ושני בישולים. לשער הניצחון, הוא זה שנתן נגיעה יפה לירדן כהן. עוד קודם, ההשתחררות והמסירה לחאסונד גונסאלס לנגיחה. בוריס אינו נותן לבית"ר משהו רבגוני, זה אחלה רכש שהיא עשתה בינואר".

עוד באותו נושא: בוריס אנו, בית"ר ירושלים

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי