מנשה זלקה בביקורת חריפה על בתי המשפט בישראל

play
מנשה זלקה קפטן הפועל חדרה | קובי אליהו
הצהרה לתקשורת משפחתו של בנימין ימנו זלקה ז"ל 08:10

קפטן הפועל חדרה, שהגיע לשבעה כדי לנחם את משפחתו של ימנו בנימין זלקה ז"ל, שנרצח באכזריות ביום העצמאות, אמר בריאיון לתוכנית הספורט של 103FM: "לא יכול להיות שהענישה לא תהיה מרתיעה. רוצחים אנשים ומקבלים שלוש שנים. רצח זה מינימום 20 שנה". האזינו

(גודל טקסט)

רצח הצעיר ימנו בנימין זלקה ז"ל בפתח תקוה ביום העצמאות, לאחר שהעיר לנערים על שימוש בספריי שלג, עורר השבוע סערה ציבורית נרחבת. מנשה זלקה, קפטן הפועל חדרה בכדורגל ולוחם במילואים, שיתף ברשתות החברתיות פוסט כאוב בו קרא לחשבון נפש חברתי ולהחמרת הענישה. בריאיון לתוכנית הספורט ב־103FM, שוחח זלקה עם המגישים ושיתף בתחושותיו הקשות לאחר שביקר בשבעה של המנוח.

"הייתי היום בשבעה של המשפחה", סיפר זלקה, והוסיף: "נסעתי ביחד עם מנחם קורצקי ועם יעקב קורצקי. פגשתי שם את עמך ישראל, כל בית ישראל. מתיישבים, מתנחלים, חרדים וספרדים. כולם". על אף הדמיון בשם המשפחה, הבהיר זלקה כי אין קשר משפחתי קרוב, אך ציין את הקרבה הקהילתית.

זלקה התייחס בחריפות לגילם הצעיר של החשודים במעשה. "זה אירוע שלא יכול לעבור בסדר יום", זעק, "זה חבורה של נערים, זה לא נערים, זה רוצחים. ילדים בני 14, ילדי כיתה ח'. זה לא נתפס. מסתובבים עם סכין, מכים, אלימות".

מנשה זלקה הפועל חדרה | שלומי גבאי

במהלך השיחה, הדגיש זלקה את החשיבות העליונה של חינוך מהבית, אך הבהיר כי כאשר זה נכשל, על מערכת המשפט להתערב ביד קשה. "בגלל זה רשמתי חינוך בפוסט הזה", הסביר, "אני מרצה לבני נוער בהמון בתי ספר כבר מספר שנים ואני מנסה להטמיע ולתת את הנקודה שלי בשביל שייצאו לדרכים קצת יותר טובות. אבל אם בבית שלהם לא יקבלו את הערכים האלה של לכבד אחד את השני, לכבד מבוגרים כמו שאנחנו היינו ילדים לא לפני הרבה זמן, אנחנו בטרפת".

לדבריו, המצב הנוכחי דורש צעדים דרסטיים. "בסוף אם החינוך לא מצליח, מגיע המקום שצריך לסגור פה הכול, שזה בתי המשפט", אמר, ופירט: "לא יכול להיות שהענישה לא תהיה מרתיעה. רוצחים אנשים ומקבלים 3 שנים. רצח זה מינימום 20 שנה. לא צריך להיות פה לשיקול דעת. בדברים האלה הענישה חייבת להיות מרתיעה. אם הענישה לא תהיה מרתיעה, אנשים יעשו מה שהם רוצים וזה מה שקורה היום".

זלקה התייחס גם לרצף האירועים האלימים האחרונים ברחבי הארץ, והדגיש כי הבעיה שורשית ועמוקה. "ברגע שהחינוך לא הצליח והחינוך כשל גם בבית וגם בבתי ספר, הענישה חייבת להיות לא פרופורציונלית. במקרה הזה צריך לקחת את המקרה ולמען יראו וייראו כולם, ולהרשיע בחומרה, כי זה לא יכול לעבור. הרסו פה משפחה. ילד צעיר בן 21 סיים צבא, רצה לעשות קצת ביום העצמאות כמה לירות בשביל אולי בעתיד לחיות קצת יותר טוב, לקנות בית. אין, כבר לא יהיה".

מנשה זלקה | באדיבות המצולמים

לקראת סיום הריאיון, נשאל זלקה על עתידו המקצועי בקבוצת הפועל חדרה והאם הוא מתכנן לפרוש בסוף העונה. "לא החלטתי לסיים", הבהיר, "אני לא יודע להגיד מה יהיה בסוף השנה, אבל זה לא הולך לכיוון הזה. אי אפשר לדעת אף פעם".

על מצבה של הקבוצה במאבקי התחתית, שיתף: "אנחנו במצב לא פשוט בכלל. עשינו ניצחון מדהים נגד כפר קאסם, ניצחון חשוב, אבל יש לנו עכשיו משחק נגד נוף הגליל ביום חמישי". עם זאת, זלקה ציין כי ייעדר מהמשחק הקרוב בשל חובתו הלאומית: "לצערי לא אוכל לעזור לחבר'ה שלי, כי אני מחרתיים חוזר חזרה למילואים".

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי