Sport1 Banner

"אם זה יימשך, אף אחד לא יעצור את בית"ר ירושלים מזכייה באליפות"

play
בית"ר ירושלים | קובי אליהו
צפו: הפועל תל אביב ניצחה בפנדלים את בית"ר ירושלים אחרי 2:2 בסיום 04:38

מאמן העבר של הקבוצה מהבירה לא מנמיך ציפיות לקראת העונה שבפתח בפודקאסט "מחצית בשכונה" של ספורט1: "טירוף כמו שיש שם היום לא היה גם בתקופה שלי". וגם: על הבעלים שפיטר אותו יום אחרי שלקח אליפות: "הוא לא הבין"

(גודל טקסט)

בית"ר ירושלים פתחה אמש (שבת) באופן רשמי את עונת 2026/27, עם הפסד להפועל תל אביב ברבע גמר גביע הטוטו. אחרי שסיימה בעונה שעברה במקום השני בטבלה, סגנית האלופה תנסה לעשות את קפיצת המדרגה מקום אחד למעלה בטבלה – ולזכות באליפות ראשונה למועדון מאז עונת 2007/8.

מי שיודע דבר או שניים על לקחת אליפות בבית"ר ירושלים, גם כשחקן וגם כמאמן, הוא יוסי מזרחי. שוער העבר ישב לשיחה מרתקת בפודקאסט "מחצית בשכונה" של רון עמיקם בספורט1, שם סיפר בין היתר על שלל חוויותיו כמאמן הקבוצה, אותה הוביל לזכייה באליפות בעונת 2006/7.

צפו בפודקאסט "מחצית בשכונה" עם יוסי מזרחי

"אני עבדתי בבית"ר אחרי 10 שנים שבית"ר לא לקחה אליפות. הלחץ היה עצום. אין לך שום הנאה מאף ניצחון. אל תצייר את זה כאילו זה היה איזה תענוג גדול. הפסדנו איזה משחק אימון, פתאום אני מקבל טלפון 'תגיע למסעדה בתל אביב', אני מגיע, הוא אומר לי 'איך אתם מפסידים משחק?', אני אומר לו זה משחק אימון" סיפר מזרחי על מערכת היחסים עם הבעלים השנוי במחלוקת דאז, ארקדי גאידמק.

מזרחי המשיך: "הוא לא מבין. אתה מבין מה הקושי? הבן אדם פיטר אותי ביום שלקחתי אליפות, למרות שהיה לי חוזה לעונה עונה. זו הפעם הראשונה שפיטרו אותי. בכל הפעמים שהלכתי זה היה מיוזמתי. זה חלק מהמקצוע הזה. תראה איזה בעלי בית אני עברתי. את מיטש גולדהאר, את גד זאבי, את גאידמק, ג'קי בן זקן, אבי לוזון, ויקטור יונה וסאסי. עברתי אנשים שהטביעו את חותמם בכדורגל הישראלי, וזה לא קל. אתה צריך להיות בן אדם עם אומץ לעשות את הדברים שאתה מאמין בהם, וזה לא קל. אלה אנשים שמבינים כדורגל, נותנים לך עצות לפני המשחק להרכיב את זה ואת זה, אבל אתה צריך ללכת עם הדרך שלך והאמונה שלך".

יוסי מזרחי | דני מרון

על העובדה שלקח אליפות בתקציב הענק שאיפשר סוללת כוכבים, אמר מזרחי: "אני באתי אחרי אליפות בבית"ר, ו-10 אלפים איש קיללו אותי ואמרו 'אליפות בלי מאמן', כי מילשטיין והחבורה חיממו אותם בהוראת הבוס. ואז אני בא ללימסול שם, ואני אומר לך, אחד הדברים שאני מתחרט עליהם זה שלא הצלחתי לאמן שם. איזה תנאים היו לי, פנטהאוז על הים, קיבלתי כל מה שרציתי מבחינה מקצועית, רק תביא ניצחונות. לקחתי שם קבוצה שהייתה בסדר גודל של מכבי חיפה, אבל מקום לפני אחרון. הקפצתי אותה למקום השני בטבלה, ואז הורחקו לי שחקנים לתקופות. זה סיפור לשני פודקאסטים. ואז סיימתי במקום הרביעי והלכתי הביתה להציל את מ.ס אשדוד. השארתי את אשדוד בליגה כשהיא הייתה צריכה תשע מתשע כדי לשרוד. אבל הקריירה שלי כמאמן, אני חושב שהצלחתי כמעט בכל המקומות שהייתי. מה זה להצליח? זה להוציא יותר מהמיטב מהסגל. לא הכל זה אליפויות וגביעים".

על האווירה המטורפת בטדי והעובדה שהקבוצה שברה שיא מנויים כשמכרה 20 אלף כאלו לקראת העונה החדשה: "אין לי מושג איך זה קורה. אני רחוק מבית"ר, אבל היו לי כמה פעמים השנה שהייתי בכל מני טקסים לשחקני עבר. הטירוף שהיה שנה שעברה סביב הקבוצה, לא היה לא בתקופה שלנו ולא באף תקופה. זה אפילו לא מתקרב למה שהיה בתקופה שלנו. זה טירוף מוחלט. אתה נכנס לטדי וזו אווירה אחרת. אם זה יימשך ככה, אף אחד לא יעצור את בית"ר ירושלים מלקחת אליפות. אבל השאלה אם זה יימשך".

עוד באותו נושא: בית"ר ירושלים, יוסי מזרחי

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי