מנור סולומון, ליאל עבדה, תאי בריבו, עידן טוקלומטי, ניב יהושוע והאם הבא בתור הוא לירן חזן? לא מעט אקזיטים רשם אבי לוזון, היו"ר של מכבי פתח תקוה, על הטאלנטים הצעירים שלו לאורך השנים, כאשר כעת, עושה רושם שהכוכב הבא שעתיד להימכר הוא הקשר ההתקפי, שכבש שער נפלא בניצחון 1:2 על בני סכנין.
חזן (20) הוא עוד תוצר של מחלקת הנוער הנפלאה של המלאבסים, כאשר בעונה שעברה הוא היה בורג מרכזי בהפעלה חזרה לליגת העל עם עשרה שערים, לאחר שכבר שיחק בליגת העל בעונת הירידה אך לא הצליח לעזור לקבוצה להישאר.
צפו ב"מעל הליגה" ביוטיוב
כעת, הוא מקבל תפקיד יותר משמעותי תחת זיו אריה, כאשר לא מן הנמנע שהוא ימצא את עצמו בעונה הבאה כבר בתחנה הבאה. אך האם אחת הגדולות בליגת העל תוכל לרקום עסקה להחתמת הכישרון הצעיר? בפודקאסט "מעל הליגה", גיל קנל ואופיר סער דנו בנושא.
גיל קנל היה משוכנע שיש קבוצה אחת שתתאים במיוחד לחזן: "לירן חזן זה יהלום. זה שחקן שאם אתה שואל אותי עכשיו איזה שחקן ישראלי להביא למכבי תל אבי כקשר ליד דור פרץ, זה לירן חזן. ראית בגול שלו את כל סט היכולות שלו – היכולת שלו לקבל את הכדור בחצי תפנית, להסתובב, הבעיטה, הטכניקה, זה מסוג השחקנים שיכולים לשחק כקשר התקפי, מספר 10, שיכול לשחק בכמה עמדות בהתקפה. אם אני מכבי תל אביב אני הולך עליו בכל הכוח, גם הפועל באר שבע, המקום של השחקן הזה בגדולות".
אופיר סער הסביר שלוזון לא ימכור לקבוצה בישראל כל כך מהר: "צריך להגיד, ניב יהושוע נמכר חצי כרטיס בחמישה מיליון שקלים, על לירן חזן של 15 מיליון שקלים. אבי לוזון לא יקבל פחות. הוא בונה עליו ל-MLS, הוא צעיר, ולגילאים האלה יש שוק גדול בארה"ב. אבי לוזון הוא אוהד מספר 1 של מכבי פתח תקוה, הוא רוצה לעשות עונה אחת טובה, לעשות פלייאוף עליון, זה שווה לו הכל. לירן חזן צעיר, הוא יכול לצאת גם שנה הבאה. אם יהיו סכומי עתק הוא ימכור ל-MLS. ארבעה מיליון יורו ומעלה".
מה דעתך על הכתבה?