באירלנד הודו: "ישראל הייתה יכולה לנצח". מה הרגיז את אוסקר גלוך?

play
שחקני נבחרת ישראל חוגגים מול אירלנד | PEDJA MILOSAVLJEVIC / Contributor
צפו: נבחרת ישראל הגיעה למצבים גדולים אך סיימה רק ב-1:1 מול אירלנד 04:06

התקשורת האירית התקשתה להסתיר את האכזבה מהיכולת של נבחרתה אחרי ה־1:1 בסרביה, והודתה כי ישראל הייתה ראויה ליותר, לאחר ששתי בעיטות נעצרו בקורות, אך את עיקר תשומת הלב תפסו האירועים החריגים בסיום: הטענה ליריקה, העימותים על הדשא והתגובה של כוכב אייאקס

(גודל טקסט)

נבחרת ישראל סיימה את משחקה מול אירלנד ב-1:1 בסרביה, אך בתקשורת המקומית הודו כי התוצאה החמיאה למארחת. אחרי הניצחון האירי 0:3 במפגש הראשון, הפעם הנבחרת של היימיר האלגרימסון הציגה יכולת מאכזבת, בעוד ישראל הייתה קרובה להשלים מהפך. ב"סאן" האירי תיארו את ההופעה של הנבחרת המקומית ככזו שהייתה רחוקה מלהרשים, והדגישו כי היא הייתה בת מזל שלא ספגה שערים נוספים.

טרוי פארוט העלה את אירלנד ליתרון בפנדל במחצית הראשונה, אך דור פרץ השווה בתחילת המחצית השנייה. ישראל המשיכה לחפש את שער הניצחון, ובשתי הזדמנויות הכדור נעצר בקורה ובמשקוף. בתקשורת האירית הודו כי הנבחרת הישראלית "הייתה יכולה לצאת עם שלוש נקודות", בעוד שחקניו של האלגרימסון נאלצו להסתפק בתיקו במשחק שבו לא הצליחו לשחזר את היכולת שהציגו במפגש הקודם.

אלא שהמתח הגיע לשיאו דווקא לאחר שריקת הסיום. לפי הדיווח החי של ה"אייריש אינדיפנדנט", אוסקר גלוך ניסה להתקרב לשחקן אירי, ואנשי שתי הנבחרות נאלצו להפריד ביניהם. העיתון ציין כי לא ברור מה עורר את זעמו של קשר אייאקס, אך האירוע המחיש את האווירה הטעונה שנותרה על כר הדשא גם אחרי שהמשחק הסתיים.

העימות היה המשך ישיר למה שהתרחש בדקות האחרונות. לאחר תיקול חריף של שחקן ישראלי על פארוט, בוסון לאוואל, ג'ייסון מולומבי וג'ייסון נייט החליפו דברים עם שחקנים ישראלים, ובמהלך חילופי הדברים נראו גם דחיפות. לפי אותו דיווח, מאמן אירלנד דמיאן דויל טען כי שחקן ישראלי ירק לעברו בזמן שהקבוצות עשו את דרכן למנהרה במחצית. עוד נטען כי אנשי אבטחה סרבים היו עדים לאירוע, והשופט פנה לשחקנים ואמר: "חבר'ה, תהיו חכמים". מדובר בטענה שטרם הובהרה במלואה.

בתום המשחק, בתקשורת האירית כבר נשמעו גם אנחות רווחה על כך שהמפגשים מול ישראל הסתיימו לעת עתה. "שני הצדדים יהיו מרוצים מכך שלא יצטרכו לראות זה את זה שוב בזמן הקרוב", נכתב באחד הדיווחים, שסיכם את סיום הפרק בין הנבחרות לשנת 2026. עבור אירלנד, שהגיעה למשחק אחרי שבוע קשה במיוחד, הנקודה אפשרה לה לסיים את חלון הנבחרות עם חמש נקודות, אך לא שינתה את תמונת המצב בבית.

אירלנד אמנם נמצאת בשוויון נקודות עם קוסובו, אך מדורגת מאחוריה בשל המאזן הפנימי, בעקבות ההפסד בפרישטינה. שני משחקי ההכרעה שלה בליגת האומות ייערכו בנובמבר: תחילה בחוץ מול אוסטריה, ולאחר מכן בבית נגד קוסובו. ישראל, מצדה, תצא מהמפגש עם תחושת החמצה, לאחר שהצליחה לחזור מפיגור והייתה קרובה לניצחון, אך נאלצה להסתפק בתיקו במשחק שהותיר אחריו לא מעט סימני שאלה – הן מבחינה מקצועית והן לנוכח האירועים החריגים בסיומו.

עוד באותו נושא: נבחרת ישראל - כדורגל

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי