אורן יוסיפוביץ' התייחס בפרק האחרון של הפודקאסט "הפודיום" לניצחון המרשים של הפועל באר שבע, שהביסה 2:5 את מכבי חיפה בסמי עופר, והכריז כי מבחינתו רן קוז'וך הוא המאמן הטוב ביותר בישראל כיום, לאחר שהעביר אליו את "חגורת המאמן הטוב ביותר" מברק בכר.
"אולי אני מגזים, אבל במשחק הזה רן קוז'וך תפס את חגורת המאמן הכי טוב בארץ", אמר יוסיפוביץ', שהבהיר כי לא מדובר מבחינתו בקביעה פשוטה, בעיקר לנוכח הערכתו לברק בכר. "מאוד קשה לי להגיד דבר כזה עם מה שאני חושב על ברק בכר".
יוסיפוביץ' הסביר כי בעיניו, הניצחון של באר שבע מרשים אפילו יותר מהתוצאה הקשה מבחינת מכבי חיפה. זאת, בין היתר, משום שהקבוצה מבירת הנגב הגיעה להתמודדות אחרי התבוסה 4:0 לסן ז'ילואז ביום חמישי, שהמחישה לדבריו את הקושי להתמודד במקביל בשתי מסגרות ועם עומס משחקים. בנוסף, באר שבע נאלצה להסתדר ללא אליאל פרץ ולוקאס ונטורה, ושיחקה באצטדיון סמי עופר, על רקע המומנטום של מכבי חיפה.
"גם אם המומנטום הזה מוגזם, הוא עדיין קיים", הוסיף יוסיפוביץ', שהחמיא גם לאופן שבו קוז'וך מתנהל מול שחקניו. הוא ציין במיוחד את היחס של המאמן כלפי דיופ, שסופג לעג וביקורת על יכולתו, ואת העובדה שקוז'וך ממשיך להגן עליו גם כשהדברים אינם הולכים כשורה. לדבריו, ההערכה שלו למאמן אינה נובעת רק מהשער שדיופ כבש במשחק מול מכבי חיפה, אלא גם מהגיבוי שקיבל לאורך התקופה.
"הרבה חוסרים להפועל באר שבע, ולעשות ככה ניצחון כזה בסמי עופר, מבחינתי זה מדהים", סיכם יוסיפוביץ'. "אז בכר עדיין מבחינתי הוא המאמן הכי גדול אי פעם פה, קני מילר נהדר, ברדה מבטיח, אבל המאמן הכי טוב בארץ מעכשיו ועד להודעה חדשה – שיעביר למישהו את החגורה, אני מצביע רן קוז'וך".
מה דעתך על הכתבה?