נבחרת ישראל פספסה כוכב ענק: "הייתה הזדמנות לאזרח אותי"

play
שחקני נבחרת ישראל חוגגים | Srdjan Stevanovic / Stringer
צפו: נבחרת ישראל הגיעה למצבים גדולים אך סיימה רק ב-1:1 מול אירלנד 04:06

ג'ובאני רוסו חשף בפודקאסט "קיקאוף" כי לפני שהופיע עם קרואטיה ביורו 2004, הייתה אפשרות שישחק דווקא בכחול-לבן: "היו לי הופעות רק בנבחרת הצעירה של קרואטיה"

(גודל טקסט)

ג'ובאני רוסו, אחד הזרים הזכורים בתולדות הכדורגל הישראלי, חשף בפודקאסט "קיקאוף" כי לפני שייצג את נבחרת קרואטיה ביורו, הייתה אפשרות שיקבל אזרחות ישראלית וילבש את מדי הנבחרת הלאומית. שחקן העבר, שבסוף השתרש בארץ והפך לישראלי מן המניין, סיפר כי המהלך לא יצא לפועל, אך בדיעבד הוא מרוצה מהאופן שבו התפתחו הדברים.

"לפני ששיחקתי ביורו עם קרואטיה, הייתה אפשרות לאזרח אותי ושאשחק בנבחרת ישראל", סיפר רוסו על הניסיון מ-2002. "זה היה בגלל שר הפנים בזמנו אלי ישי, היו לי הופעות רק בנבחרת הצעירה של קרואטיה. בדיעבד יצא לי טוב".

מיכאל זנדברג, ג'ובאני רוסו | דני מרון

רוסו, שהפך לאחד השחקנים האהובים והמזוהים עם הכדורגל הישראלי, שיחק לאורך שנים בליגת העל וזכה בתארים עם הפועל חיפה ומכבי חיפה. למרות הקשר העמוק שפיתח עם ישראל והאפשרות שעליה סיפר, את הקריירה הבינלאומית הבוגרת שלו ערך בסופו של דבר במדי נבחרת קרואטיה.

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי