לראשונה: שחקנים בעלי צרכים מיוחדים מוכשרים כמאמנים בכדורגל

קבוצת ניצן חיפה יונייטד בקורס המדריכים עם המאמן שמעון הדרי | באדיבות מכבי ישראל

בזכות פרויקט משותף למען הקהילה של מכללת משגב ומכבי ישראל‎, שחקני קבוצת "ניצן חיפה יונייטד" ישתלבו בקורס מדריכים, אותו מעביר שמעון הדרי: "הפעילות תימשך על מנת לשלב אותם בכדורגל הישראלי"

(גודל טקסט)

פרויקט מבורך וייחודי יצא לדרך – הכשרת שחקני קבוצת "ניצן חיפה יונייטד" בקורס מדריכים בכדורגל. מדובר בקבוצת שחקנים בעלי צרכים מיוחדים, מכלל המגזרים, שזוכה להכשרת השלב הראשון המקדים לקורס מאמנים, וזאת במסגרת מיזם של תרומה לקהילה וחסות מכללת משגב/סכנין ושיתוף פעולה של מכבי ישראל.

אמש, שחקני ושחקניות קבוצת הכדורגל של ניצן חיפה יונייטד, בהדרכת המאמנת רונה סלם, התייצבו נרגשים בקרית ים, לשיעור הראשון מתוך 10 בקורס שיכשיר אותם כעוזרי מאמן (יוכלו לשמש כעוזרי מדריך עד גילאי 12). מי שמדריך אותם הוא מאמן הכדורגל הוותיק, שמעון הדרי, ולצידו מובילים מנהל מכללת משגב אחסן חלאיילה ורכז הקורס מקסים אזולאי. "זו פעם ראשונה שקבוצה המורכבת משחקנים בעלי צרכים מיוחדים מוכשרת לשלב הבסיסי של קורס המאמנים, כעוזרי מדריך. יש לנו זכות גדולה לשלב אותם בפעילות, והיא תימשך על מנת להעצים ולשלב אותם כחלק מהכדורגל הישראלי", מספר הדרי. "יש בי ההערכה גדולה לאחסן חלאיילה שמשקיע רבות למען הקהילה ובפרויקט הזה, ולמנכ"ל מכבי ישראל נאור גלילי שהוא שותף שלנו לדרך החשובה".

חלאיילה מוסיף: "זה פרויקט העצמה שלנו ושל מכבי ישראל כתרומה לקהילה. השילוב, העידוד ובניית הדימוי העצמי שלהם, יחד עם האמון והחברות – חיוניים לבניית הביטחון וההערכה העצמית שלהם".

משמאל לירון כהן, נאור גלילי, שמעון הדרי, אחסן חלייאלה ואלון סגל | באדיבות מכבי ישראל

קבוצת הכדורגל ניצן חיפה יונייטד הוקמה במרץ 2015 כחלק מפעילות המועדון החברתי של עמותת ניצן חיפה, וכיום חברים בה 23 שחקנים ושחקניות בוגרים בעלי צרכים מיוחדים. מי שמדריכה אותם היא המאמנת רונה סלם. הקבוצה מתאמנת פעם בשבוע בקריות, משתתפת בטורנירים ושיתפה לאורך שנתיים פעולה עם קבוצת הנערים של מכבי חיפה בסיוע ספיישל אולימפיקס.

סלם, שחקנית כדורגל בעברה בקרית ים, ליוותה והכשירה לאורך שנים עשרות מחברי העמותה, והיא מביאה את ניסיונה ותשוקתה אל עשייה במגרש הכדורגל, מחויבת ומסורה מאוד לשחקנים. "העבודה עם הקבוצה היא עולם ומלואו. התרומה של הכדורגל לדימוי ולביטחון העצמי, התקשורת, האחריות, השילוב שלהם בקהילה – בקבלת השונה והאחר – מעניקה סיפוק אדיר", היא מדגישה: "כל שחקן כאן הוא עולם ומלואו. הקפטן שלנו הוא בחור שסבל מהתקפים אפילפטיים. הכישורים החברתיים שלו היו טוענים שיפור. לא קיבלו אותו למקום עבודה, והוא שקע כמה שנים בישיבה בבית. בזכות פעילות הכדורגל התחוללו ניסים, וזה מה שהופך את הקבוצה הזו למיוחדת במינה, ואני שמחה וגאה על כך".

האימונים במסגרת קורס עוזרי המדריך בכדורגל | באדיבות מכבי ישראל

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי