טאלב טוואטחה התעורר מפתיחת עונה בעייתית אצל הפתעת העונה בגרמניה איינטרכט פרנקפורט. אחרי השער הראשון שלו בקבוצה, במסגרת הגביע, המגן הישראלי יזכה לדרבי מול אלמוג כהן ואינגולשטאט (שבת, 16:30).
רגע לפני הוא העניק ראיון ל"בילד" ואמר: "אני מכיר את אלמוג כהן מהנבחרת ולפני שהגעתי לפרנקפורט שוחחתי איתו. הוא אמר לי שיש שני סוגי מועדונים בגרמניה. אלה שקודם משחקים ואלה שעובדים. פרנקפורט היא מהסוג השני".
הרמה בגרמניה: "אלמוג צדק. בכל אימון אתה צריך לתת 100 אחוז. מועדונים כמו מכבי תל אביב ואחרים בישראל לא רחוקים מהבונדסליגה. הפער הגדול הוא באימון. הוא הרבה יותר קשה בגרמניה. הכושר הגופני של כולם פנטסטי".
ההחלטה לעבור לפרנקפורט: "היו לי הצעות מכמה ליגות. קבוצה אחת רצתה אותי לליגה האירופית, אבל אז הגיעה ההצעה מגרמניה. אמרו לי שבפרנקפורט עקבו אחרי כבר שנתיים. היה לי קשה מאוד בהתחלה. שתי פציעות, אווירה אחרת לגמרי. אוכל שונה, אבל אף פעם לא חשבתי ששגיתי. אשתי הגיעה בנובמבר, הילד שלי בגן הילדים. הגרמנית שלי עדיין חלודה, אבל אני מבין את המאמן".

"ההבדל הגדול הוא באימונים"
היכולת של המגן בסטיאן אוצ'יפקה שחווה עונה נהדרת ומשאיר אותו מאחור: "יש לו עונה גדולה. הוא בועט טוב, מבשל שערים. הוא כמובן חזק מאוד בהגנה. אני יודע שאין סיבה להחליף אותו כרגע ולהוציא אותו מההרכב. אין בכלל צורך להחליף את ההרכב, כי יש לנו הצלחה אדירה. אני מחכה לצ'אנס שלי. רוצה לתרום משהו לקבוצה. השאיפה שלנו לסיים במקום השלישי. מאז גיל 17 כל הזמן שיחקתי בהרכב. עכשיו אני צריך סבלנות".
הדרבי עם אלמוג כהן: "אנחנו מאושרים להיפגש שוב גם אם לא נשחק. הוא מאמין בי וביכולת שלי".

מפרגן לחבר, אלמוג כהן (AFP)
מה דעתך על הכתבה?