הליגיונר שמשחק בסין: "כולם מדברים על התקופה של זהבי, אבל זה לא קרוב"

play ערן זהבי
ערן זהבי | אתר רשמי
תיקתקנו, 3.8 07:30

המגן השמאלי של צ'נגדו רונגצ'נג סיפר ל-103FM על החוויה בליגה מהמזרח הרחוק, והודה: "אין פה כסף כמו בתקופה של ערן זהבי"

(גודל טקסט)

יהב גורפינקל בעיצומה של העונה השנייה שלו בסין, כשהמגן השמאלי שהגיע מהפועל תל אביב לקבוצת צ'נגדו רונגצ'נג בישל אתמול בפעם השלישית העונה. הערב (ראשון) התראיין בתוכנית הספורט של 103FM, וסיפר על חוויותיו מהליגה בה ערן זהבי כיכב לפני מספר שנים, ועל השינויים מאז שעזב אותה.

"הליגה הסינית זאת ליגה קצת יותר טובה מהליגה הישראלית, היא מבוססת בעיקר על זרים כמו בתקופה שערן זהבי היה פה", אמר גורפינקל. "אצטדיונים מלאים, כל משחק בית זה 42 אלף איש, חגיגה. הקצב פה יותר גבוה, היא פיזית יותר, יותר אינדיווידואלית. הזרים עושים את ההבדל. יש החלטה של ההתאחדות הסינית להשקיע בעמדת השוער, אין שוערים זרים".

על השינויים מאז שזהבי עזב את הליגה והעתיד שלו: "זאת ליגה עם כסף, אבל לא בתקופות היפות של הליגה הסינית. כולם מדברים על התקופה של זהבי, אבל זה לא קרוב לשם. המשתכר הבכיר כרגע מקבל 2.5 מיליון יורו וזה הכי הרבה. אין פה תקרת שכר, זאת תקופה אחרת. אני מסיים את החוזה בינואר, אני עוד לא יודע מה יהיה אחרי זה".

עוד באותו נושא: יהב גורפינקל

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי