אוסקר גלוך רשם היום (ראשון) הופעת בכורה במדי אייאקס, כשעלה מהספסל בדקה ה-63 בניצחון קבוצתו 0:2 על טלסאר. הקשר ההתקפי, שהגיע הקיץ מזלצבורג, רשם כמה מהלכים טובים, כולל הזדמנות להבקיע. ערן זהבי, שמכיר את הליגה ההולנדית משתי העונות שרשם בפ.ס.וו איינדהובן, התארח ב"ענק הירוק" מבית הפודיום, התייחס למעבר ולפוטנציאל של גלוך במועדון ההולנדי.
"אם אוסקר גלוך לא מסיים את העונה עם דאבל דאבל, זה כישלון", הצהיר זהבי. "אמרתי לו – 'אוסקר, זה המועדון בשבילך'. אני לא רואה סיבה אחת שהוא לא יצליח. יש בו ווינריות, הוא רוצה את הכדור, הוא מסוגל לאבד עשרה כדורים ובכל זאת לרצות לקבל אותו שוב. הוא יכול בהברקה אחת לסיים משחק".
זהבי הוסיף: "ככל שיעבור הזמן, הוא ילמד לקבל החלטות אפילו טוב יותר. כשאני הייתי בן 21, קבלת ההחלטות שלי הייתה גרועה. אם אני מסתכל עליו בגיל הזה – היא מדהימה. אם היה צריך לבחור מועדון להגיע אליו, הייתי אומר לו לבחור באייאקס".
על ההבדלים בין סגנון המשחק בזלצבורג לאייאקס אמר: "בזלצבורג שיחקו במערך 3-5-2 או 4-4-2, והוא שיחק בצד שמאל, לא כ-10 אמיתי מתחת לחלוץ. באייאקס הוא ישחק שם, במרכז. זו קבוצה שמשחקת כדורגל התקפי וכובשת 80, 90 ואפילו 100 שערים בעונה. אין סיבה אחת שהוא לא יצליח".
מה דעתך על הכתבה?