אוסקר גלוך ישחק במקום הגרוע ביותר לישראלי: "אני רוצה שיחווה גיהנום"

play
אוסקר גלוך שחקן אייאקס | BSR Agency
צפו: אוסקר גלוך כבש משחק שני ברציפות, אייאקס ניצחה 1:2 את נאק ברדה 02:52

המתיחות סביב הקשר הישראלי של אייאקס רק הולכת וגוברת לקראת המפגש עם מארסיי. האוהדים הצרפתים מחכים לבוז העצום, על האוהדים ההולנדים נאסר להגיע ואפילו דה זרבי מעורב: "מאוד רגיש לנושא הפלסטיני"

(גודל טקסט)

אייאקס תתארח מחר (שלישי) באצטדיון הוולודרום מול מארסיי בליגת האלופות, וברשתות החברתיות כבר מורגשת מתיחות מיוחדת סביב אוסקר גלוך. הקשר ישחק בעיר בה יש אוכלוסיה מוסלמית גדולה וייתכן שמדובר במקום הכי פחות טוב לישראלי לשחק בו כרגע.

בין עשרות ציוצים שפורסמו בטוויטר בולטת מגמה ברורה של אוהדים מקומיים שמצפים לייצר אווירה עוינת במיוחד עבור גלוך. אחד מהם כתב: "אני רוצה גיהנום עבור אוסקר גלוך מחר", אחר הוסיף: "אני חולם על קריאות בוז ענקיות בכל נגיעה שלו בכדור".

אוסקר גלוך | Ben Gal/BSR Agency/Getty Images

אוהד נוסף שיתף: "אני מחכה לראות את קבלת הפנים שגלוך יקבל כשהוא יעלה על הדשא בוולודרום", ואילו אחר קיווה לראות ביטוי פומבי ביציעים: "מקווה שנקבל את גלוך לפחות עם שלט קטן".

המתיחות סביב גלוך היא כמובן מהקשר הפוליטי. בצרפת מתנהל שיח ער על הסוגיה הפלסטינית, בטח במארסיי. בין היתר צוטט החוקר סלים למראני שטען על המאמן רוברטו דה זרבי כי הוא "מאוד רגיש לנושא הפלסטיני".

רוברטו דה זרבי | Pedro Salado

ההתבטאות הזו חיזקה עוד יותר את השיח סביב המשחק הקרוב והאפשרות שיופיעו ביציעים תפאורות בעלות גוון פוליטי. הרשויות בצרפת כבר נערכו באבטחה כבדה, כולל איסור על הגעת אוהדי אייאקס למשחק, מתוך חשש לעימותים בין אולטראסים וככל הנראה יעלו תפאורות פוליטיות נגד ישראל או בעד פלסטין.

עוד באותו נושא: אוסקר גלוך, אייאקס, מארסיי

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי