בהולנד החמיאו לכישרון שחתם באייאקס ועקצו את גלוך: "סיפור שונה לגמרי"

סקאוט לשעבר של המועדון סיפר על מאהר קאריסו בן ה-19: "בדרך כלל שחקן כזה היה מתחיל על הספסל אבל אין לגרים כרגע שחקן ברמה הזו"

(גודל טקסט)

אייאקס החתימה לאחרונה את שחקן הכנף הארגנטינאי מאהר קאריסו. מי שלא הסתיר את התלהבותו הוא הסקאוט לשעבר של המועדון, האנס ואן דר זי, שסבור כי למרות גילו הצעיר – 19 בלבד – אייאקס תזדקק לו כבר העונה.

"קאריסו הוא כישרון גדול", אמר ואן דר זי בריאיון לתקשורת ההולנדית. "ראיתי אותו לא מעט פעמים בלייב. בעונה שעברה הוא היה שחקן הרכב ובקופה ליברטדורס הוא כבש חמישה שערים".

ואן דר זי תיאר את הארגנטינאי כשחקן רזה יחסית, אך כזה שמפצה על כך באיכויות התקפיות בולטות – בעיטה טובה, דריבל איכותי ובעיטות חופשיות מסוכנות: "יש לו צעד ראשון מהיר, מעל הממוצע. יש לו גם ריצה טובה לעומק. זה סיפור אחר לגמרי מאוסקר גלוך, שמשחק לאחרונה לא מעט ככנף ימני באייאקס".

מאהר קאריסו | Getty images

עם זאת, ואן דר זי הדגיש כי קאריסו עדיין זקוק לשיפור בצד ההגנתי: "לפני שלושה חודשים הייתי במונדיאל עד גיל 20 בצ'ילה. קאריסו שיחק בגמר עם נבחרת ארגנטינה והפסיד 2:0 למרוקו. בגמר הוא התקשה מול המגן השמאלי פואד זהואני, שעבר אותו לא מעט".

למרות הפערים שעדיין קיימים במשחקו, הסקאוט הוותיק סבור שקאריסו יהיה חייב לפתוח בהרכב כבר מעכשיו: "מדובר בקיצוני ימני יצירתי שעדיין צריך התאמות. ההרמות שלו לא תמיד מדויקות. בדרך כלל שחקן כזה היה מתחיל על הספסל, אבל לאייאקס פשוט אין כרגע אף קיצוני ימני ברמה הזו".

לדבריו, גם גלוך וגם ריאן בונידה אינם שחקני כנף ימניים טבעיים, ולכן שיחקו לסירוגין בעמדה הזו בשבועות האחרונים. "כך שאין ספק שהוא יקבל דקות", קבע ואן דר זי. הוא מאמין שבאייאקס יש את האנשים הנכונים כדי ללוות את תהליך הקליטה: "פרד גרים יודע לעבוד עם צעירים, וג'ורדי קרויף – המנהל הטכני החדש – דובר ספרדית שוטפת".

עוד באותו נושא: אוסקר גלוך, אייאקס

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי