צפו: אלי דסה כבש שער נהדר, ניימיכן הדהימה ועלתה לגמר הגביע

play
אלי דסה שחקן ניימיכן חוגג שער | GettyImages, Rene Nijhuis/MB Media
צפו: אלי דסה כבש בבעיטה מדהימה מהאוויר ב-2:3 של ניימיכן מול פ.ס.וו 00:41

קפטן נבחרת ישראל השווה בביצוע נפלא בדקה ה-37 וקבוצתו הפכה ל-2:3 מול האלופה פ.ס.וו איינדהובן, בדרך לגמר שישי בתולדותיה

(גודל טקסט)

אלי דסה הבקיע הערב (שלישי) שער נהדר והיה שותף בכיר לניצחון המדהים של ניימיכן 2:3 על פ.ס.וו איינדהובן בחצי גמר הגביע ההולנדי. קפטן נבחרת ישראל משחק העונה בהצטיינות כבלם הימני בשלישייה האחורית, כשהפעם קבוצתו הפתיעה את האלופה, ביצעה מהפך אחרי שחוותה מהפך על חשבונה והעפילה לגמר שישי בתולדותיה. בכל חמשת הקודמים, אגב, היא הפסידה. האחרון שבהם היה 1:0 לפיינורד לפני שנתיים. צ'ארון שרי פתח אז ונמצא גם הפעם כקפטן של ניימיכן, שממתינה כעת למנצחת בחצי הגמר בין אלקמאר לטלסטאר מחר. הגמר יהיה ב-19 באפריל באצטדיון דה קויפ ברוטרדם.

בליגה נמצאת ניימיכן עדיין במקום הרביעי, למרות ארבעה מחזורים רצופים ללא ניצחון, בעוד יריבתה דוהרת אל האליפות עם יתרון 17 נקודות על פני פיינורד. למרות זאת, דאבל כבר לא יהיה לפטר בוס העונה.

אלי דסה שחקן ניימיכן חוגג שער
שער שני במדי ניימיכן. אלי דסה | אימג'בנק GettyImages, ANP

ניימיכן החלה בהתלהבות ועלתה ליתרון בדקה השביעית משער של בריאן לינסן, שהגיע ראשון לכדור אחרי הדיפה לא טובה של השוער מאתיי קובארז'. מנגד, פ.ס.וו ניצלה איבוד של שרי בדקה ה-16, כשאיבן פרישיץ' הרים לרחבה ואסמאעיל סייבארי נגח את השוויון. ארבע דקות לאחר מכן, דניס מאן טייל באין מפריע אל הרחבה והשלים מהפך עם בעיטה שטוחה אל הרשת.

אחרי שספג כרטיס צהוב, דסה יכול היה לאזן בדקה ה-35 עם מצב לא רע בתוך הרחבה, אבל פגש לא טוב את הכדור ושלח אותו החוצה. שתי דקות לאחר מכן, הישראלי כבר חגג לאחר כששלח בעיטת יעף בחצי גובה אל הרשת מקצה הרחבה והשווה ל-2:2. לפני ההפסקה הוא כמעט בישל שער בהקפצה מתוחכמת אל הרחבה, אבל לינסן החמיץ מול קובארז'.

המהפך השני במשחק הושלם בדקה ה-61, כשנואה לברטון הרים לרחבה והטורקי בשאר אונאל ליטף את הכדור והסיט פנימה. יספר סילסן מנע מפ.ס.וו להשוות, דסה השלים 90 דקות וחגג יחד עם חבריו הישג פנטסטי.

שחקני ניימיכן חוגגים עם אלי דסה
מתקרבים לגמר. אלי דסה עם החברים | אימג'בנק GettyImages, Soccrates Images

* אביאל זרגרי השלים 90 דקות בהפסדה של הרמנשטאדט 2:1 בחוץ לאוניברסיטטאה קלוז' ברבע גמר הגביע הרומני. קבוצת התחתית הגיעה בעונה שעברה לגמר הגביע והובילה במפתיע הפעם, אבל המארחת הפכה לקראת הסיום ושלחה את הקשר הישראלי ואת חבריו להתמקד במאבקי ההישרדות.

* סומגאיט, ללא רועי קהת, הפסידה 2:0 לזירה ברבע גמר הגביע האזרי.

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי