כוכבי העבר טל בן חיים וראובן עטר התייחסו אתמול (שני) בתוכנית הספורט של ישראל ברדיו חיפה לנסיקה המרשימה של ענאן חלאילי באוניון סן ז'ילואז ולדעיכתו של אוסקר גלוך באייאקס אמסטרדם.
לגבי עתידו של חלאילי, עטר ציין: "כולנו מחכים לשמוע מי הקבוצה הבאה שלו, קבוצה יותר טובה מזו שהוא משחק בה היום. יש קבוצות איכותיות ברמות הגבוהות ביותר שמתעניינות בו. אנחנו מחכים כבר לשמוע מי תהיה הקבוצה שתיקח אותו מבלגיה".
בן חיים הוסיף על חלאילי: "הוא נכנס לקטגוריה A בנבחרת ישראל. לא מוציא אותו מההרכב? אני לא נוגע בו. גם אם יש לו איזה פציעה, נותן לו מכות חשמל. מטאור, מטאור. עם הירידה ביכולת של גלוך והפציעה של מנור סולומון, אני חושב שחלאילי ודניאל פרץ מעל כולם כרגע".
עוד התייחס בן חיים לגלוך ולמצבו בהולנד: "אני לא יודע אם הוא צריך לשנות משהו. כשראיתי שג'ורדי קרויף חתם באייאקס, הייתי בטוח שהוא הולך לסדר את זה איכשהו. לא בטוח שזה לא יקרה עוד. כרגע זה עוד לא קרה. בדרך כלל גם אוסקר גרסיה, ממה שאני זוכר אותו עוד בתקופה שלו בארץ לפני שבכלל הגעתי למכבי תל אביב, הוא אוהב שחקנים מהסוג הזה".
מצדו, עטר הביע הסתייגות: "אני לא חושב שגלוך ברמה של אייאקס. אני חושב שמקצועית הוא לא השתפר. לא רק שהוא לא התקדם העונה, זלצבורג הצליחו להיפטר ממנו ולמזער נזקים במכירה שלו, כי למעשה הם כמעט לא הרוויחו עליו. אייאקס לקחו הימור גדול כשקנו אותו, ואני לא חושב שהוא ברמה הזו. הוא עדיין לא שם. הוא נותן למשחק לברוח ממנו, הוא לא מעורב בו. אני חושב שהוא שחקן טוב, אבל הוא לא ברמות האלה והוא לא משתפר כבר שלוש שנים".
בן חיים חיזק את ההערכה שלו: "אתה מדבר על אייאקס שאתה זוכר. אייאקס של היום? הוא הכי איכותי שם. יצא לי לשחק עם גלוך, והוא לא אחד שקורס תחת המתח. הוא עלה לבוגרים של מכבי, נתנו לו לשחק משחק ראשון, והוא נגע הכי הרבה בכדור. באימונים, הוא עולה ועושה מה שהוא רוצה – לא מחשבן לאף אחד ולא מעניין אותו כלום. הוא לא אחד שלחץ משפיע עליו. אם אתה בן 16–17 והעלו אותך לבוגרים של מכבי, מד הלחץ, ביחסיות, זה כמו בגיל 21 להגיע לאייאקס. הרי אתה ילד שאין לך הופעה אחת בבוגרים, אתה עולה במשחק ראשון נגד מכבי חיפה בבלומפילד, ואתה עושה מה שאתה רוצה כאילו יש לך 200 הופעות".
בן חיים הוסיף: "אוסקר הוא לא ילד טיפש. ג'ורדי לא פראייר – הוא יודע שהוא שחקן של החיים, ולא סתם קנו אותו בארגז של כסף ונתנו לו את מספר 10 באייאקס. אם אוסקר יהיה חכם וילך עם ג'ורדי יד ביד, הוא עוד יצליח באייאקס. הלו, יש להם מחלקת סקאוטינג… עשו פה הצהרה, קנו אותו בארגז ונתנו לו את מספר 10. לא עושים דבר כזה בשביל כל אחד. אם נראה אותו ממשיך בעונה הבאה, סימן שג'ורדי מאמין בו".
בן חיים המשיך: "אני חושב שג'ורדי מכיר את אוסקר, ואוסקר שחקן, אבל הוא צריך התייחסות טיפה שונה. הוא שחקן לא רגיל, כוכב, ואני אומר לך שג'ורדי יידע ללכת איתו יד ביד. כל המשחקים שמו אותו או כנף שמאל או כנף ימין וביקשו ממנו לשמור קו – וזה לא השחקן".
עטר סיכם את הדיון: "אותו אחד שבחר בו לא נמצא שם, בשביל זה הביאו את ג'ורדי. זאת אומרת שהייתה שם בחירה לא נכונה של שחקנים. אי אפשר להתכחש לכך שאוסקר לא יכול לתת רצף של משחקים טובים. הוא מאוד מוכשר, אני לא אומר שלא, אבל לדעתי משהו בהבנת המשחק – יש שם בעיה. הוא חולם לפעמים".
כידוע, אייאקס סיימה ביום ראשון האחרון בתיקו 1:1 בליגה מול פיינורד בקלאסיקר הגדול של הולנד, אבל עבור גלוך הסיטואציה המדאיגה נמשכה. הקשר הישראלי שוב נותר על הספסל במשך 90 דקות, משחק ליגה שלישי ברציפות שבו הוא נשאר מחוץ לרוטציה.
מה דעתך על הכתבה?