עברו את הגבול? ביקורת מגעילה בהולנד על האיש שהחתים את אוסקר גלוך

play
אוסקר גלוך | David Ramos/Getty Images
תקציר: אייאקס – טוונטה 2:1 02:23

בתקשורת המקומית ביקרו בחריפות את דבריו של אלכס קרוס, המנהל הטכני היוצא של אייאקס, ולעגו לכך שבקיץ החתים שחקנים נמוכי קומה: "הייטינחה בכלל לא הכיר אותם. הוא בנה סגל חסר ערך, עם שחקני רכש שאין להם את התכונות הנדרשות"

(גודל טקסט)

הביקורת על מדיניות הרכש הכושלת של אייאקס בקיץ 2025 נמשכת, והפעם מגיעה מכיוונו של כתב המועדון מייק ורווייח, שלא התרשם כלל מהריאיון של אלכס קרוס בפודקאסט "Kale & Kokkie".

לטענת ורווייח, קרוס, שכיהן כמנהל הטכני של אייאקס, ניסה לנקות את שמו – אך בפועל הוא נושא באחריות ישירה לסגל הבעייתי שנבנה באמסטרדם.

"אני חושב שהבעיה הגדולה היא שאייאקס פשוט סיירה במאדורודם (פארק מיניאטורות מפורסם בהולנד)", אמר ורווייח בפודקאסט "Kick-off" של "דה טלחראף", כשהוא מותח ביקורת על צירופם של שחקנים נמוכי קומה כמו ראול מורו ואוסקר גלוך. "הם קטנים, זריזים… אבל זה לא סוג הכדורגלנים שבאמת לוקחים אותך קדימה. גם ג'ון הייטינחה בכלל לא הכיר את השחקנים האלה".

אוסקר גלוך שחקן אייאקס | GettyImages, ANP

ורווייח הוסיף כי הרכש הבעייתי היה גם אחת הסיבות לכך שהייטינחה סיים את דרכו במהירות באייאקס. "הוא מהר מאוד חשב לעצמו: 'זה מה שיש?'. היה אמור להגיע קשר אחורי חדש, מספר 6, אבל זה לא קרה. טוב שהוא לוקח אחריות, אבל אני דווקא חושב שמה שקרוס עושה עכשיו זה פשוט לנסות לנקות את השם של עצמו. הוא פשוט בנה סגל חסר ערך לחלוטין", תקף.

גם עמיתו, ולנטיין דריסן, הצטרף לביקורת. "מבחינה איכותית זה פשוט לא מספיק טוב. זה אפילו לא רק עניין של גובה. זה עניין של איכות, ואת האיכות הזאת פשוט לא הביאו. לשחקנים האלה פשוט אין את התכונות הנדרשות", סיכם.

אלכס קרוס המנהל הטכני היוצא של אייאקס | BSR Agency

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי