Sport1 Banner

אחרי השמועה שהרעידה את איטליה: זו האמת לגבי עסקת ענאן חלאילי

play
ענאן חלאילי | NICOLAS TUCAT / Contributor
אימון הפתיחה הרשמי של הפועל באר שבע 00:15

לאור העיכוב בהכרזה הרשמית, ברשתות החל להתפרסם פייק ניוז לגבי נפילת המעבר לאינטר. עמדת העיתונאים המובילים במדינה והצפי להכרעה

(גודל טקסט)

אינטר וענאן חלאילי נכנסים ליומיים מתוחים של בדיקות חדשות וציפייה דרוכה, כשהיום או מחר (שלישי) הערפל אמור להתפזר ותתקבל תשובה סופית האם הישראלי עובר מאוניון סן ז'ילואז לאלופת איטליה תמורת כ-25 מיליון יורו ועוד בונוסים עתידיים.

עסקת ההעברה הזו גורמת לעניין עצום באיטליה – ואת זה אפשר להגיד בלי מילימטר של פרובינציאליות. אלופת איטליה חיפשה מחליף לדנזל דומפריס ומצאה את הישראלי של אוניון סן ז'ילואז, אבל הדרישה שיעבור בדיקות קרדיולוגיות נוספות העבירה את הסיפור מניתוחים מקצועיים של הרכש החדש למחוזות אחרים.

כזכור, הוועד האולימפי האיטלקי, שאחראי על מתן אישורים רפואיים, דרש ששחקן הכנף ייבדק שוב אחרי שהבדיקה הראשונה העלתה ממצאים לא חד משמעיים. באיטליה ישנם פרוטוקולים מחמירים בכל הנוגע לבדיקות לב בעולם הספורט, ובסופו של דבר רק הוועד האולימפי קובע.

ענאן חלאילי | Ahmad Mora

בשעות הצהריים היום התחילה חרושת שמועות ברשתות החברתיות ובכמה אתרי אוהדים. כנראה שהיו כאלה שבארץ המגף התחילו לאבד סבלנות ובחרו לנסות לנחש מה תהיה ההחלטה – והרשתות עשו את מה שהרשתות עושות.

באתר linterista היו נחרצים כשטענו: "אין חלאילי לאינטר, ואין אינטר לחלאילי. לפי מידע שהגיע לידי מערכת L'Interista, המגן הימני סובל מבעיה בלב, שמונעת ממנו לעבור את הבדיקות הרפואיות באיטליה. חלאילי צפוי לשוב לבלגיה, אלא אם יתרחש שינוי בלתי צפוי, בעוד שאינטר תחזור לשוק ההעברות כדי למצוא חלופה".

במקביל חשבונות ברשת X, חלקם עם כמה אלפי עוקבים, הפיצו דיווחים שנעו מ"העסקה התפוצצה" ל-"הערכות: סיכוי קלוש שחלאילי יקבל אישור לשחק באיטליה". ברשת גם הופיע פייק ניוז שלפיו ב"גאזטה דלו ספורט" דיווחו שהעסקה נפלה בגלל שחלאילי נכשל סופית בבדיקות. לא היה ולא נברא.

עוד לפני שחרושת השמועות הנ"ל הכתה גלים ברשתות, העיתונאי הפופולרי אלפרדו פדולה התייחס למצב בערוץ היוטיוב שלו ואמר: "היום מתחיל שבוע חשוב מאוד. כרגע, כל סדר היום של אינטר הוא ענאן חלאילי. אני לא רוצה להביע דעה על הבדיקות הרפואיות, אני מעדיף להמתין ולא לרדוף אחרי סקופים. נראה איך זה יסתיים".

זה גם הקו בארץ המגף. בסופו של דבר, אתרי הספורט והעיתונאים המובילים באיטליה נותרו בשלהם כל העת: אינטר וחלאילי מחכים לתוצאות ולמוצא פיהם של אנשי הוועד האולימפי.

במצב שנוצר יש נקודה חיובית: התשובות של הוועד האולימפי יהיו חד משמעיות – כן או לא. אחרי שהבדיקה תפוענח והתשובה תתקבל, חלאילי ואינטר יימנעו מחוסר ודאות. בלי אפשרות לערער, בלי סימני שאלה נוספים.

ענאן חלאילי | TOM GOYVAERTS / Contributor

העיתונאי פדולה הוסיף שבאינטר כבר העלו שמות חדשים כמועמדים לכנף הימנית במקרה שחלאילי לא יעבור את הבדיקה השנייה. דיווחים דומים עלו בארץ המגף לכל אורך היומיים האחרונים, אבל לצדם כולם מדגישים שהנראזורי לא יעשו שום צעד לפני שתתקבל תשובה לגבי הישראלי.

אם חובבי הקונסיפרציות העלו השערות שאינטר "הכשילה" את הבדיקה הראשונה של חלאילי בגלל שהיא התחרטה – והיו טענות הזויות כאלה ברשתות החברתיות – זה ממש לא המקרה. בכל דיווח, מכלי תקשורת קטנים ועד גדולים, מדגישים שהאלופה מאוד רוצה את חלאילי, עבדה קשה מאחורי הקלעים ובשולחן המו"מ כדי לצרפו, ומאוד מקווה שהוא יקבל אישור לעבור אליה.

"למרות ההיערכות לתרחישים שונים, באינטר עדיין מקווים שלא יהיו צריכים לחפש לפתוח את החיפושים מחדש", כתבו ב-bottadiculo, "אם חלאילי יקבל את אישור הכשירות, אינטר תוכל להשלים סוף סוף את העסקה שניסתה לסגור במשך שבועות".

עוד באותו נושא: אינטר, ענאן חלאילי

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי