בתום חקירה סמויה שניהלו היחידה המרכזית (ימ"ר) של מחוז חוף במשטרה וההתאחדות לכדורגל באמצעות חברת חקירות פרטית, נעצרו הבוקר (שני) לחקירה 17 חשודים הקשורים לקבוצת כדורגל בליגה הלאומית, בגין מעורבותם לכאורה בהטיית משחקים, שוחד והימורים בלתי חוקיים, תוך כדי פעילות משולבת של ארגון פשיעה מוכר מאזור הצפון.
עשרות שוטרים פשטו, כאמור, בשעות הבוקר המוקדמות על בתי המעורבים וביצעו את מעצרם לצורך חקירה במשרדי הימ"ר של מחוז חוף, בגין החשדות הכבדים שנערמו במסגרת החקירה המתייחסת להתנהלותם במהלך שלוש השנים האחרונות.
על פי החשד, אותו ראש ארגון פשיעה שהיה מעורב בהתנהלות הקבוצה הזרים לקופתה מזומנים לצורכי הלבנת כספים, ובאמצעות אותם כספים מימן לכאורה חוזים כפולים עם מאמנים ושחקנים.
במשטרה ובהתאחדות סבורים כי אותו ארגון פשיעה השתמש בקבוצה כפלטפורמה לביצוע עבירות פליליות חמורות בתחום השוחד וההימורים, במהלכן – על פי החשד – היטה משחקים, קנה ומכר משחקים ושיחד שחקנים ומאמנים לטובת ביצוע משימות שהטיל עליהם, ואשר לגביהם הימר בסכומים אדירים באתרי הימורים מעבר לים, בסין ובקרואטיה.
במשטרה סבורים כי בדרך זו הועברו כספים בסכומים הנאמדים בעשרות מיליוני שקלים, שהתגלגלו לידיו של ארגון הפשיעה והעומד בראשו.
"שבעה משחקים ראשונים – בכל משחק סביב הדקה ה-25 מתבצע חילוף, כשאף אחד מהשחקנים והאוהדים לא מבין על מה ולמה. כולם העריכו שיש פה עניין של הימורים, אבל שתקו, ומסתבר שהתחושות לא היו לשווא," אומר גורם המכיר את הפרטים. "ואנחנו בהחלט בודקים את זה."
גורם בכיר במשטרה מציין: "קיים חשד כבד שגורם מתוך הקבוצה, ייתכן אפילו שחקן לא מוכר, שימש כמאכער ותיווך מול קבוצות יריבות כדי להטות משחקים ותוצאות."
אותו גורם מציין כי החקירה מתנהלת כבר מספר חודשים כסמויה, והיא מתפרסת על פני פעילות שנמשכה מספר שנים, במהלכן עלתה הקבוצה מספר ליגות עד שהגיעה לליגה הלאומית.
לדברי הגורם המשטרתי הבכיר: "אותו גורם פשיעה משמעותי השקיע כספים בקבוצה, ובעצם הלבין את כספו במסגרת חוזים כפולים לשחקנים ומאמנים, ומאחורי הקלעים הפעיל הימורים בלתי חוקיים," אומר בכיר במשטרה לספורט1.
"תחשוב על מקרה שבו אותה דמות עבריינית משקיעה 200 אלף דולר באתרים של הימורים בסין או בקרואטיה. הוא יודע את התוצאה מראש של המשחקים, שלגביהם הוא מהמר, וכך הוא מכפיל, משלש ומרביע את כספו. הוא מטה את תוצאות המשחקים לפי ההימור שלו, וקובע בעצם את תוצאות המשחקים מראש – וכך גם את זכייתו בהימורים הבלתי חוקיים. הוא כנראה עלה על שיטה לעשות כסף קל לכאורה, ולא בכדי הוא יעד מרכזי של המשטרה בכלל ושל ימ"ר חוף בפרט, אחרי שהוגדר כארגון פשיעה."
מה דעתך על הכתבה?