מערכת אתר ספורט1 התכנסה השבוע לישיבה מיוחדת כדי לבחור את המאמן הישראלי הטוב ביותר מבין המאמנים הפעילים (ולא דירוג כל הזמנים). כל משתתף התבקש לדרג חמישה מאמנים. המקום הראשון קיבל שבע נקודות, השני חמש נקודות, השלישי שלוש נקודות, הרביעי שתיים והחמישי הסתפק בנקודה אחת.
19 מאמנים נכנסו לרשימה. תשעה מהם מאמנים כרגע בליגת העל, אחד בליגה הלאומית ואחד בליגה א'. שניים אימנו בליגת העל ופוטרו העונה (גיא לוי וטל בנין), שניים עוד היו במצבת בעונה שעברה (אלישע לוי ואלי כהן השריף), שניים לא אימנו תקופה ארוכה קבוצת בוגרים (דרור קשטן וניר לוין) ושניים התמקדו באימון בחו"ל (אברהם גרנט וגיא לוזון).
מעניין שארבעה ממאמני ליגת העל בהווה לא קיבלו אפילו קול אחד ולא נכנסו לרשימה המורחבת: יוסי אבוקסיס (סכנין), שלומי דורה (קריית שמונה), ירון הוכנבוים (עכו) ומנחם קורצקי (נתניה). במקרה של אבוקסיס זה אפילו די מפתיע.
אבוקסיס. נשאר בחוץ (אודי ציטיאט)
מתחילים עם הדירוג מ-10 עד 6 ומחר נמשיך עם חמשת המקומות הראשונים. רגע לפני שמתחילים, נציין עוד שני שמות שכמעט ונכנסו לעשרת הגדולים: יוסי מזרחי, מאמן בני יהודה, ואלי כהן הרמת גני, מאמן הפועל חיפה. ועכשיו נפנה היישר למקום ה-10.
מקום 10
ניר לוין
יתרונות: מנוסה, נטול אגו, מסיים בצורה חיובית במקומות שעבד בהם
חסרונות: לא נראה שמעניין אותו לאמן בוגרים, לא זכה בתואר שנים רבות
לוין. מתגעגעים? (אתר רשמי מכבי ת"א)
כבר עשור שלוין לא מאמן באופן סדיר (הוזעק כמה פעמים באמצע העונה, בעיקר במכבי תל אביב) ובכל זאת בעשירייה. ובעצם למה לא? שלוש זכיות בגביע המדינה (פעמיים עם הצהובים ופעם עם הפועל תל אביב) ומקום שני עם קבוצה קטנה יחסית כמו הפועל פתח תקווה מנצנצים ברזומה של מנהל מחלקות הנוער במכבי תל אביב כיום.
חיים סילבס
יתרונות: מודרני, מוציא יש מאין, פוטנציאל גדול
חסרונות: לא עבד בקבוצה גדולה עם לחץ, חוסר יציבות, משעמם.
סילבס. בדרך למעלה (דני מרון)
שתי העונות המוצלחות של סילבס בהפועל רעננה שמו אותו על המפה ושמו כבר מוזכר כמועמד לחזור לקבוצת נעוריו, מכבי חיפה, הפעם כאיש על הקווים. סילבס בקו עלייה וכנראה שבדירוג הבא הוא ישתבץ גבוה יותר.
מקום 9
אלי כהן השריף
יתרונות: הוריד את השפם, יודע לאושש קבוצות, מנוסה
חסרונות: נראה שהוא כבר לא בשיא האנרגיה
אלי כהן. מוזר שאין לו קבוצה (עדי אבישי)
נכון שהשריף בן ה-64 כבר שכח איך נראה תואר – לאליפות עם בית"ר ירושלים כבר מלאו 18 ולגביע עם הפועל תל אביב רק שנה פחות – אבל לאורך השנים בנה לעצמו מוניטין של מאמן קפדן, ידען וקשוח. קצת מוזר שאין לו קבוצה.
מקום 8
דרור קשטן
יתרונות: חולצת הפולו, החמסה, קבלן תארים
חסרונות: הפולו יצאה מהאופנה והתואר האחרון שלו הושג אי שם ב-2006
המאמן המעוטר ביותר בכדורגל הישראלי (שש אליפויות ושישה גביעים) נמצא כאן לא כאות הוקרה למפעל חיים אלא כי אנחנו חושבים שלקשטן, שיושב בבית כבר שנתיים, יש עוד מה לתת. הוא בן 71? נו אז… סר אלכס זלל בגיל הזה בדיוק עוד אליפות במנצ'סטר יונייטד.
מקום 7
אלישע לוי
יתרונות: מעולם לא נכשל, לא משתמש ביותר מדי מקורבים, הר' במבטא
חסרונות: לא הביא יותר מדי תארים, קצת משעמם.
אלישע לוי. ברקת פגמה לו במניות (דני מרון)
הנה מאמן שצמח מלמטה, עשה דרך מרשימה כלפי מעלה, זכה בשתי אליפויות עם מכבי חיפה ונתקע בהפועל באר שבע. העובדה שאלונה ברקת העדיפה לסיים עמו את ההתקשרות ולא להפך פגמה במניות שלו. מצד שני, אלמלא משחק השרוכים ההוא, אלישע היה מאמן כעת את הפועל תל אביב וכנראה שהיה בונה את עצמו מחדש.
מקום 6
אברהם גרנט
יתרונות: התחת, שם שיכול למשוך שחקנים, היה במעמדים הגדולים, רזומה
חסרונות: אוהב לטייל יותר מלאמן
גרנט. כמה אפשר לבנות על צ'לסי? ׂ(Gettimages)
עשר שנים חלפו מאז עזב גרנט את הנבחרת, ארז את המזוודות וכנראה נשבע לעצמו שלא יחזור לאמן כאן לעולם. זאת כנראה הסיבה שהוא ממוקם נמוך יחסית, וגם בגלל שמאז ההפסד בגמר ליגת האלופות עם צ'לסי (בעונת 2007/08) הוא רשם יותר כשלונות מהצלחות.
מה דעתך על הכתבה?