"טביב לא בהפועל על רקע גזעני"

התמונה הוסרה | מערכת ספורט1

עמוס לוזון עלה ל-103 וירה. "להפועל הוא עשה רק טוב". על רכישת בית"ר המסתמנת: "הוא יעמיד תקציב ראוי". על דמארי בן חיים הוסיף: הפועל הורידה את השווי שלהם, אצלי הם היו שווים הרבה יותר". על גיא לוזון: "הוא יישב בבית אחרי היורו או יאמן את בית"ר"

(גודל טקסט)

 

מאת: מערכת ספורט2   צילום: ההתאחדות לכדורגל

 

עמוס לוזון עזב את מכבי פ"ת בעונה החולפת בגלל פרשת ההורדה של הקבוצה בבית הדין. מאז הבעלים לשעבר לא מתעסק בעיניינים של הקבוצה הבוגרת אלא משקיע בנוער ובמקביל מגייס כספים לקבוצה הבוגרת כדי  שתעמוד על הרגליים.

 

הערב (ג') הוא עלה ל-103 והתייחס למספר סוגיות, מעברו האפשרי לבית"ר י-ם בצוותא אם טביב, על ההשקעה שלו עד היום במכבי פ"ת ועל עתידו של גיא לוזון. כמו כן, הוסיף לוזון כי הפועל ת"א גירשה את טביב על רקע גזעני בלבד.

 

לוזון נשאל תחילה כאמור על מעברו לבית"ר י-ם כפי שפורסם באחד האתרים והשיב בנחרצות. "לא דובים ולא זבובים, טביב מתייעץ איתי אבל לא הציע לי להצטרף".  לוזון הוסיף: "אם זה לא לעזוב את מכבי פ"ת זה לקחת את מכבי ת"א ובית"ר ירושלים אבל אני לא רוצה את זה או את זה".

 

אלי טביב. 'לא הציע לי להיכנס שותף בבית"ר'. (האתר הרשמי של הפועל ת"א)

 

לוזון התייחס לדברים בהם הוא עוסק ביום יום ואמר: "את מחלקת הנוער, אני לעולם לא יעזוב כי זה מפעל חיים שלי, אני נהנה לראות את הילדים אבל זה בלי רעש ובלי תקשורת".

 

לוזון התייחס לאמירה של טביב שאפשר לעשות כסף בכדורגל הישראלי והשיב: "אז הוא אמר, אני קצת יותר שנים ממנו, אני מאחל לכם להרוויח את מה שהשקעתי, השקעתי עשרות מיליוני שקלים. יענקלה שחר מושקע 150, 200 מיליון".

 

חלוץ הפועל ת"א, עומר דמארי מסיים חוזה בסיום העונה, לוזון התייחס גם לזה: "בתום העונה הבאה אני הופך להיות בעל הכרטיס ב-100 אחוז. לא שמעתי על הצעות על עומר. אם תהיה הצעה מעל 3 מיליון יורו אני לא אמור לשאול אותם. אם תהיה הצעה טובה נמכור. כל הכסף יכנס למכבי פ"ת".

 

הפועל הורידה את השווי של עומר דמארי. (עדי אבישי)

 

לוזון הוסיף: "לצערי גם המעבר של עומר וטל לא עשו טוב למכבי פ"ת בשווי שלהם".

 

באשר לבן משפחתו, מאמן הנבחרת הצעירה של ישראל, גיא לוזון אמר: "הוא ישב בבית אחרי היורו או יאמן בבית"ר י-ם. אנחנו נקבל את כל ההחלטות רק אחרי היורו. נקווה שיהיה יורו טוב ואז נקבל הצעות על גיא".

 

באשר לנושא המכירה של בית"ר ע"י טביב אמר: "הוא יעמיד תקציב טוב. בניגוד למכפישים. להפועל הוא עשה רק טוב. הוא הגיע איתם להישגים, שאלי הגיע להפועל המצב שלהם היה גרוע יותר מבית"ר".

 

גיא לוזון. בבית"ר י-ם רוצים אותו. (אתר ההתאחדות)

 

לסיום שיחרר לוזון כותרת על הסיבה לכך שטביב לא הבעלים של הפועל ת"א: "קטע גזעני בלבד, בהפועל ת"א אתה יכול להיות או פולני או ערבי, רוחם עדיין במפ"י האדומה. שג'קי בן זקן רצה לקנות הוא לא קנה כי הוא ג'קי בן זקן.

עוד באותו נושא:

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי