1. 27 מחזורים עברו, ושתי קבוצות – הפועל רעננה ומ.ס אשדוד – כבשו 15 שערים ומטה. ומה שיותר מדהים: שתיהן לא מתחת לקו האדום.
מאז החלו עונות של 27 מחזורים ומעלה, היו בסך הכל 17 קבוצות (כולל השתיים השנה), שכבשו בשלב הזה 15 שערים ומטה. השיא שייך להפועל ר"ג, עם תשעה שערים אחרי 27 מחזורים בעונת 1968/9. למעט הפועל יהוד בעונת 1982/3, כל הקבוצות הללו גם היו מתחת לקו האדום בשלב הזה של העונה.
פעמיים בלבד היו שתי קבוצות באותה עונה עם 15 שערים ומטה בשלב הזה של העונה: הפועל ר"ג והפועל יהוד בעונת 1982/3, והפועל חדרה ובני יהודה בעונת 1971/2. מעולם, בדגש על מעולם, לא היו שתי קבוצות מעל הקו האדום עם מאזן כל כך עגום של שערים, כמו הפועל רעננה ומ.ס אשדוד העונה, שבכלל נמצאת במקומות 11 ו-8.
במקום השמיני גם בלי לכבוש. שחקני אשדוד (דני מרון)
2. לעומת שתי העגומות, מצליחה הפועל ב"ש לסגור 27 מחזורים עם מאזן פנטסטי של 13 שערי חובה. מאז תחילת המילניום היו בסך הכל שתי קבוצות עם רקורד טוב יותר בשלב הזה של העונה: הפועל קריית שמונה לפני חמש שנים, ומכבי חיפה בעונת 2009/10. רק קריית שמונה זכתה מבין השתיים באליפות.
3. דור מיכה בישל שני שערים במשחקה האחרון של מכבי ת"א והגיע לעשרה בישולים בליגה. זה מציב אותו במקום ה-34 בכל הזמנים, עם 52 בישולים – מעבר לחצי הדרך לשיאו של מוטל'ה שפיגלר (102). מבין השחקנים הפעילים, רק הממוצע של מאור בוזגלו גבוה בכמה פרומילים מזה של מיכה, שרק לאחרונה חגג 25, ושיא הקריירה שלו עוד לפניו.
השיא עוד לפניו. דור מיכה (דני מרון)
4. בן רייכרט הגיע במחזור האחרון ל-13 כרטיסים צהובים ב-23 המשחקים האחרונים, מאזן מדהים למדי. רייכרט כבר בילה העונה ארבעה משחקים בחוץ בגלל כרטיסים, מכל הצבעים.
5. ברק יצחקי הפך בשבת לשחקן ה-59 מאז קום המדינה שהגיע ל-80 שערי ליגה ראשונה. לעומתו, טל בן חיים כבש שער שהכניס אותו לרשימת 80 המבקיעים הגדולים בכל הזמנים. חברם לשעבר, עדן בן בסט, כבש את שערו הראשון העונה בהפועל חיפה שהיה שער הליגה ה-40 שלו במדים האדומים. בכך השתווה החלוץ לרוני מלכה ועמיר תורג'מן במקום השביעי מבין כובשי הפועל חיפה מאז קום המדינה.
בן בסט. שער ראשון מאז חזר לכרמל (ערן לוף)
6. נבחרת ישראל תשחק מחרתיים בחיחון מול נבחרת ספרד – מקום בו הרוחה מעולם לא נוצחו – כשרוב הציבור חושב שהיא הולכת לחטוף בראש. מתברר שדווקא במשחקי הבית חוטפת ישראל לפעמים יותר מאשר במשחקי החוץ.
בששת הקמפיינים הקודמים סיימה ישראל שבעה משחקים מול נבחרות עדיפות ממנה בתיקו – צרפת, אירלנד, פעמיים שווייץ, רוסיה, פורטוגל ואפילו וויילס. הפעם האחרונה שהיא חטפה רביעייה במשחק חוץ רשמי הייתה ב-1995 בפולין, והפעם האחרונה שהיא נוצחה בחוץ במשחק מהסוג הזה בהפרש של ארבעה שערים ומעלה הייתה ב-1993 בשוודיה, ולפני כן ב-1965 בבולגריה. לישראל לא היה מאזן חוץ שלילי מאז מוקדמות יורו 2004.
שחקני הנבחרת באימון. יחזרו מחיחון בשלום? (עדי אבישי)
7. ספרד, לעומת זאת, לא הפסידה משחק בית רשמי מאז 7 ביוני 2003, אז נכנעה ליוון במוקדמות יורו 2004 – אותה יוון שבזכות הניצחון העפילה ליורו שבו גם זכתה. במוקדמות המונדיאל לא הפסידה ספרד מאז שנוצחה בדנמרק, החודש לפני 24 שנים.
8. הפעם האחרונה שספרד לא ניצחה משחק ביתי במוקדמות המונדיאל הייתה מול פינלנד, לפני ארבע שנים באותו אצטדיון. זו גם הפעם האחרונה שהיא לא ניצחה משחק רשמי במוקדמות. רוצים לדעת מתי היה הפסד הבית האחרון שלה במוקדמות המונדיאל? לא היה כזה.
9. אם ישחק מחרתיים, יגיע החלוץ טל בן חיים ל-19 הופעות רצופות במדי הנבחרת, במשך שלוש שנים. אין אף שחקן בנבחרת שאפילו מתקרב להישג הזה.
בן חיים. נתון שאף אחד לא מתקרב אליו (עדי אבישי)
מה דעתך על הכתבה?