האם אצטדיוני הכדורגל בישראל הם יצירות אדריכליות שמוגנות בזכויות יוצרים?

ארבעת אצטדיוני הכדורגל הגדולים - סמי עופר, בלומפילד, טדי וטרנר - הגישו תביעה נגד משווקי פאזלים תלת ממדיים של האצטדיונים בטענה להפרת זכויות יוצרים

(גודל טקסט)

ארבעת אצטדיוני הכדורגל הגדולים – סמי עופר, בלומפילד, טדי וטרנר – הגישו תביעה נגד משווקי פאזלים תלת ממדיים של האצטדיונים בטענה להפרת זכויות יוצרים

תביעה שהוגשה לבית המשפט המחוזי בתל אביב טוענת כי ארבעת אצטדיוני הכדורגל הגדולים בישראל – בלומפילד בתל אביב, סמי עופר בחיפה, טדי בירושלים וטרנר בבאר שבע – הם יצירות אדריכליות שמוגנות בזכויות יוצרים ולכן אסור לשווק פאזלים תלת ממדיים שלהם בלי לקבל אישור מהחברות העירוניות שמפעילות את האצטדיונים.

את התביעה הגישו החברות העירוניות של עיריית חיפה, עיריית תל אביב, עיריית באר שבע ועיריית ירושלים באמצעות עורכי הדין גבריאל דיסני ולירון קורן ממשרד ש. פרידמן אברמזון נגד הבעלים של חברת מיני מודל אשר משווקת פאזלים תלת ממדיים המדמים אצטדיונים בארץ ובעולם. על פי כתב התביעה, הנתבעים החלו לאחרונה לשווק ולהפיץ בישראל פאזלים תלת ממדיים של ארבעת האצטדיונים הגדולים בישראל: סמי עופר, בלומפילד, טרנר וטדי.

"אצטדיוני סמי עופר, בלומפילד, טרנר וטדי נחשבים לארבעת האצטדיונים הגדולים בישראל ולמוקדי ספורט פופולאריים במיוחד, עם עשרות אלפי מבקרים המגיעים מדי שבוע לאירועים המתקיימים במתחמי האצטדיונים", נכתב בכתב התביעה. "מבני אצטדיוני הספורט נחשבים כיצירות אדריכליות מוגנות ולא ניתן לעשות בהם שימוש או לנצלם בדרך כזו או אחרת ללא אישור מפורש מהתובעות.

אצטדיון בלומפילד דרבי תל אביבי
באצטדיונים ינסו להאיץ את השזרוע | אריאל שלום

"התובעות, כל אחת ביחס לאצטדיון שהיא מפעילה ומנהלת, הן הבעלים של זכויות היוצרים הכלכליות הטבועות במבני האצטדיונים ובתוכניות האדריכליות שלהם ו/או בעלות רישיון ייחודי לנצל זכויות כאמור.

"התובעות גילו לאחרונה כי הנתבעים החלו לשווק פאזלים תלת-ממדים המדמים באופן מדויק את מבני האצטדיונים, ללא קבלת אישור מהתובעות ותוך הפרה בוטה של זכויותיהן. כמו כן, הנתבעים משתמשים בסימני המסחר המוכרים היטב של האצטדיונים בצורה מובלטת ומוגזמת – ממש כאילו היו שלהם – על מנת למשוך צרכנים, על גבי חזית אריזות המוצר.

עו"ד לירון קורן
| יח"צ – חד פעמי, תומר יעקבסון

"במעשיהם המתוארים לעיל ולהלן, מפרים הנתבעים באופן בוטה את זכויות היוצרים של התובעות, מתעשרים שלא כדין על חשבונן, מפרים את סימני המסחר שלהן, גוזלים מקור פרנסה של התובעות, נוהגים בחוסר תום-לב, מבצעים עוולה של גניבת עין, ומטעים את ציבור הצרכנים לסבור כי הפאזלים התלת ממדיים המפרים מיוצרים ומשווקים על ידי התובעות, בהסכמת התובעות או קשורים אליהן בדרך כלשהי".

התובעות מבקשות מבית המשפט להורות לנתבעים "לחדול מייצור, שיווק, הפצה ומכירה של הפאזלים התת ממדיים המפרים את זכויות התובעות במבני האצטדיונים ובסימני המסחר שלהן, וכן להסיר כל פרסום בנוגע לפאזלים המפרים". כמו כן דורשות התובעות שהנתבעים יחשפו מה מספר הפאזלים התלת ממדיים המפרים שנמכרו בישראל (בכל פלטפורמה או דרך שהיא) ומה הסך הכולל של ההכנסות שהתקבלו בידי הנתבעים, במישרין או בעקיפין, כפועל יוצא ממכירת הפאזלים המפרים בישראל. בנוסף דורשות התובעות פיצוי בסך מצטבר של 400,000 שקלים לכל הפחות על הפרת זכויות היוצרים.

עוד באותו נושא: ליגת העל

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי