הפועל באר שבע פנתה לבית המשפט המחוזי בנוגע למשחק מול סכנין

play
| ברני ארדוב
מחוץ לקווים 29.12.24 16:32

מוליכת ליגת העל לא מוותרת על הנקודה שהורדה לה וה-0:0 ללא נקודות שנקבע בעקבות אירועי האלימות בטרנר במחזור השני

קבוצות: הפועל באר שבע
(גודל טקסט)

כחודש וחצי אחרי שבית הדין העליון של ההתאחדות לכדורגל דחה את בקשת הפועל באר שבע לקיים דיון נוסף בנוגע לפסק הדין שניתן על אירועי המשחק מול בני סכנין במחזור השני, פנתה מוליכת ליגת העל היום (ראשון) אל בית המשפט המחוזי בתל אביב כדי שיתערב בנושא ויעניק לה ניצחון טכני או לפחות יורה על קיום משחק חוזר.

כזכור, הקבוצה מבירת הנגב נענשה בהפחתת נקודה אחת בגלל אלימות אוהדיה שירדו לכר הדשא והכו כמה מאוהדי סכנין שביזו את ההמנון. שחקני סכנין לא הסכימו לקיים את המשחק, שבוטל בסופו של דבר ונקבע כ-0:0 ללא נקודות. גם לסכנין הופחתה נקודה בהחלטה הראשונה, אך הערעור שלה התקבל והנקודה הוחזרה לה.

בית הדין המשמעתי, הפועל באר שבע ובני סכנין
הערעור הוגש. אבו יונס בבית הדין | ברני ארדוב

לאחר הדחייה האחרונה בעליון, הגיבה הפועל באר שבע: "נעשה את זה פשוט. שופט המשחק הורה לקיים את המשחק ושחקני סכנין סירבו להוראתו ולכן המשחק לא התקיים. על כך אין מחלוקת. מול האמת הפשוטה הזו, שלושה הליכים משפטיים מתעלמים מדו"ח השופט ומוחקים אותו כאילו לא היה, פוגעים משמעותית בסמכות השופט, פועלים בעצמם בחוסר סמכות, ובכך גורמים לחוסר צדק משווע. התעלמות בית הדין מהתקדים המסוכן ומהשלכות הרוחב שיש להחלטות של בית הדין המשמעתי ובית הדין העליון, מערערת את יסודות ההגינות והאחידות בענף ומובילה אותנו אל תהום של חוסר ודאות משפטית, ובכלל. כך בדיוק מייצרים מציאות אלטרנטיבית. לא נוותר".

עוד באותו נושא: הפועל באר שבע

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי