הוארך מעצרו של אוהד מכבי חיפה, שמכחיש כי נכח במשחק

play
אבוקות במשחק של מכבי חיפה נגד מכבי תל אביב שריף כיוף | מאור אלקסלסי
צפו: אבוקות, התגרות ומהומת ענק שהובילה לפיצוץ בין מכבי חיפה למכבי ת"א 04:56

אופק רוזן, תושב מגדל העמק בן 26, אשר מצוי תחת צו הרחקה ממגרשי כדורגל, נעצר לאחר חיפוש שערכה המשטרה ברכבו. במהלך החיפוש נתגלו בכלי הרכב נפצים ואבוקות. צפויים מעצרים נוספים

קבוצות: מכבי חיפה
(גודל טקסט)

בית המשפט השלום בחיפה האריך היום (רביעי) את הארכת מעצרו של אופק רוזן בשלושה ימים נוספים. רוזן, תושב מגדל העמק בן 26, נעצר על ידי המשטרה בשעות המוקדמות של הבוקר בעקבות התרחשויות שאירעו שלשום (שני) באצטדיון סמי עופר, טרם ובזמן משחק הכדורגל שהתקיים בין קבוצות מכבי חיפה ומכבי תל אביב.

מעצרו בא לאחר שרכב חשוד התגלה חונה ביערות הכרמל, נפרץ על ידי המשטרה ולטענתה נתגלו בו נפצים ואבוקות, אותן משטרת ישראל מתעקשת הפעם להגדיר כחומר נפיץ, מה שמעלה את האירוע מדרגה. החקירה אף היא שודרגה מתחנת חיפה ליחידה למאבק בפשיעה של מרחב אשר (יל"פ אשר), המוסרת כבר בשלב זה כי צפויים מעצרים נוספים.

דולב חזיזה מכבי חיפה על רקע אבוקות
| מאור אלקסלסי

היום, באולם המעצרים בחיפה, בדיון בפני השופטת מריה פיקוס בוגדנוב, רס"ב אדי קנטרוביץ מטעם היל"פ, הציג לשופטת במכשיר סלולרי ראיות שאותרו רק הבוקר וכן דוחו"ת חיפוש ברכבו של רוזן והיא ציינה, "סתירות בין גרסתו לבין הראיות שאותרו ואף סתירות בגרסתו בנוגע לרכב".

"מדובר באירוע חמור, כאשר התפרעות האוהדים גרמה להפסקת המשחק תוך כדי פגיעה באנשים אחרים", טען נציג המשטרה, קנטרוביץ', "החשוד שהוא מורחק ממשחקי כדורגל, לא רק שהכין כלים מסוכנים למשחק, אלא על פי החשד גם השתמש בהם בתוך המשחק וזרק אותם. החשוד מכחיש שהיה במגרש, אך יש ראיות שמפריכות את גרסתו". לדבריו, "החשוד יחד עם אחרים, הכין את הכלים האלה כדי להביאם למגרש והתוצאה הפסקת המשחק אחרי התפרעות וזריקת חפצים מסוכנים".

מהדיון היום בפני השופטת פיקוס בוגדנוב עולה כי המשטרה עצרה כ-30 בני אדם לפני המשחק ובמהלכו. לדברי הסנגורית, עו"ד רימא מזאוי סוסו, "הם נלקחו לתחנת משטרה, ישבו שם שש שעות מבלי שהמשטרה תבצע אפילו פעולת חקירה אחת". היא הוסיפה, "אני בעצמי הגעתי לתחנה ובמקום לייעץ להם, דאגתי למסך שיצפו במשחק שיעבירו זמן שש שעות". מסתמן כי עד כה רוזן הוא היחיד שהמשטרה הביאה בפני שופט וביקשה את הארכת מעצרו.

עלי מוחמד שחקן מכבי חיפה צופה על האבוקות
עלי מוחמד שחקן מכבי חיפה צופה על האבוקות | מאור אלקסלסי

"מייחסים לו חומרים נפיצים, שיגור חומר נפץ, אולם הדבר לא מתקרב לכך", ציינה הסנגורית, עו"ד רימא מזאוי סוסו, שתמהה על ההגדרה מול הגדרת הזיקוקים בהם עשו ארבעה מפגינים שימוש מעל בית ראש הממשלה בקיסריה, "ברגע שקראתי את בקשת המעצר נזכרתי בכתב האישום שהוגש נגד המפגינים, שם המשטרה דווקא ייחסה לנאשמים שימוש פחזני באש" והוסיפה, "שם בית המשפט המחוזי ציין שמדובר בציוד שנועד למחאה. אמנם זה לא מקל בחומרת המעשים, אבל זה כן משהו שמפחית את המסוכנות. המשטרה כאן לא בוחלת באמצעים, פורצת לכלי רכב ובתים בלי שיהיה לה צו".

"חשוב לי לשקף, מבלי להקל ראש, מה קדם לאירוע הזה. עימותים בין המשטרה לאוהדים זה משהו שקיים שנים. טרם המשחק בו עסקינן המשטרה אסרה ציוד, מכירת אלכוהול באצטדיון, עצרה כ-30 אוהדים מבלי לבצע פעולת חקירה אחת. המעשים האלו היה כאקט מחאה", טענה.

דולב חזיזה מכבי חיפה על רקע האבוקות
דולב חזיזה מכבי חיפה על רקע האבוקות | מאור אלקסלסי

בנוסף, היא הפנתה להנחיית המשטרה שמגדירה מהי אבוקה. ואף ציטטה מויקיפדיה: "חומר נפץ אמור לגרום לפיצוץ". היא כינתה את בקשת המשטרה "בקשת מעצר מנופחת בגלל ההד התקשורתי", ביקשה "לנתק את עניינו של החשוד מהאירוע כולו", ועתרה לשחרורו.

השופטת מריה פיקוס בוגדנוב ציינה כי קיים יסוד סביר לחשד כי החשוד היה מעורב בביצוע העבירות המיוחסות לו בבקשה, דהיינו עבירה של שיגור חומר נפיץ, איסור הכנסת חפץ אסור לאירוע ספורט, שימוש פחזני באש או בחומר דליק, הפרת הוראה חוקית והתנהגות העלולה להפר את שלום הציבור. היא הוסיפה כי יש לעשות הפרדה בין שני אירועים המיוחסים לחשוד. אירוע אחד של החזקת אבוקות ונפצים בתוך רכבו כחלק מהתארגנות הכנסתם למשחקי ספורט, ואירוע נוסף של הפרת הוראה חוקית עת שהפר החשוד את איסור הכניסה למגרש כדורגל, נכנס למגרש ושם אף עשה שימוש פחזני באש לכל הפחות".

ביום שישי שוב יובא רוזן בפני שופט, אם לא תשחרר אותו המשטרה קודם לכן.

עוד באותו נושא: מכבי חיפה

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי