בית"ר ירושלים קיימה אימון היום (חמישי) תחת גשם שוטף, שבו ברק יצחקי נמנע מתרגול ההרכב. בצל היעדרותו של ירדן שועה, מתקיימת התלבטות משמעותית סביב השאלה האם להעניק למיירון ג'ורג' הזדמנות נוספת, זאת למרות האכזבה מגישתו. דילמה דומה קיימת גם ביחס לאיסמאילה סורו. גריגורי מורוזוב צפוי לחזור לעמדת המגן השמאלי על חשבון לי און מזרחי, כאשר עדי יונה גם כן נמצא בתמונת ה-11. יצחקי הבהיר לשחקניו: "לא נשנה את המשחק שלנו אבל נצטרך להיות יותר חכמים ויותר מרוכזים כדי לחזור לנצח".
במסיבת העיתונאים אמר המאמן הצהוב-שחור: ברק התייחס בסוף גם למשחק עצמו והוסיף: "זאת לא שעה אידיאלית, אבל זה מה שקבעו בגלל מזג האוויר בירושלים וכבר עכשיו אנחנו יושבים כאן ושומעים את הגשם השוטף בחוץ. אבל מבחינתנו אנחנו צריכים לבוא בשיא המוכנות. זה דרבי משמעותי לנו כקבוצה, כמו כל משחק, ואנחנו יודעים את החשיבות של המשחק לאוהדים שלנו. אנחנו צריכים לצאת מנצחים מהמשחק".
יפתח בשפיץ? ג'ורג' | מאור אלקסלסי
הפועל ירושלים
הפועל ירושלים מתכוננת לדרבי הירושלמי מחר (שישי, 13:30) כשהיא עם ביטחון שחזר לה בעקבות ה-3:3 הדרמטי בסמי עופר מול מכבי חיפה. נראה כי זיו אריה ישמור על ההרכב שלו, ויחסר מחר את אוהד אלמגור המוצהב. איינאו פרדה עדיין לא כשיר ל-90 דקות.
מתן חוזז אמר לקראת המשחק: "תמיד כיף לשחק נגד בית"ר, יש אווירה טובה, קהל, אנרגיות, זה דרבי. אנחנו מכירים את היריבה ואני מרגיש שאני מוכן והקבוצה מוכנה למשחק". על ההשפעה של ריבוי הצעירים בקבוצה וחוסר הניסיון אמר: "יש שיפור השנה אך זה משפיע בעיקר בקטע של להרוג משחקים, אנחנו שווים יותר, משחקים שביד שלנו או שאנחנו קרובים, שם זה משפיע".
על השיתוף פעולה עם אילון אלמוג: "אני ואילון מכירים הרבה שנים, אנחנו חברים גם מחוץ למגרש, אנחנו יודעים לשתף פעולה ולבשל אחד לשני, מקווה לבשל לו בקרוב".
זה לא זה. זיו אריה עם מתן חוזז | ברני ארדוב
טריוויה
* מאזן הדרבים בליגה הבכירה מאז קום המדינה עומד על 15:27 לזכות בית"ר ירושלים ועוד 23 תוצאות תיקו, כשהתוצאה השכיחה ביותר היא 1:1 (15 פעמים).
* בית"ר לא הצליחה לנצח בשלושת משחקי הדרבי האחרונים בליגה (3:3 בסיבוב הראשון ושני הפסדים כאורחת בעונה שעברה) וסך הכול יש לה ניצחון בודד על הפועל ירושלים בששת מפגשי הליגה האחרונים.
* בית"ר ללא ניצחון בשלושת המחזורים האחרונים וצברה שמונה נקודות מתוך 18 אפשריות מאז הצטרפותו של עומר אצילי.
* עבור אצילי יהיה זה דרבי ירושלמי ראשון בקריירה, אחרי שהבקיע בדרבי התל אביבי (שער אחד) ובדרבי החיפאי (ארבעה שערי ליגה ואחד בגביע). הוא כבש נגד הפועל ירושלים שני שערים ובישל עוד שלושה כשחקן מכבי חיפה.
* הפועל ירושלים עם ניצחון בודד ושבע נקודות ב-11 משחקי חוץ העונה.
שבת, 15:00: מכבי חיפה – מכבי פתח תקוה (ספורט4)
שבת, 17:30: מכבי תל אביב – מכבי בני ריינה (ספורט4)
שבת, 18:30: עירוני טבריה – מ.ס. אשדוד
שבת, 19:30: מכבי נתניה – הפועל באר שבע (ספורט3)
ראשון, 20:00: בני סכנין – הפועל חדרה
שני, 20:00: הפועל חיפה – עירוני קרית שמונה (ספורט1)
מה דעתך על הכתבה?