אחרי הניצחון הדחוק על מכבי פתח תקווה בליגה, מכבי חיפה הלחוצה תתארח ביום חמישי אצל הפועל באר שבע ותקווה להשיג ניצחון שישאיר את העונה שלה בחיים ויעניק לה את הכרטיס המיוחל לחצי גמר גביע המדינה. לקראת המפגש המסקרן, כוכב העבר והפרשן, ראובן עטר, ניתח את יחסי הכוחות בתוכניתו של יניב קטן ברדיו חיפה.
עטר אמר: "מכבי חיפה מגיעה כאנדרדוג, היא באה לתת לבאר שבע לשלוט בקצב המשחק. יש למכבי חיפה שחקנים לצאת איתם קדימה והמון איכות. זה שונה מלבוא ולתת את הטון ולייצר. איך בני ריינה מצליחה נגד הגדולות? בסגנון כזה. היום מכבי חיפה מול הפועל באר שבע, זה מצב דומה כביכול – לדעת לשחק נכון נגד קבוצה שהיא כרגע טובה יותר. אין מה לעשות, באר שבע קבוצה מאורגנת, מסודרת ויש לה יכולת הרתעה במעברים דרך האמצע, עם ונטורה וקאנגווה, יש לה יכולת הרתעה באגפים עם דן ביטון ואמיר גנאח.
"אין ספק שמהיום ועד יום חמישי, לא יפסיקו לפמפם לשחקני מכבי חיפה בראש שזה משחק קריטי לכל העונה הזו. כי חלילה הדחה בשלב הזה תוריד את האוויר, וזה דבר שיכול להשליך לליגה ונושא השיחה כבר יהיה לגבי העונה הבאה. היו 22 אלף צופים בסמי עופר לפני שבוע, במשחק האחרון היו 18 אלף וזה יילך וימעט והכמות תרד. השחקנים צריכים להבין כמה חשוב להיות דרוכים וממושמעים, כי איכות יש – האיכות של מכבי חיפה יותר טובה משל הפועל באר שבע, אבל כקבוצה, בשביל להתמודד מול הפועל באר שבע, כל שחקן במכבי חיפה צריך להוכיח את עצמו ולהתעלות".
על הניצחון המדהים של הפועל באר שבע בנתניה אמר עטר: "וואו, וואו. זו ההוכחה הכי גדולה למה שדיברנו על באר שבע, עד כמה היא חזקה. יש לה שני הפסדים ב-24 משחקי ליגה והיא כמעט לא סופגת. זה מדהים. איך שהתחילה המחצית השנייה, אמרתי שהפועל באר שבע לא נראתה כאילו יש לה פחות שני שחקנים וזה מעיד עד כמה היא חזקה קבוצה. שחקני נתניה נראה לי התחבקו במחצית כאילו נגמר המשחק, וככה הם נראו במחצית השנייה. גם אם באר שבע תודח מהגביע, זה לא בהכרח ישפיע על משחקי הליגה, כי היא קבוצה מאוד חזקה".
עטר סיכם ואמר: "ברק בכר חייב לפצח את התעלומה הזו של שישה הפסדים רצף לקבוצות הצמרת, ועכשיו זה נוק-אאוט, אין פה תיקו, עד הפנדלים ללכת אם צריך. לתת להם לבעוט פנדלים באימונים ולהיות מוכנים למשחק מא' עד ת'. ברגע שאתה מראה שאתה מוכן לכל דבר, זה מחייב".
מה דעתך על הכתבה?