בני סכנין
בית"ר ירושלים
בית"ר ירושלים ערכה הבוקר אימון מסכם לקראת משחק רבע גמר גביע המדינה נגד בני סכנין בבלומפילד (רביעי, 20:30), כשהיא עדיין לא יודעת בוודאות שהוא אכן יתקיים מחר. במועדון אמרו: "אנחנו מקווים שאנחנו באמת עורכים אימון מסכם לפני משחק. מה שקורה באירוע הזה הוא בלתי נתפס, קשה להאמין שזה כדורגל מקצועני".
בהודעה רשמית של בית"ר בצהריים נכתב: "ההתנהלות סביב משחק רבע גמר גביע המדינה בין בני סכנין לבית"ר ירושלים חורגת מכל נורמה סבירה של ספורט מקצועני. דחיות חוזרות ונשנות, ללא הודעה מסודרת מראש וללא שקיפות כלפינו וכלפי האוהדים, פוגעות לא רק בהכנות המקצועיות אלא גם בזכות הבסיסית של אוהדים לתכנן את נוכחותם במשחק. נכון לרגע זה, פחות מ-24 שעות לפני שריקת הפתיחה, עדיין אין ודאות מלאה לגבי קיומו של המשחק. אוהדים אינם יודעים אם יוכלו לרכוש כרטיסים, כיצד לארגן את ההגעה, או אפילו אם המשחק יתקיים כסדרו".
בהמשך ההודעה נכתב: "מצב כזה הוא בלתי סביר ונוגד את עקרונות הספורטיביות והניהול התקין של מפעל כה מכובד. לבני סכנין היה די והותר זמן להיערך למשחק, אך במקום לספק ודאות ולהבטיח קיומו בתנאים ראויים, ההתנהלות הנוכחית משאירה את כל המעורבים בחוסר ודאות מתמשך. האחריות על כך מוטלת ישירות על המארחת, שמחזיקה את כל הצדדים במצב בלתי אפשרי. הגיע הזמן שסכנין תעמוד מאחורי מחויבותה או שתישא בהשלכות".
ירדן שועה, שעדיין לא חזר להתאמן עם הקבוצה, ייעדר מהמשחק. מיירון ג'ורג' עשוי לפתוח בחוד בגלל שסילבה קאני סוחב פציעה ועבר אתמול חיזוקים בחדר כושר. קאני הבהיר שהוא לא מתכוון לפספס את המשחק וצפוי להיכלל בסגל, אך בשל מצב ברכו ייתכן שג'ורג' יועדף על פניו.
דור מיכה יחזור להרכב, כאשר נראה כי הקבוצה תחזור לשחק ב-4-3-3, מערך שמתאים יותר לעומר אצילי. בבית"ר מצפים מהאחרון שיוביל וייקח עליו את הקבוצה כאשר ירדן שועה בחוץ. טימוטי מוזי עשוי לפתוח באגף. מעל 10,000 מאוהדי הקבוצה צפויים מעוניינים להגיע מחר לבלומפילד, אך בשלב זה עדיין לא נפתחה מכירת כרטיסים.
טריוויה
* בני סכנין מקווה לחזור לחצי הגמר אחרי תשע שנים. בית"ר ירושלים הייתה שם לפני שנתיים והמשיכה לזכייה בגביע השמיני בתולדותיה.
* מפגש הגביע האחרון ביניהן היה בשמינית הגמר בעונת 2016/17, אז בית"ר ירושלים ניצחה 1:2 בטדי משערים של דן איינבינדר ואיתי שכטר. עידן שמש צימק לסכנין.
* לפני כן היה רק עוד מפגש אחד, בסיבוב ח' של 2007/08. אחרי 1:1 ב-120 דקות באצטדיון דוחא, בית"ר ניצחה 2:4 בפנדלים והמשיכה עד לזכייה בגביע.
* אגב, 10 המפגשים האחרונים בין השתיים לא הניבו ניצחונות חוץ (שמונה ניצחונות למארחת ושתי תוצאות תיקו). הפעם האחרונה שבית"ר ניצחה כאורחת של סכנין היוותה גם את ניצחון השיא במפגשי הקבוצות: 1:5 בעכו במאי 2017. מארון גנטוס הוא היחיד שנותר בסגלים מאותו משחק.
הרכבי הקבוצות
משחקי המחזור ה-25 בליגת העל:
שבת, 15:00: הפועל ירושלים – עירוני קרית שמונה (ספורט4)
שבת, 17:30: מ.ס. אשדוד – מכבי נתניה (ספורט4)
שבת, 19:30: הפועל חדרה – מכבי תל אביב (ספורט3)
שבת, 20:00: עירוני טבריה – מכבי בני ריינה
ראשון, 20:00: הפועל חיפה – בני סכנין
ראשון, 20:15: מכבי פתח תקוה – בית"ר ירושלים (ספורט1)
שני, 20:30: הפועל באר שבע – מכבי חיפה
מה דעתך על הכתבה?