אחרי שלושה הפסדי ליגה רצופים, מכבי פתח תקוה תתארח מחר (ראשון, 19:30) בנתניה אצל עירוני קרית שמונה בציפייה להשיג נקודות ולהתרחק מהקו האדום, לאחר שסכנת הירידה הפכה להיות שוב מוחשית. המאמן תמיר לוזון ישמור על מרבית ההרכב שפתח בהפסד לבית"ר ירושלים במחזור הקודם, כשהשינוי היחיד שמסתמן הוא חזרתו של ויטלי דמשקאן להתקפה על חשבון אנאס מחאמיד. חלוץ נבחרת מולדובה חזר מפציעה בת כחודש ושותף כמחליף בשבוע שעבר, כשבמאזנו עד כה שבעה שערי ליגה.
"אנחנו מגיעים למשחק למעשה אחרי שלושה הפסדים, אבל עם המון מוטיבציה והמון ביטחון להביא את הנקודות", אמר המאמן לוזון לקראת המשחק. "בשלושת המשחקים האחרונים אמנם הפסדנו ולא יצאנו עם הנקודות וזה מאכזב, אבל הרגשנו שהיינו במשחק וזה ברח לנו בין הידיים. למעשה, ממחר מתחיל הפלייאוף התחתון שלנו. אנחנו פוגשים קבוצה שתתמודד איתנו בפלייאוף, אז ממחר מתחילים שמונת הגמרים שלנו, נעשה הכול כדי להביא שלוש נקודות".
הפלייאוף התחתון מתחיל עוד לפני הפלייאוף. תמיר לוזון | קובי אליהו
טריוויה
* מאזן המשחקים בין הקבוצות בליגת העל: 12:14 למכבי פתח תקוה בניצחונות, ועוד תשע תוצאות תיקו.
* עירוני קרית שמונה אמנם הודחה מהגביע על ידי מכבי פתח תקוה, אבל לפני כן ניצחה אותה בליגה ותנסה להשלים דאבל עונתי מולה כפי שעשתה בעבר רק במקרה אחד (עונת 2020/21).
* זו הפעם השנייה העונה שמכבי פתח תקוה נקלעת לרצף של שלושה הפסדי ליגה. בינואר אשתקד היו לה חמישה הפסדים רצופים.
* קרית שמונה כובשת יותר במחצית השנייה מאשר בראשונה, אבל יש לה רק שער אחד בדקות 45-60 (הכי מעט בליגה לצד סכנין). מנגד, זו רבע השעה הכי טובה של מכבי פתח תקוה – חמישה שערים.
שבת, 15:00: מכבי נתניה – עירוני טבריה (ספורט4)
שבת, 19:30: מכבי תל אביב – הפועל חיפה (ספורט4)
שבת, 20:00: בני סכנין – הפועל ירושלים (ספורט2)
שבת, 20:00: מכבי בני ריינה – הפועל חדרה
ראשון, 19:30: עירוני קרית שמונה – מכבי פתח תקוה
ראשון, 20:15: מכבי חיפה – מ.ס. אשדוד (ספורט4)
מה דעתך על הכתבה?