כתב אישום חמור: העבירות המיוחסות לכרוז ששוחרר מבני סכנין

play
סעיד חסאנין דובר בני סכנין | אדריאן הרבשטיין
סעיד חסאנין, כרוז בני סכנין 00:15

מגע עם סוכן זר, גילוי הזדהות עם ארגון טרור ועוד: הוגש כתב האישום נגד העיתונאי שתמך בחמאס ובחיזבאללה, וגינה את צה"ל

קבוצות: בני סכנין

בבית המשפט המחוזי בחיפה הוגש ביום רביעי כתב אישום חמור נגד סעיד חסאנין, בן 62 משפרעם, ששימש בעבר ככרוז קבוצת הכדורגל בני סחנין ועבד כעיתונאי. חסאנין נעצר לפני כשבועיים במסגרת פעילות היחידה למאבק בפשיעה של מרחב גליל, בעקבות ראיונות שנתן לערוץ הלוויין "אלאקצא" המזוהה עם חמאס, ולערוץ הפלסטיני "קודסונה". על פי כתב האישום, חסאנין שיבח בראיונות את ארגון חיזבאללה ואת חסן נסראללה.

הרקע לאישום הפרקליטות מציינת כי חסאנין הוא דמות מוכרת ומשפיעה בחברה הערבית בישראל. עד למעצרו, הוא שימש כעיתונאי, התראיין לערוצי תקשורת שונים, הגיש תוכנית רדיו קבועה ב"רדיו אלנאס", הפונה למגזר הערבי בישראל, וכן שימש ככרוז של בני סחנין.

תוכן הראיונות והאישומים על פי כתב האישום, במהלך ריאיון בערוץ "אלאקצא" שנערך ב-22 בפברואר 2025, הביע חסאנין תמיכה, אהדה והזדהות עם ארגון חמאס. בין דבריו צוטט:

"ראשית, מה שעשה עומר שם טוב – הוא לא עשה זאת במקרה. הוא נישק את ראשיהם של שוביו מתוך כבוד והערכה על היחס שקיבל מהם, בניגוד לאופן שבו מתייחסת ממשלת הכיבוש לאסירים הפלסטינים…"

בנוסף, חסאנין התייחס למקרה של הישאם אל-סייד, וטען כי חמאס התייחס אליו באופן מוסרי, בניגוד למדיניות ישראל כלפי ערבים פלסטינים.

האישום השני מתייחס לראיון נוסף שנתן ב-30 בספטמבר 2024 לערוץ "קודסונה", שבו שיבח את מזכ"ל חיזבאללה, חסן נסראללה:

"לא חיה לכבוד הסיד חסן נסראללה למות אלא באופן הזה. הוא ביקש למות כשהיד ומת כשהיד. הוא היה בעל מעמד מהשורה הראשונה, איש מאמין ולוחם שפעל למען הבעיה הפלסטינית…"

חסאנין מואשם בעבירות חמורות הכוללות:

מגע עם סוכן זר גילוי הזדהות עם ארגון טרור השמדת ראיה – זאת בעקבות טענת הפרקליטות כי השמיד את הטלפון הנייד ששימש אותו ליצירת קשר עם ערוץ "אלאקצא" ולביצוע הראיון.

עוד באותו נושא: בני סכנין

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי