נדחתה התביעה של הפועל ב"ש לגבי המשחק מול סכנין, אך נשאר פתח למשחק חוזר

play
אלונה ברקת בעלים הפועל באר שבע | לירון מולדובן
אוהדי סכנין הפנו גב וביזו את ההמנון, אוהדי ב"ש פרצו לדשא והתעמתו איתם 00:33

השופט גלעד הס החזיר את התיק לעיון נוסף בבית הדין של ההתאחדות לכדורגל לאחר שדחה את התביעה של האדומים, וביקש ממנו לדון באפשרות לקיים משחק חוזר

(גודל טקסט)

היום (ראשון), ממש לפני משחק העונה בין הפועל באר שבע למכבי תל אביב באצטדיון טרנר מחר (שני ב-20:30), השופט גלעד הס דחה את תביעת הפועל באר שבע בנוגע למשחק מול בני סכנין. עם זאת, הוא החזיר את התיק לעיון נוסף בבית הדין של ההתאחדות לכדורגל, מה שמשאיר פתח למשחק חוזר.

הס אמנם הביע את דעתו בשבוע שעבר כשהצהיר מספר פעמים שההחלטה הספורטיבית הנכונה היא לקיים משחק חוזר, אולם באותו דיון גם אמר: "קראתי את כתב התביעה, אני יכול לחשוב מה שאני רוצה על פסקי ההתאחדות, אבל אני לא מבין איך אני מתערב פה". בשל כך בחר שלא להתערב בהחלטות מוסדות בית הדין של ההתאחדות ובתקנון, אולי גם מתוך הבנה שההתאחדות הייתה מערערת אם היה עושה זאת.

מיגל ויטור, רן קוז'וך, הפועל באר שבע
מיגל ויטור, רן קוז'וך, הפועל באר שבע | ברני ארדוב

כזכור, באותו משחק שפוצץ במחזור השני בטרנר מול בני סכנין, קבעו גם בית הדין המשמעתי של ההתאחדות לכדורגל וגם בית הדין העליון של ההתאחדות אליו ערערה הפועל באר שבע, שהמשחק צריך להסתיים ב-0:0 ללא נקודות לשתי הקבוצות. כמו כן, הורדה לבאר שבע נקודה בגין התפרצות אוהדיה לכר הדשא, אך על כך היא לא ערערה כעת מכיוון שמדובר ביישום תקנון ההתאחדות לכדורגל.

באשר לתוצאת המשחק, מוליכת הטבלה עמדה על כך שכל הגורמים ובראשם המשטרה ושופט המשחק טענו כי צריך לחזור לשחק ושהדבר לא קרה רק בשל סירובה של בני סכנין לחזור, ועל כן שיש לכל הפחות לפסוק על משחק חוזר אם לא להעניק לה ניצחון טכני – תקנון ההתאחדות קובע כי יש להשית עונש של 0:0 בלי נקודות רק כאשר שתי הקבוצות אחראיות למתרחש, ועל פי הפועל באר שבע הם לא מנעו את קיום המשחק.

מהפועל באר שבע נמסר בתגובה: "קיבלנו את פסק הדין המשמעותי של כבוד השופט גלעד הס, אשר הדגיש את עקרון הספורטיביות לקיום משחק חוזר, תוך הדגשה שכלל דייני בתי הדין שדנו בנושא, פסקו שבני סכנין לא היתה רשאית לסרב להוראת השופט לעלות לשדה המשחק. בהתאם לפסק הדין, אנחנו נחזור לבית הדין של ההתאחדות לכדורגל תוך אמונה בצדקת הדרך. אנחנו מאמינים שהצדק שאליו כיוון גם כבוד השופט גלעד הס, אף ייעשה.

"אנו מעריכים את המערכת המשפטית, ובהתאם השיקולים וההבנה של האירוע, שהובילו אותו לקבוע דיון נוסף בנוגע לאפשרות להמיר תוצאת תיקו 0:0 במשחק חוזר. אנו מודים לעוה"ד צביקה בר נתן והיועץ המשפטי רועי רוזן, שהאמינו בנו וייצגו אותנו מכל הלב במקצועיות רבה".

עוד באותו נושא: בני סכנין, הפועל באר שבע

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי