כך ערן לוי מנע מעצמו לעלות לשווי של מיליון דולר

play
ערן לוי | לירון מולדובן
צפו: סבע בישל ומלמד כבש ועשה היסטוריה ב-0:2 של מכבי חיפה על הפועל חיפה 03:05

אנשי הפועל חיפה בעבר סיפרו על הכישרון יוצא הדופן שהתפספס בגלל אורח חיים לא בריא: "הזמין קולה, אכל עוגת קצפת ששניים לא מסיימים, אחר כך אכל אבטיח וצילם למאמן הכושר"

ערן לוי הוא ללא ספק אחד הכדורגלנים המרתקים והמיוחדים ביותר בכדורגל הישראלי בעשרות השנים האחרונות. הוא נתפס בעיני רבים כאחד מהכישרונות הגדולים שגדלו בארץ, הציג מספר עונות איכותיות, אך לצד זאת, תחושת הפספוס באשר לקריירה שלו עדיין בולטת. לאחרונה חזר שמו לכותרות בעקבות פרק בפודקאסט "אחד עד שש" המשודר ב"רדיו חיפה", בו השתתפו אפרים גבאי, שכיהן בעבר כמנכ"ל הפועל חיפה, ודרור מרשלקוביץ, שהיה דובר המועדון. במהלך התוכנית חלקו השניים זכרונות, כאשר מרשלקוביץ סיפר על מקרה מהעבר שבו ניסו לעזור ללוי "להתמקצע" – ניסיון שלא צלח כפי שתוכנן.

"לא היו הרבה שחקנים באירופה עם רגל שמאל כמו של ערן", סיפר מרשלקוביץ בהתלהבות. "גם מסירה, גם בעיטה – מסירות מארבעים מטר ישר לרגל, ברמה עולמית".

גבאי, שהביא את לוי להפועל חיפה, חיזק את דבריו: "הוא היה בעכו, התקשר אליי וביקש להיפגש. הוא הגיע לקריית חיים ואמרתי לו – תקשיב טוב, אם אתה לא מצליח פה, אתה לא תצליח בשום מקום. זה המועדון שיכול להחזיר אותך לעצמך. הוא אמר לי: 'אני אתן את הדם והנשמה'. באמת הייתה לו תקופה טובה, אבל הוא טעה כשהלך אחר כך, אם אני לא טועה, לבית"ר. לשחקן כזה – מה שיש לו ברגליים, אין להרבה".

ערן לוי במדי הפועל חיפה | אדריאן הרבשטיין

כאמור, למרות הכישרון הגדול, לוי מעולם לא מימש את ההבטחה הגדולה. מרשלקוביץ תיאר רגע משמעותי, כזה שלדבריו ממחיש למה לוי לא הפך לשחקן טופ של ממש: "לא הייתה לו משמעת. הלכתי איתו למסעדה ואמרתי לו: 'תהיה רציני. אתה לא שחקן של 100-150 אלף דולר לעונה. אתה שחקן של מיליון דולר'. ואז אנחנו יושבים, והוא מזמין קולה, אחר כך עוגת קצפת – מנה שאתה ושלמה (כתב וואלה ספורט ומנחה הפודקאסט, שלמה וייס) ביחד לא מסוגלים לסיים – ובסוף גם אבטיח. אמרתי לו 'שלא יראו אותך'. הוא עונה לי: 'מה זה שלא יראו?', מצלם את העוגה, שולח את זה למאמן הכושר אברי מונצ'ר. אם רק היה לו אופי… הרגליים שלו – אין דברים כאלה".

עוד באותו נושא: הפועל חיפה, ערן לוי

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי