אבק כוכבים: הקאמבק של אצילי, השינוי הגדול של שועה ומה הוא האקס פקטור?

play
עומר אצילי חוגג עם ירדן שועה, שחקני בית"ר ירושלים | דני מרון
צפו: 1:5 מרשים לבית"ר ירושלים על בני ריינה. צמד ובישול לאצילי שהרשים 04:19

אצילי מגדיר מחדש בפעם המי יודע כמה בקריירה את המונח "שחקן הכרעה", שועה מוכיח שהוא הדבר הכי רחוק מראובן עובד: כוכבי בית"ר סיפקו מספרים מדהימים ברבע וחצי הגמר, והציגו מופע של כוכבים שיובילו את המועדון קדימה בשנים הבאות. ומה הוא הגורם השקט ששינה הכל?

קבוצות: בית"ר ירושלים
(גודל טקסט)

בסופו של יום, הכל מתבטא במספרים. עומר אצילי נכח על המגרש למשך 116 דקות כנגד בני סכנין וריינה במשחקי רבע וחצי גמר גביע המדינה והטביע חותמו בחמישה שערים – כבש שלושה, סיפק בישול אחד ותרם מסירה קריטית בשער השלישי מול סכנין. אפילו אחרי תקופה וחצי לא מוצלחת כליגיונר, ולמרות שטרם חזר לשיא יכולותיו מבחינת זריזות וכושר ועדיין משתקם נפשית בעקבות האירועים שליוו את חזרתו ארצה, אצילי נותר שחקן מכריע במלוא מובן המילה, כוכב מוכח בכדורגל המקומי. והרווח – כולו של בית"ר ירושלים.


בכלל, אצילי מעורב ב-12 שערים (כולל מסירות מפתח) ב-900 דקות ליגה ועוד שני משחקי גביע. בגדול, הוא מעורב בשער למשחק בתקופת התאקלמות מחודשת בבית"ר ובישראל. ירדן שועה מטאור, ברק יצחקי כבר הגדיר אותו כשחקן הטוב בליגה, אך את המספרים של אצילי קשה יהיה למצוא מישהו שיספק, גם לא חלוץ אחר שיגיע בקיץ.

עומר אצילי, שחקן בית"ר ירושלים
הצגה. שחקני בית"ר חוגגים | דני מרון

שועה? אין מחמאה גדולה יותר מזו שברק יצחקי נתן לו, ועדיין קשה לתפוס את המהפך שעשה. ראבונה בחצי הגמר, עקב למוזי בדרך לשני של בית"ר אתמול, נגיעות קסם – את כל זה ידענו שיש לו, אבל המנהיגות והאופי מזכירים כמה קשה להאמין שזה אותו שחקן מוכשר שלפני שלוש שנים ההתנהלות שלו העלתה הערכות והשערות שהוא עוד יסיים כמו ראובן עובד. זה הכי מהפך שיש. אז בשורה התחתונה אצילי ושועה מעורבים בשבעה מתוך שמונה שערים ברבע ובחצי הגמר. זה נתון מדהים.

ירדן שועה, שחקן בית"ר ירושלים
מטאור. ירדן שועה | דני מרון

גם למיירון ג'ורג מגיע. החלוץ כבר היה מחוץ לרוטציה של בית"ר, אך אף פעם לא הוריד את הראש. נגד מכבי נתניה הוא הוריד כדור עם הגב לשועה שהמשיך לסילבה קאני בדרך לניצחון; נגד בני סכנין הוא נכנס עם המון מוטיבציה והבקיע את השני; אתמול הוא עבד קשה, משך את בלמי ריינה איתו ופינה מקום לכל מי שהצטרף.

בית"ר אולי תחפש חלוץ אחר בקיץ, אך לג'ורג' יהיה ביקוש בישראל. הדרישות הכספיות הגבוהות שלו עשויות לגרום לו לעבור למדינה אחרת, אבל אם ג'ורג' יישאר, כל קבוצה שתלך עליו בקיץ תקבל שחקן של לפחות 15 גולים בעונה.

עוד באותו נושא: בית"ר ירושלים

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי