שמישהו יביא לו אדוויל: כאבי הראש של לאזטיץ' לקראת נתניה

במכבי תל אביב מבינים שהמשחק הקרוב מול נתניה, יכול לקבוע את הלך הוח במאבק האליפות. מבחינת מאמנה הסרבי של הצהובים, הגישה היא קודם כל לנצח את הקבוצה הלוהטת של אבוקסיס. החיסרון של פטאצ'י יוצר דילמה, התלבטות גם לגבי שתי עמדות נוספות

(גודל טקסט)
מחזור 34
20:30
12/05/2025

מכבי נתניה

      0
      :
      0

          מכבי תל אביב

          מכבי תל אביב

          במכבי תל אביב הזיזו את האימון המסכם הבוקר לשעת הערב, גם בשל החום הכבד ויחלו אותו בשעה 18:00. בקרית שלום יודעים שהיריבה מחר נמצאת בתקופה מצויינת. "מה יש לדבר? מכבי נתניה ניצחה את הפועל באר שבע ובית"ר ירושלים בשני המחזורים האחרונים. יש התמודדות יותר מאתגרת מזו?"

          מכבי תל אביב החליטה להעביר את האימון המסכם לשעה 18:00 בערב, בין היתר בשל החום הכבד באזור. בקרית שלום מודעים היטב לכושר המצוין של היריבה, כאשר מכבי נתניה מגיעה למפגש עם מומנטום חיובי לאחר שהפתיעה וניצחה את הפועל באר שבע ובית"ר ירושלים במחזורים האחרונים. "מה יש לדבר? האם קיימת התמודדות מאתגרת יותר מזו?"

          המשחק מחר עוד יותר קשה, מאחר שכל הלחץ על הכתפיים של ז'ארקו לאזטיץ' ושחקניו. אחרי שלא הצליחו לנצח בשבוע שעבר את הפועל באר שבע בבלומפילד, אין מקום לאיבוד נקודות נוסף. "כולם מדברים על יחס שערים, אבל קודם צריך לנצח".

          מכבי תל אביב תחסר מחר את ווסלי פטאצ'י המוצהב וזה יוצר כאב ראש גדול ללאזטיץ', שיצטרך להכריע אם לפתוח עם דור תורג'מן בכנף השמאלית ולהעלות את ערן זהבי בהרכב. זהבי פתח מול מכבי נתניה בסיבוב הקודם של הפלייאוף וכבש צמד וירצה ודאי לשחזר זאת. ללאזטיץ' עוד כמה התלבטויות ובראשן יוריס ואן אובריים או איסוף סיסוקו בעמדת הקשר האחורי. גם עמדת המגן הימני פתוחה והתחרות היא בין עידן נחמיאס לטייריס אסנטה.

          ערן זהבי לצד דור תורג'מן מכבי תל אביב
          יכולים לשחק יחד, בשני הצדדים. זהבי ותורג'מן | מאור אלקסלסי

          טריוויה

          * 156 מפגשים היו בין הקבוצות בליגה הבכירה: מכבי תל אביב מובילה 37:79 בניצחונות ועוד 40 לא הוכרעו.

          * מכבי תל אביב ניצחה בכל חמשת המפגשים האחרונים, בהפרש שערים מצטבר של 5:17, מאז התיקו המאופס בנתניה לפני כשנתיים.

          * מכבי נתניה ניצחה את מכבי תל אביב רק פעם אחת במסגרת הפלייאוף – 1:4 ביתי עם שלושער של דיא סבע באפריל 2018. פרט לכך, כולל משחקי הפלייאוף בתחילת שנות ה-90', היו 11 ניצחונות של האלופה ושלוש תוצאות תיקו.

          * מכבי תל אביב היא שיאנית המהפכים של הליגה העונה (שישה כאלה) וגם צברה הכי הרבה נקודות ממצבי פיגור (21).

          * מכבי תל אביב כבשה בכל 20 משחקי החוץ האחרונים שלה, מאז ההפסד באפריל אשתקד 1:0 בבאר שבע. במהלך 15 החודשים הללו, הפסידה כאורחת רק לבית"ר ירושלים.

          הרכבי הקבוצות

          שופט: יגאל פרידאיצטדיון: מרים
                ספסל מחליפים:

                  מכבי תל אביב

                  מאמן: ז'ארקו לאזטיץ'

                  מערך המשחק
                  4:3:3
                  • 23ס. סלוגה
                  • 6ט. אסנטה
                  • 4ס. למקין
                  • 18נ. סטואיץ'
                  • 3ר. רביבו
                  • 42ד. פרץ
                  • 14י. ואן אובריים
                  • 16ג. קניקובסקי
                  • 77א. דוידה
                  • 7ע. זהבי
                  • 9ד. תורג'מן
                  ספסל מחליפים:

                    המשחקים שנותרו בפלייאוף העליון

                    מחזור 35 (שני, 19 במאי, 20:30):

                    בית"ר ירושלים – הפועל באר שבע מכבי חיפה – מכבי תל אביב הפועל חיפה – מכבי נתניה (שבת, 20:30)

                    מחזור 36 (שבת, 24 במאי, 20:30):

                    הפועל באר שבע – הפועל חיפה מכבי תל אביב – בית"ר ירושלים מכבי נתניה – מכבי חיפה

                    מה דעתך על הכתבה?

                    אהבתי
                    לא אהבתי